sd kaart samsung Tele2Blog
23 - 04 - 20212 min. leestijd

Met de Micro SD kaart Samsung hoef jij nóóit meer foto’s te verwijderen!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heeft je Samsung nét niet meer die benodigde vrije ruimte om al je WhatsApp-foto’s te bewaren? En moet je om de haverklap apps verwijderen en je telefoon opschonen? Irritant! Niet nodig ook, want met een Micro SD kaart voor je Samsung kun je het opslaggeheugen enorm uitbreiden. Voor je foto’s, guilty pleasure Spotify lijsten, apps en offline series … Allesss!

Micro SD kaart voor veel meer geheugen

Van bijna elke Samsung telefoon, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A52s, kun je het opslaggeheugen uitbreiden. Extreem chill natuurlijk, zeker als je telefoon heel weinig opslag heeft. Het besturingssysteem neemt vaak al geheugen in beslag en door hier en daar wat apps te installeren, of uh, eigenlijk een heleboel, zit je telefoon zo voor dik over de helft al ‘vol’. Ja, dan is het na een tijdje écht tijd voor een (regelmatige, dat ook nog eens) grote schoonmaak.

Een Micro SD kaart helpt je uit deze ellende. Dit piepkleine geheugenkaartje stop je in de Samsung en … tadaaaaaa! Opeens heb je een heleboel meer GB’s tot je beschikking. Een Micro SD kaart is er qua opslag in alle soorten en maten. Je hebt al een Micro SD kaart met 32 of 64 GB opslag voor ongeveer 25 euro. Je hoeft een SD kaart na installatie niet te activeren.

micro sd kaart samsung Tele2Blog

Heb je een iPhone? Je iPhone geheugen uitbreiden doe je zo!

Micro SD kaart Samsung installeren

Heb je een Micro SD kaart gekocht? Nice! Je dagelijkse opschoon struggles zijn bijna voorbij ;-). Het verschilt per telefoon hoe je dit kaartje in je Samsung smartphone plaatst. Bij sommige telefoons kan dit via een lade aan de zijkant van je Samsung. Heeft je telefoon een verwisselbare batterij? Dan kan je het kaartje waarschijnlijk in het toestel plaatsen door de achterkant van de telefoon te halen.

Foto’s verplaatsen naar SD kaart Samsung

Nu je meer opslaggeheugen hebt, is het handig om nog een paar instellingen te wijzigen. Zo hoef je écht niet meer om te kijken naar het opslaggeheugen. Het is onder andere handig om in te stellen dat bijvoorbeeld je foto’s automatisch op de SD kaart van je Samsung opgeslagen worden. Dit kan in de Bestanden-app van je Samsung. De fabrikant legt het zelf het beste uit hoe je foto’s verplaatst naar je SD kaart. Van ontkoppelen tot loskoppelen en hoe je standaard een nieuwe foto opslaat op je SD kaart.

Apps verplaatsen naar SD kaart Samsung

Wil je ook apps verplaatsen naar de SD kaart op je Samsung? Bijvoorbeeld op je Samsung Galaxy S22, Galaxy A52, Galaxy S20, Galaxy S21 of Samsung Tab? Dat kan! Ideaal als je die game van 1+ GB niet wil verwijderen wegens ruimtegebrek. Ga hiervoor naar het instellingenmenu van je Samsung. Druk daarna op Applicaties en vervolgens op de app die je wilt verplaatsen. Klik nu op Opslag, op Wijzigen en daarna op SD Kaart. Het kan even duren voordat de app op de SD kaart van je Samsung staat, maar het werkt wel.

Micro SD kaart, waar kan ik ‘m kopen?

Weet je genoeg en wil je een Micro SD kaart voor je Samsung bestellen? Dat kan! Onder andere in grote webwinkels. Het is wel belangrijk dat je een Micro SD kaart bestelt, en dus geen gewone SD kaart. Die is namelijk te groot en past alleen in camera’s, niet in de smartphones anno 2021.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt