internet of things digital trends mobilefuture tele2 unlimited
25 - 07 - 20183 min. leestijd

#MobileFuture: deze vette dingen kun je dankzij Internet of Things (IoT)!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met Unlimited data en supersnel 4G-internet van Tele2 kon je al in no time schandalig veel snapjes, selfies, appjes en video’s versturen en ontvangen. Nu heb je nóg een to die for reden om voor Tele2 Unlimited te gaan: Internet of Things (iOT)! Want hiermee verbind je alles met je smartphone én internet. Van de kattenbak van jouw ‘Poekie’ tot rolkoffers die je op het vliegveld achtervolgen. Wij checkten in Amerika alle (toekomstige) mogelijkheden van iOT uit. #MobileFuture!

Maarree… wat is Internet of Things?

Internet of Things, ook wel IoT genoemd, is de naam voor op het oog doodgewone apparaten die je via een simkaart of wifi met internet kunt verbinden. Deze apparaten kunnen hierdoor automatisch informatie versturen én ontvangen. Concreet houdt dit in dat bijvoorbeeld slimme verwarming bij jou thuis alleen de kachel aanzet als je ook écht thuis bent. Internet of Things-apparaten kunnen je ook real-time inzicht geven in wat een apparaat doet of ziet. Heb je thuis slimme beveiliging? Dan krijg je een appje zodra er bijvoorbeeld beweging in de achtertuin wordt gesignaleerd. Handig, want zo kun je supersnel reageren op wat er gebeurt.

Internet of Things-apparaten zijn er in alle soorten, vormen en maten. De mogelijkheden lijken eindeloos te zijn: van een slimme fiets tot kattenbak die laat weten als je kat een drol dropt. Future stuff, dus, maar nu al werkelijkheid. Wij checkten alvast de mogelijkheden van Internet of Things voor je uit!

Hoe werkt Internet of Things precies?

Een apparaat krijgt het stempel Internet of Things als je ‘m met internet kunt verbinden en je daardoor via een smartphone (of ander apparaat) met hem kunt communiceren. Veel IoT-apparaten zijn nog zelflerend ook en hebben artificial intelligence: kunstmatige intelligentie dus. Net als onze nieuwe Mijn Tele2 app. Heb jij ‘m al gedownload? Hot stuff!

IoT-apparaten hebben een simkaart of zijn via wifi met internet verbonden. Om goed te werken hebben ze supersnel internet nodig. Het liefst mobiel internet, dat is stabiel en heeft goede dekking. Met wifi kan dat per netwerk verschillen. Voor Internet of Things-gadgets is supersnel 4G-internet in combinatie met Unlimited data dus de allerbeste keuze. Zo kan je zorgeloos je Internet of Things-apparaten gebruiken. Hierdoor wordt de telefoon je afstandsbediening van je leven en zijn de mogelijkheden eindeloos. Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Een smartphone en een schandalig snel 4G-netwerk!

Unlimited data, unlimited possibilities met Internet of Things

Vind je de toepassingen van Internet of Things ook zo vet? Zoals je kon zien is er met IoT echt ontzettend veel mogelijk. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel te realiseren. Van het bestuderen van het poepgedrag van je kat met een slimme kattenbak tot een bed dat zich automatisch aan jouw houding aanpast als het merkt dat je hierdoor beter slaapt. Goodbye wallen van Wim Kok (zou good old Brainpower zeggen)!

Internet of Things in je eigen Smart Home

Voor thuis zijn er al een heleboel Internet of Things-apparaten beschikbaar. Je kunt gerust stellen dat je daarmee je eigen Smart Home maakt. We hadden het net al even over slimme beveiliging en een slimme thermostaat. Er zijn nog véél meer mogelijkheden dan dat. Van een slimme koelkast die je elke keer een foto van de inhoud stuurt als je ‘m dicht doet (nooit meer dubbele boodschappen in huis, jeej!) tot een hondenbrokkenmachine waarmee je via de app een brokje naar Fikkie kunt gooien als je zelf op kantoor bent. Kortom: van superserieuze tot de wat luchtigere mogelijkheden en alles daar tussenin! #MobileFuture of niet?

Internet of Things onderweg

Thuis kun je al je Internet of Things-apparaten aansluiten op je wifi-netwerk. Onderweg is dat geen optie, maar dat neemt niet weg dat Tech-bedrijven ook op dit vlak volle bak bezig zijn met Internet of Things-apparaten. Zo is er al een slimme rolkoffer die zichzelf voortbeweegt en jou overal op de luchthaven volgt. Scheelt weer een halve hernia van het sjouwwerk van de ene naar de andere gate! Ook in de file kan Internet of Things een mooie rol spelen: zo heb je al een slimme helm met Augmented Reality die via internet file-informatie ophaalt en waarmee je door middel van Voice Control je favoriete nummer kunt opzetten. Een mooie gadget waarbij verschillende #MobileFuture-elementen samenkomen.

Internet of Things: écht niet iets van de toekomst

Genoeg Internet of Things-mogelijkheden voor jou dus! Inmiddels zijn er volgens Statista al maar liefst 23 miljard Internet of Things-apparaten verbonden met internet. En als jij dacht dat dit veel was: waarschijnlijk zijn het er in 2020 al meer dan 30,7 miljard en in 2025 maar liefst 75,4 miljard. Heel wat kattenbakken dus. Met recht een #mobilefuture!

Wat is jouw droom Internet of Things-apparaat? Check snel of ‘ie in onze top 10 #MobileFuture digital trends staat!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt