vuilniszak_Apps_verwijderen_iPad_main
02 - 10 - 20182 min. leestijd

Wil jij minimalistisch leven? Verwijder app na app van je iPad

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Minimaliseren in huis. Het is een trend om zo min mogelijk meubels én spullen te hebben. Want minder spullen = meer rust! Maar minimaliseren kan ook op andere manieren. Op je iPad of iPhone bijvoorbeeld! Met een wildgroei aan apps, wordt het soms tijd om ‘ns een app te verwijderen van je iPad. Wij leggen uit waarom (digitaal) minimaliseren muy chill kan zijn.

Minimaliseren in huis

Zo min mogelijk spullen kopen is in het begin misschien even wennen, maar kan uiteindelijk best wel wat leuke voordelen meebrengen. Zo houd je meer geld over aan het einde van de maand als je minder koopt en denk je beter na over ‘heb ik dit echt nodig?”. Maar het kan ook heel rustgevend zijn om weinig spullen je heen te hebben!

Minimaliseren wordt de laatste tijd steeds hipper. Het begon met een rage waarbij mensen naast hun essentiële basics zoals een bank en eettafel, niet veel meubels in de woonkamer zetten. Dit zou rustgevend zijn en het helpt om beter bewust te worden van wat je hebt. Daarna werd er grondig opgeruimd volgens de KonMari-methode van opruimgoeroe Marie Kondo. Daarbij stel je jezelf bij elk item de vraag: “Does it spark joy?” Met andere woorden: “Word je hier echt gelukkig van?” Is het antwoord “Ja”, dan mag je het houden. Is het antwoord “Nee”, dan gaat het weg en heb jij meer rust in huis én in je hoofd. Iets met: minimaliseren moet je leren! #backtobasics

Digitaal minimaliseren: app verwijderen van iPad en iPhone

prullenmand_Apps_verwijderen_iPad_Inline

Ook minimaliseren op je apparaten kan rust brengen. En hoe doe je dit? Door je telefoon en tablet niet vol te laten staan met onnodige apps. Zeker op een mooi toestel zoals de iPhone X of de nieuwe iPhone Xs heb je zó veel opslagruimte, tot wel 512 GB bij de nieuwe iPhone Xs! Dat is natuurlijk hartstikke handig, want je kunt er oneindig veel foto’s en video’s op zetten. Maar ook heel veel apps. Hierdoor voel je je misschien niet geroepen om apps die je niet meer gebruikt meteen te verwijderen. Het resultaat: een wildgroei aan apps.

Ga ‘ns je apps langs en vraag jezelf dan af hoe vaak je die nu écht gebruikt. Wanneer heb je die ene voor het laatst geopend? Dat oude spelletje gebruik je misschien niet eens meer. En die vier apps die allemaal foto’s in een collage zetten, heb je vast niet allemaal nodig. Minimaliseer!

Hoe apps te verwijderen van iPad en iPhone

Haal jij de bezem door je iPad of iPhone en wil je een aantal apps verwijderen? Goed plan. Dit doe je zo:

  • Houd je vinger op een app gedrukt
  • Al je apps beginnen nu te schommelen en er verschijnt een ‘x’ bij iedere app
  • Druk bij de app die je wilt verwijderen op de ‘x’
  • Apple vraagt nog voor de zekerheid of je deze app echt wilt verwijderen
  • Tik op ‘verwijder’
  • Voilà: de app is verwijderd!

Apps die je verwijdert van je iPad of iPhone blijven gewoon bewaard in je iCloud. Zo kun je ze weer opnieuw downloaden als je ze later toch nog nodig hebt.

Makkelijk zat, dus! Ga jij ook (digitaal) minimaliseren?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt