meldingsgeluiden-android-Tele2Blog
04 - 01 - 20212 min. leestijd

Meldingsgeluiden aanpassen op je Android-telefoon, doe je zo!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ping, ping! Er komt weer een nieuw appje binnen. Ringgg! En zelfs een nieuwe like op Instagram. Wil jij aan het deuntje van je smartphone precies kunnen horen welke app een nieuwe notificatie heeft? Dan is het hoog tijd om je meldingsgeluiden te customizen. Ontdek hier hoe je deze kunt instellen, aanpassen en downloaden op je Android-toestel.

Wat zijn meldingsgeluiden?

Jouw persoonlijke boodschapper! Via meldingsgeluiden hoor je namelijk wanneer je telefoon een nieuwe notificatie binnenkrijgt. Zo kun je een rinkelend geluid horen als je bijvoorbeeld een nieuw appje of een nieuw Facebook-bericht ontvangt. Via meldingsgeluiden kun je zelfs herkennen welke app een nieuwe melding heeft. Hoe? Door het deuntje per app anders in te stellen. Geef die groepsapp met je besties een euforisch geluid en die agenda-app van werk een serieuze tune. Jij customizet het geluid van elke app precies zoals je zelf wilt!

meldingsgeluiden-downloaden-android-Tele2Blog

Meldingsgeluiden aanpassen op Android-telefoon

Of je nu een Samsung Galaxy S20 hebt of een OnePlus Nord: op elke Android-telefoon kun je zelf gemakkelijk je meldingsgeluiden per app instellen. Bijvoorbeeld het geluid van de ontvangst van een e-mail op je Samsung. Dit is hoe je dat doet.

  1. Pak je smartphone erbij en ga naar Instellingen.
  2. Scrol naar beneden en klik op de optie Apps of Apps en meldingen (afhankelijk per toestel).
  3. Selecteer een app waarvan je het geluid wilt aanpassen.
  4. Klik op Meldingen. Je krijgt nu een overzicht te zien.
  5. Klik op Geluid (of eerst op Geavanceerd) en kies dan het deuntje dat je wilt instellen.
  6. Et voilà, gefixt! Nu is het aan jou of je ook het meldingsgeluid bij andere apps wilt aanpassen.

Meldingsgeluiden downloaden en toevoegen

Soms kan het zo zijn dat je even genoeg hebt van een bepaald geluidje. Of dat je per app een afzonderlijk app-geluid wil. Bijvoorbeeld als je dat meldingsgeluid van een e-mail op Android zat bent. Of als je over and over again die zingende vogel bij een nieuwe Instagram like hoort … Hoog tijd om daar wat verandering in te brengen. Hoe? Door zelf nieuwe meldingsgeluiden te downloaden via een app.

Een handige en leuke app hiervoor is de Meldingstonen Geluiden-app. Hierin vind je een heleboel nieuwe tunes die je kunt instellen bij een nieuw sms’je of bij een nieuwe notificatie op Instagram, Snapchat of Facebook. Extra fijn: deze app heeft echt een hele reeks aan verschillende geluiden. Of je dus snel uitgekeken raakt van hetzelfde meldingsgeluidje? Zeker niet! Je switch ‘m namelijk gemakkelijk naar een ander. Dus, downloaden en instellen maarrr. 😉

App image
Meldingstonen – Geluiden App
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geluiden, meldingstonen, sms-beltonen waar miljoenen mensen van genieten!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt