05 - 05 - 20232 min. leestijd

Je eigen Memoji op Android maken? Zo fix je ’t!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is echt zo: soms spreken emoji meer dan duizend woorden. Heeft je bestie een toffe outfit aan? Dan stuur jij gewoon hearteyes. Of heb je een iets mindere dag? Een huilende avatar, emoticon, smiley of poppetje omschrijft precies jouw emotionele rollercoaster. Maar hoe chill is het als je kan reageren met een emoji die precies op jou lijkt? Ontdek hier hoe je de Apple Memoji óók op Android gebruikt. 

Wat zijn Memoji?

Memoji zijn emoji die precies op jou lijken! Heb je een iPhone, dan kun je jouw eigen Memoji maken. Door de huidskleur, de ogen, het haar of de mond aan te passen, creëer je een poppetje dat helemaal op jou lijkt. Ben je tevreden? Dan kun je deze customized Memoji met je vrienden delen. Onder andere op WhatsApp verschijnt het poppetje dan in je toetsenbord en kun je ‘m als sticker versturen. 

Nu denk je misschien: maareh, what about Android telefoons? Zijn Memoji alleen op Apple-toestellen beschikbaar? Jup, eigenlijk wel, maar er is een slim trucje waardoor je ze ook op Android kan gebruiken. We vertellen je hieronder hoe je dit kunt instellen!

Zo gebruik je Memoji op Android

Om Memoji op je Android-telefoon, zoals die van Samsung, te gebruiken, zijn er een paar dingen die je moet doen. Zo heb je onder andere een goede mattie met een iPhone nodig. Benieuwd hoe je zelf jouw customized emoji kan sturen? Dit is hoe je het doet.

Zo krijg je Memoji op Android

  1. Ga op zoek naar iemand met een iPhone en laat hem of haar een Memoji van je foto maken. Of fix het zelf als je elkaar ziet.
  2. Open vanaf de iPhone WhatsApp en start een nieuwe chat met jezelf (dus met jouw Android-toestel).
  3. Klik op het tekstveld en zoek je Memoji in het toetsenbord. Klik ‘m aan en verzend het bericht.
  4. Open het bericht op je Android-toestel. 
  5. Klik op de sticker en dan op ‘Voeg toe aan favorieten’.
  6. Tada, nu verschijnt jouw Memoji tussen je WhatsApp-stickers en kun je ‘m zelf ook versturen!

Memoji maken op je Samsung telefoon

Heb je de Samsung Galaxy S23 of een andere Samsung telefoon? Lucky you! Dan kun je namelijk op je eigen telefoon een memoji look-a-like maken. Dit doe je met de AR-Zone app, die als het goed is al op je tellie geïnstalleerd staat.

  1. Open de AR-Zone app.
  2. Klik op ‘AR-Emoji-Camera’ en maak je emoji.
  3. Ga terug naar het hoofdmenu en klik op ‘AR-Emoji-Stickers’ om een stickerpakket te maken.
  4. Je kunt ze nu in het Samsung toetsenbord selecteren en versturen. Easy does it!

Maak WhatsApp nóg leuker

Wil je je appjes nog meer opleuken? We’ve got you! Fix bijvoorbeeld een ander lettertype op WhatsApp! Zo kun je je bestie meteen duidelijk maken dat ze NU d’r telefoon op moet nemen. Ook leuk: WhatsApp stickers! Maakt je appje toch net wat gezelliger. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt