mobiele-seniorentelefoon-Tele2Blog
05 - 08 - 20214 min. leestijd

Seniorentelefoon nodig? Dit zijn de beste van dit moment

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Mobieltjes, we gebruiken ze haast elke dag. Om te bellen met vrienden en familie, of om snel iets op het internet op te zoeken. De meeste telefoons hebben veel complexe functies, waardoor ze soms moeilijk te gebruiken zijn. Vooral voor ouderen. Speciaal voor hen zijn er simpelere mobieltjes ontwikkeld: de seniorentelefoon. Wat de voordelen hiervan zijn en welke de beste zijn? Dat ontdek je hier. 

Wat is een seniorentelefoon?

Een seniorentelefoon is dé ideale telefoon voor ouderen. Ze zijn een stuk minder complex en heel makkelijk in gebruik. Dit komt door het eenvoudige en duidelijke ontwerp. Zo hebben de meeste mobiele telefoons voor ouderen een simpel scherm en een paar grotere knoppen. De telefoon is hierdoor extra makkelijk te begrijpen en te bedienen. Ook hebben veel seniorentelefoons speciale eigenschappen en functies. Sommige hebben bijvoorbeeld een SOS-knop, die je in kunt drukken als er een noodsituatie is. Andere hebben weer de optie om extra hard geluid af te spelen wanneer iemand belt. De seniorentelefoon is perfect voor ouderen die geen moeilijke telefoon willen, maar wel altijd willen kunnen bellen met familie en vrienden. 

Voordelen van een seniorentelefoon

Naast de punten hierboven, brengt een seniorentelefoon nog meer voordelen met zich mee. Hieronder zetten we er een paar op een rij.

  • Makkelijk navigeren: je kunt alles op de telefoon snel vinden dankzij grotere pictogrammen.
  • Duidelijk beeldscherm: het scherm is extra helder en berichten zijn makkelijk leesbaar door het grotere lettertype.
  • Extra hard geluid: je kunt het geluid extra hard zetten, zodat je nooit een telefoongesprek mist. 
  • SOS-knop: je kunt in een noodsituatie bepaalde contactpersonen gelijk een sms sturen of bellen via de speciale SOS-knop. 
  • Handig oplaadstation: als de batterij leeg is, kun je de telefoon eenvoudig opladen in een speciaal laadstation. Je klikt de mobiel er gewoon in. 
  • Geschikt voor gehoorapparaten: je kunt de telefoon verbinden met je gehoorapparaat om nog beter het gesprek te volgen. 

Let op: het verschilt per ouderen telefoon welke opties hij heeft. Bekijk voor het kopen daarom altijd eerst of het mobieltje wel aan al je eisen voldoet. 

Emporia-Smart-5-seniorentelefoon-Tele2Blog

3x de beste seniorentelefoons van het moment

Of je nu zelf op zoek bent naar een nieuwe seniorentelefoon, of er eentje voor je vader, moeder, opa of oma wilt vinden: er zijn er een heleboel. Hieronder ontdek je een paar van de beste, mobiele telefoons voor ouderen van dit moment. 

Emporia Smart 5

Zoek je een smartphone voor ouderen? Dan is de Emporia Smart 5 de perfecte match. Met deze telefoon kun je bellen, maar ook internetten, whatsappen of e-mailen. De Smart 5 is zo ontworpen dat hij makkelijk te begrijpen en bedienen is. Hij heeft aan de buitenkant vier grote knoppen, waarmee je gelijk iemand kunt bellen, een foto kunt maken of een zaklamp aan kunt zetten. Klap je de telefoon open? Dan vind je hier een touch screen met vier grote pictogrammen. Hiermee navigeer je heel eenvoudig door de verschillende apps.  

Nog een voordeel van de Emporia Smart 5? Hij heeft de speciale Emporia-noodoproepknop. Klik je hierop? Dan kunnen er in totaal vijf mensen gealarmeerd worden in een noodsituatie. Ook gaat de telefoon dan gelijk op luidspreker en wordt er een sms naar het alarmnummer gestuurd. Zo kun je gelijk iedereen op de hoogte stellen als er nood aan de man is. Verder is de Emporia Smart 5 spatwaterdicht, heeft hij een extra groot lettertype en is hij geschikt voor M4/T4-hoortoestellen. 

Alcatel 30.80

Kun je goed overweg met telefoons? En wil je geen mobiel met grote knoppen en speciale ouderenfuncties, maar juist gewoon een die compact en simpel is? Dan is daar de Alcatel 30.80. Met deze telefoon kun je bellen, maar ook internetten of foto’s maken. Hij heeft een klassiek uiterlijk met een compact scherm en fysieke toetsen waarmee je makkelijk door de interface klikt. Ook heeft hij een extra zuinige batterij die dagenlang meegaat. Fijn om extra lang mobiel bereikbaar mee te zijn.

Emporia Active Glam 

Verder hoort ook de Emporia Active Glam thuis in het rijtje van beste seniorentelefoons van dit moment. Met deze telefoon kun je bellen met je vrienden en familie, maar je kunt er ook mee internetten. Wil je een mooi moment vastleggen? Dan zit er aan de achterkant een camera. Deze bedien je heel snel door op de speciale camera-toets op het toetsenbord te klikken. Met één druk maak je gelijk een foto van je omgeving. Ook vind je op het toetsenbord twee snelkeuzeknoppen. Door deze in te stellen kun je met één druk op de knop gelijk iemand bellen. Handig! 

Ook heeft de Active Glam een speciale noodknop, te herkennen aan het hartje op de bovenkant van de telefoon. Ook fijn: de speciale led-functies. Heb je een oproep gemist? Of is je batterij bijna leeg? Dan word je via knipperlichten gewaarschuwd. Zo blijf je altijd van alles op de hoogte.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt