controller-xcloud-Tele2Blog
25 - 05 - 20203 min. leestijd

Binnenkort non-stop gamen met Microsoft Project xCloud

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zit je net helemaal volop in dat race-potje, switcht je pa de tv ineens naar zijn favoriete zender. Hey, ik was toch aan het spelen!? Met Microsoft Project xCloud heb je daar straks geen last meer van. Dan speel je jouw lievelingsgame gewoon op je Android-smartphone of -tablet, waar je ook bent en wanneer het jou uitkomt. Zolang je maar mobiel internet hebt. Meer over deze vette gamestreamingdienst weten? Here we go!

Wat is Project xCloud?gamen-xcloud-Tele2Blog

Superhandig! Met deze streamingsdienst voor games speel je straks namelijk Xbox-spellen gewoon op je Android-telefoon of -tablet. De games zijn dankzij Project xCloud beschikbaar in de cloud, waarna je ze via wifi of mobiele data op je toestel kunt streamen. Hierdoor kun je altijd en overal (zelfs onderweg!) je favoriete games spelen. Een potje Devil May Cry 5 in de trein of Gears 5 vanuit je bed: binnenkort is het allemaal mogelijk!

Tip: écht in optimale kwaliteit gamen? Check de Samsung Galaxy S20 en Samsung Galaxy S20 Plus en beleef elke game ontzettend realistisch.

Hoe werkt Microsoft Project xCloud?

Ok, niet geheel onbelangrijk: hoe werkt Project xCloud? Hieronder leggen we meer uit over deze nieuwe dienst van Microsoft.

De Xbox-spellen zijn bij Project xCloud opgeslagen in de cloud. Om een spel te spelen, moet je smartphone of tablet connected zijn met het internet. Doordat de game naar je toestel gestreamed wordt, neemt het geen extra beslag in van je opslagruimte en wordt je hardware ook niet op de proef gesteld. Krachtige servers van Microsoft doen namelijk al het rekenwerk. Hierdoor kun je dus gewoon zware games spelen, zonder dat deze haperen of je toestel vast laten lopen. Het enige dat je telefoon doet is het beeld streamen en hij dient als besturing voor de game die je speelt. Supersnel 4G van Tele2 was nog nooit zo handig ;-).

Op het moment van schrijven is er alleen nog een preview van Project xCloud beschikbaar. Wat dit betekent? Dat je de gamestreamingdienst dus officieel nog niet kunt gebruiken. Wel kun je je nú via de website aanmelden om de games alvast uit te testen. Hier heb je wel het een en ander voor nodig.

Dit heb je nodig om Project xCloud te gebruiken

Wil je meedoen aan de preview van Project xCloud? En de games als eerste op je smartphone uittesten? Goed nieuws: je kan je aanmelden als proefpersoon. Dit is wat je nodig hebt.

 1. Check of jouw toestel geschikt is: heeft het Android 6.0 of hoger en Bluetooth 4.0+?
 2. Check of je een geschikte draadloze Xbox-controller met Bluetooth hebt.
 3. Check je internetverbinding: heb je wifi met 5 GHz of mobiel internet dat sneller is dan 10 Mb/s? Met 4G van Tele2 natuurlijk wel!
 4. Check of de Xbox Game Streaming-app op je telefoon of tablet staat.

Heb je bij alles een vinkje kunnen zetten? Dan kun je je via deze website aanmelden met je Microsoft-account. Goed om te weten: er zijn maar een paar plekken beschikbaar voor de test van Project xCloud. Het is dus niet zeker of je ook daadwerkelijk mag meedoen.

Deze spellen kun je straks op je smartphone spelen

Natuurlijk wil je dolgraag weten welke spellen je met Project xCloud binnenkort op je smartphone kunt spelen. De website van de gamestreamingdienst beweert dat je in de previewversie nu meer dan 50 games kunt uittesten. Het fijne is: daar worden er steeds meer aan toegevoegd. Benieuwd welke er nu tussen staan? Let’s find out!

 • Devil May Cry 5
 • Gears 5
 • Age of Wonders: Planetfall
 • Black Desert
 • Cities: Skylines
 • The Sims 4
 • F1 2019
 • Halo 5: Guardians
 • Journey to the Savage Planet
 • MotoGP 2019
 • Overcooked

En nog veel meer. Ontdek hier alle games op Microsoft Project xCloud tot nu toe.

Welke game wil jij het liefste spelen op Project xCloud?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt