digital trends mobilefuture tele2 unlimited
25 - 07 - 20184 min. leestijd

#MobileFuture: check nu de 10 vetste tech trends en gadgets van 2018!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De future is mobile, baby! In Amerika checkte razende reporter Boris een berg aan tech trends en gadgets die Augmented Reality, Internet of Things of Voice Control gebruiken. De tien tofste #MobileFuture-gadgets zet ‘ie nu in de spotlights. Kijk snel wat de tien vetste technologieën en gadgets van 2018 zijn!

Is Augmented Reality een van de belangrijkste technologische trends?

In Amerika kwam Boris erachter dat er steeds meer mogelijk is op het gebied van Augmented Reality. Dit is een technologie waarbij een smartphone of bril Virtual Reality toevoegt aan het beeld dat je met je eigen ogen ziet. En wat brengt dat met zich mee? Endless possibilities… Van virtueel oorlogje spelen tot de route naar je eindbestemming letterlijk voor je neus uitgestippeld op straat zien. Nooit meer verdwalen, BAM!

Maar niet alleen brengt AR veel handigheden en fun met zich mee: ook wordt het op grote schaal ingezet voor belangrijke doeleinden. Denk aan AR in de gezondheidszorg, AR in de sportwereld en zelfs in het leger. Daarmee lijkt AR, zoals Augmented Reality ook wel wordt genoemd, een van de belangrijkste technologische trends te zijn. Straks is het niet meer weg te denken!

Je koelkast (en de rest van je huis) online: Internet of Things!

Eén andere toffe technologie is Internet of Things. Internet of Things maakt het mogelijk om alles met een simkaart- of chip erin te koppelen met je mobiel. Zo koppel je (op het oog) doodgewone apparaten met internet en komen ze haast tot leven. Zoals wat? Je koelkast bijvoorbeeld! Ben je boodschappen doen, weet je niet meer zeker of je dat lekkere drankje nou nog in huis had. Een Smart Fridge maakt elke keer als je ‘m sluit een foto en appt die naar je telefoon. Geen dilemma’s meer in de supermarkt! Natuurlijk gaan de mogelijkheden met Internet of Things veel verder dan dat. Zo zijn er nu zelfrijdende auto’s, gaan je Hue-lichten automatisch aan als jij thuiskomt, maakt je kattenbak zichzelf automatisch schoon, wordt je huis automatisch gestofzuigt (zo chill!) en geeft een app zoals Plantsome je een seintje als je planten weer wat water kunnen gebruiken. Zo wordt je leven steeds makkelijker. Laat die toekomst maar komen, want dát zien wij wel zitten natuurlijk. Beentjes omhoog, chillen maarrr!

Ook steeds een steeds grotere tech trend: Voice Control

Praten tegen de apparaten die je gebruikt? Da’s écht niet meer alleen voor Michael Knight en KITT (je weet wel, die zelfpratende auto) in Knight Rider weggelegd. Nee, steeds meer apparaten zijn aan te sturen via Voice Control. Dat wil zeggen dat jij ze iets kunt vragen of een opdracht kunt geven. Zo bestel je met Voice Control gemakkelijk een hele nieuwe outfit of de nodige snacks voor je vrijmibo. 😉 Jibo is een voorbeeld van een robot die je overal mee naartoe kan nemen en waar je alles aan kunt vragen. Of kies voor een Smart Home-apparaat, waaraan je vraagt de kachel wat hoger te zetten en of hij een muziekje kan aanzetten. Je hoort het goed: straks hoef je thuis écht nergens meer voor op te staan.

Top 10 digital trends en gadgets van 2018

Oké, genoeg gelezen: tijd voor de moment of truth. Wat zijn de tien tofste digital trends en gadgets volgens Boris van 2018? Check snel de video!

Hieronder vind je op een rijtje ook de tien tofste trends:

  1. Petcube: een slim apparaatje waarmee je kunt videobellen met je kat of hond. Het   allerleukste: door te swipen op je scherm kun je brokjes eten naar ‘m gooien. Hoe harder je veegt, des te verder het voer komt. Challenge accepted!
  2. Alexa (Smart Home): geef via Voice Control de Internet of Things-apparaten in huis opdracht om huishoudelijke taken te doen. “Hey! Ga ‘es stofzuigen!”
  3. AR Shooter app: speel via Augmented Reality in de buitenlucht ouderwets oorlogje met je vrienden.
  4. Smart Fridge: maakt elke keer als je ‘m dichtdoet een foto en stuurt die naar jou. Zo weet je altijd of je iets wel of niet hebt. Zo haal je geen dubbele dingen in huis!
  5. Robo Barista: de robot die jouw cappuccino klaarmaakt. Je plaatst een bestelling met je telefoon en hij maakt dan je koffie klaar.
  6. Sensor Soccer Bal: slimme voetbal met allerlei ingebouwde sensoren voor ontzettend veel statistieken. Is dit de bal die Messi en Ronaldo straks gebruiken?
  7. Follow Me Drone: deze drone volgt je op de voet vanuit de lucht: levert de tofste Instagram-stories op!
  8. Augmented Reality-bril: hierin plaats je je telefoon en daarna kun je in AR gamen.
  9. Jibo: een Voice Controlled-robot die je overal mee naar toe kunt nemen en waar je alles aan kunt vragen. Je kunt ‘m zelfs aaien en dan gaat ‘ie nog knorren ook!
  10. Zelfrijdende auto: brengt je zonder chauffeur van a naar b.

Welke gadget je ook het vetst vindt: ze hebben allemaal supersnel internet met schandalig snel 4G internet nodig om goed te werken. Jij zit daarom goed met een Unlimited abonnement van Tele2: nul zorgen over datalimieten, supersnel internet en altijd een stabiele verbinding. Wat vind jij de tofste digital trend of gadget?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt