Binnen no time meer Instagram volgers met deze tips

Als je een nieuwe foto plaatst direct tientallen comments en likes krijgen? Of als je een livestream houdt honderden kijkers hebben? Hoe #instafamous ben jij al? Ga professioneel aan de slag en haal het maximale uit social media. Met deze tips krijg jij binnen no time meer Instagram volgers.

Meer Instagram volgers? Zo begin je!Medaille_Meer_Instagram_Volgers_Tele2

Misschien ken je het wel. Plaats je een waanzinnige foto van dat weekendje in Praag, reageert alleen die oudtante uit de andere kant van Nederland. Was het een lame foto? Het was best een gave selfie, toch? Take it easy… en zet al je gedachten even opzij. Want je Insta goed onderhouden én opvallend maken voor anderen, kost vaak meer (denk) werk dan je verwacht. Alleen een gaaf fotootje met een kleurenfilter, levert nog niet die berg met fans op. Daar moet je écht harder voor werken. It’s time for some brainwork!

Dus, wil jij je account echt naar the next level tillen? Open dan je Insta feed en check of je deze stappen al gebruikt.

Wees actief

Scrol eens door de laatste foto’s die je geplaatst hebt. Ben jij een Instagrammer die één keer in de drie maanden een kiekje uploadt? Of ben jij de diehard poster? De meeste Instagrammers volgen actieve feeds. Hierdoor krijgen ze niet alleen een gevoel bij jou als persoon, maar val je ook sneller op tussen de miljoenen gebruikers.

Wil je extra uitblinken? Dan is het slim om van tevoren een doelgroep en een terugkerend thema uit te kiezen. Zo voorkom je dat je Instafeed een zooitje wordt. Als je zorgt dat je foto’s één geheel vormen, zal je sneller een vaste doelgroep aanspreken. En op langer termijn meer volgers trekken. Check hier hoe je een niche kiest en het maximale uit je Instagram haalt.

Laat jezelf zien

Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je thema is, maar laat jezelf zien! Een persoonlijke twist maakt je Instagram account juist compleet. Plaats bijvoorbeeld vaker een mooie selfie of een Instastory. Mensen houden ervan als ze zich kunnen relateren aan jou. Heb je bijvoorbeeld iets tofs meegemaakt in de trein of bus vanmorgen? Of een coole gadget ontdekt? Share it!

Deel je op je Insta feed alleen maar mooie natuurgebieden? En wil je je gezicht niet laten zien? No problem! Je kunt ook jezelf laten zien door je stem te laten horen. Via Insta Stories kun je bijvoorbeeld al een update plaatsen met alleen tekst. Hoe persoonlijker je account, hoe beter! Check hier de laatste Instagram updates om van de nieuwste features op de hoogte te zijn.

Gebruik hash- en locatietags

Een andere slimme tactiek voor meer volgers is door hashtags en locatietags te gebruiken. Maak je bijvoorbeeld vaak foto’s in cafés of parken? Voeg een locatietag toe, in je Insta post én in je Insta Stories. Hierdoor ontdekken mensen of een plek de moeite waard is. Een grote kans dus dat ze op jouw account terecht komen.

Ook met hashtags word je sneller vindbaar. Kies voor specifieke, populaire hashtags en bedenk ze niet zomaar zelf. Gaat je account bijvoorbeeld over de nieuwste food trends? Maar focus je je alleen op gezond eten? Ga dan eerder voor #healthyfood dan #food. Het is even uittesten, maar je wordt er vanzelf handig in.

Praat eens met je volgers

Zeg nou zelf, ken jij al die duizenden volgers écht? Stuk voor stuk? Mission impossible!  Toch kun je wel een beeld van ze vormen door met ze te praten. Geef vaker reacties op anderen hun foto’s en like erop los. Dit creëert engagement en je zult merken dat je op langer termijn een band met je doelgroep opbouwt.

Ook kun je meer interactie creëren door leuke quizjes en polls aan je Insta Stories toe te voegen. Doe bijvoorbeeld een gifjes quiz en leer een andere kant van je volgers kennen. Meer volgers krijgen is een kwestie van geven, en… 😉

Samen zijn we sterker

Een andere leuke manier om meer volgers te krijgen, is door samen te werken met anderen. Volg jij een toffe Instagrammer die precies dezelfde niche als jou heeft? Mooi! Time for a project. Start bijvoorbeeld samen een giveaway of doe een leuke challenge. Of pak het groots aan en plan leuke acties samen met een bedrijf. Je zal zien dat je volgers hierop gaan reageren en je uiteraard ook nieuwe ontvangt.

Meer Instagram volgers? Probeer advertenties

Oké, heb je echt bij alle stappen al een vinkje gezet? En vind je die paar extra volgers per maand toch nog te weinig? Experimenteer met Instagram advertenties. Het is geen gratis manier om volgers te krijgen, maar het werkt wel. Door verschillende advertenties voor een korte periode aan te zetten, kun je zien wat echt voor je werkt. Het enige dat je moet hebben, is een business account.

Wat is jouw tactiek om meer Instagram volgers te krijgen?