Stickers-Memoji-Android-Tele2
14 - 07 - 20202 min. leestijd

Zo maak je jouw eigen Memoji op Android

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is niet gelogen: soms spreken emoji meer dan duizend woorden. Heeft je bestie een toffe outfit aan? Dan stuur jij gewoon hearteyes. Of heb je een iets mindere dag? Een huilende avatar, emoticon, smiley of poppetje omschrijft precies jouw emotionele rollercoaster. Maar hoe tof is het als je kan reageren met een emoji die precies op jou lijkt? Ontdek hier hoe je de Apple Memoji op Android gebruikt. 

Wat zijn Memoji?

Coole emoji die precies op jou lijken! Heb je een Apple-toestel, dan kun je jouw eigen Memoji maken. Door de huidskleur, de ogen, het haar of de mond aan te passen, creëer je een poppetje dat helemaal op jou lijkt. Ben je tevreden? Dan kun je deze customized Memoji ook met je vrienden delen. Onder andere op WhatsApp verschijnt het poppetje dan in je toetsenbord en kun je deze als sticker versturen. Wil je je lover de volgende keer dus welterusten wensen? Door jouw Memoji te sturen, lijkt het net alsof je écht een dikke smakkerd geeft ;-).

Nu denk je misschien: zijn Memoji niet alleen op Apple-toestellen beschikbaar? Eigenlijk wel, maar er is een slimme manier dat je ze ook op Android kan gebruiken. Wij vertellen je hieronder hoe het instellen werkt.

Zo gebruik je Memoji op Android

Om Memoji op je Android-telefoon, zoals die van Samsung, te gebruiken, zijn er een paar stappen die je moet doorlopen. Zo heb je onder andere een goede vriend met een iPhone nodig. Benieuwd hoe je zelf jouw customized emoji kan sturen? Dit is hoe je het doet.

Stappenplan Memoji op Android

  1. Ga op zoek naar een goede vriend met een iPhone en laat hem of haar een Memoji van je foto maken. Of natuurlijk zelf als je samen bent.
  2. Open vanaf die iPhone WhatsApp en start een nieuw bericht met jezelf (dus met jouw Android-toestel).
  3. Klik op het tekstveld en zoek jouw Memoji in het toetsenbord. Klik er een aan. De Memoji wordt direct verstuurd.
  4. Pak nu jouw eigen Android-toestel. Klik op de sticker en dan op Voeg toe aan favorieten.
  5. Nu verschijnt jouw Memoji tussen WhatsApp stickers en kun je ‘m direct versturen.

Andere leuke WhatsApp plaatjes

Wil je naast je eigen Memoji nog meer leuke plaatjes op WhatsApp sturen? Met de Doublicat app tover jij eenvoudig je eigen gezicht op je favo gifje. Ga door het leven als Britney Spears of voel je een dagje als Leonardo Di Caprio. Ben je meer into je eigen gifjes maken? Ook dat kan. Met deze gif maken apps doe je het in een handomdraai. Zo kun jij de volgende keren je emoties in één uitdrukken in een bewegend plaatje.

Laat eens zien: hoe is jouw Memoji op Android geworden?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt