15 - 03 - 20233 min. leestijd

Wat kun je doen als mobiele data niet werkt?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oh jee: ben je lekker aan het videobellen met je bestie, verbreekt opeens de verbinding! Of zit je net lekker je favo serie te bingen, kapt het afspelen ermee, omdat je mobiele data niet werkt. Hoe dan?! In dit blog check je mogelijke oplossingen waarmee je dit probleem van geen internet op je telefoon kunt fixen.

Mobiele data werkt niet: 8 oplossingen

Er kunnen een heleboel verschillende redenen zijn waarom 4G niet werkt. Of 5G. Carry-on reading om ze te weten te komen én om de oplossingen te checken. Zo ben jij in no-time weer online. En kun je weer volle bak streamen op je iPhone, videobellen op je Samsung of selfies schieten op je OPPO.

mobiele data werkt niet

Oplossing 1: Check of je bereik hebt

Het eerste dat je kunt doen als mobiele data niet werkt, is kijken of je bereik hebt. Ons netwerk heeft landelijke dekking. Toch kan het soms tóch gebeuren dat je even geen mobiel netwerk hebt om verbinding mee te maken. Dan doet 5G of 4G het even niet. Bijvoorbeeld in een tunnel of als je op het water bent.

Oplossing 2: Vliegtuigmodus aan- en uitzetten

Soms werkt je mobiele data niet meer, omdat er een foutje in je telefoon zit. Of omdat de verbinding met het netwerk niet meer (goed) werkt. Of omdat je telefoon geen mobiel netwerk vindt. Je kunt dan de vliegtuigmodus inschakelen. Op die manier verbreek je de verbinding tussen je telefoon en je provider. Wacht tien seconden en schakel de vliegtuigmodus dan weer uit. Je telefoon maakt dan weer verbinding met het netwerk. Grote kans dat je mobiele data dan weer werkt!

Oplossing 3: Telefoon opnieuw opstarten

Heb je nog altijd geen internet op je telefoon, omdat 5G of 4G het niet doet? Start je telefoon opnieuw op. Daarmee worden alle instellingen gereset. Je simkaart maakt opnieuw verbinding met het netwerk. Dit kan helpen om weer verbinding te krijgen met het mobiele netwerk.

Oplossing 4: 5G of 4G werkt niet? Check of mobiele data is ingeschakeld

Het kan ook zijn dat je mobiele data niet werkt op je iPhone of Android telefoon, omdat je per ongeluk mobiel internet hebt uitgeschakeld. Dit check je op deze manier:

Mobiele data inschakelen op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’ app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Staat de schuif naast ‘Mobiele data’ niet op groen? Dan staat mobiel internet uit.
  • Schuif in dat geval de slider naar rechts en je mobiele data werkt weer.

Mobiele data inschakelen op een Android telefoon

 • Open het instellingenmenu.
 • Ga naar ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Ga naar ‘Netwerkmodus SIM1’ (of 2, afhankelijk van of je dual sim gebruikt).
 • Druk op ‘5G/4G/3G/2G (automatisch verbinden)’ om mobiel internet weer aan te zetten.
 • Mobiele data staat nu weer aan.

Oplossing 5: Geen mobiel internet omdat je (zonder dat je het weet) met wifi bent verbonden

Het kan ook zijn dat je geen internet op je telefoon hebt, omdat hij zonder dat je het weet is verbonden met een wifi-netwerk. Bijvoorbeeld in de trein. Dan maakt je telefoon misschien automatisch verbinding met de wifi. Je hebt dan pas internet als je akkoord gaat met de voorwaarden. Tot die tijd ben je wel verbonden met wifi, maar heb je geen internet.

De oplossing? Akkoord gaan met de voorwaarden of wifi op je telefoon uitzetten. Je kunt dan weer gewoon internetten.

Oplossing  6: Blokkering ingesteld in Mijn Tele2 of de Tele2 app

Het kan ook zijn dat mobiele data niet werkt, omdat je een blokkade hebt ingesteld in Mijn Tele2 of in de Tele2 app. Bijvoorbeeld omdat je in een land bent waar je je bundels niet kunt gebruiken. En je niet wilt dat je hoge buiten-de-bundelkosten maakt. Ga naar de blokkeringspagina op Mijn Tele2 om te zien of er een blokkade is. Die kun je, als je dat wilt, uitzetten. Het kan ook zijn dat je mobiel internet geheel hebt uitgezet in Mijn Tele2. Dat kun je ook uitzetten.

Oplossing 7: Je hebt nog openstaande facturen

Een andere mogelijke oorzaak is dat je openstaande facturen hebt. Het kan dan zo zijn dat je bent afgesloten van het netwerk. Pas als je de openstaande facturen betaalt, kun je weer online. Check Mijn Tele2 op openstaande facturen. Die kun je meteen betalen. Dan ben je na een uur weer online.

Oplossing 8: Data bijkopen

Misschien kun je niet meer online omdat je bundel op is. Wil je toch blijven internetten? Je kunt dan onder andere voor 24 uur Unlimited Data kopen. Perfect als je een hele dag (of nacht!) wilt streamen, bingen, bellen – you name it!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt