meditatie apps Tele2
28 - 03 - 20183 min. leestijd

De beste meditatie apps: happy mind, happy you

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wooeesj, daar ging je weer. Snel naar werk. Onderweg je mail checken en nog even je vrienden appen over vanavond. Op je werk hard aan de bak en ondertussen scroll je nog even door wat receptenblogs. Dat alles terwijl je blijft shinen voor je baas. Op weg naar huis doe je op toptempo boodschappen en thuis duik je direct de keuken in. De gasten zijn er al? Pffff… heb je wel tijd om adem te halen? Toe aan een welverdiende dosis rust? Deze meditatie apps bieden de oplossing.

Soms voelt het alsof je wel 80 dingen in een uur doet! Klinkt dit bekend? Dan is het tijd om even tot rust te komen. Af en toe moeten je gedachten tijd krijgen om hun plekje te vinden. En gezien wij toch al de hele dag druk in de weer zijn met onze smartphone… Waarom diezelfde smartphone niet even inzetten voor je zen-moment? Wij lichten onze vier favoriete meditatie apps voor je uit.

Meditatie apps: Oprah & Deepak’s 21-Day Meditation Experience

21-day meditation experience Tele2“You get a car! And you get a car!!” Grapje. Dit keer geen nieuwe Mini Cooper voor iedereen in de zaal, maar in 21 dagen kennismaken met meditatie. Als je nieuw bent in de magische wereld van meditatie, is deze app handig om de basics te leren. Je kunt je richten op de volgende focuspunten: stressvermindering, slaapverbetering en het verhogen van gevoel van creativiteit, rust en geluk. En (stressverminderende) bonus: de app is he-le-maal gratis. Dus ga lekker zitten en kom helemaal tot rust. Of, zoals Oprah zelf zegt: “Breathe, let go.”

Oprah & Deepak’s meditatie app is gratis te downloaden voor Android en iPhone.

Meditatie apps: Buddhify

meditatie apps Buddhify Tele2Voor de bezige bijen die écht altijd onderweg zijn, is er Buddhify. Deze mindfulness app gebruik je namelijk on the go. Onderweg naar een afspraak, tijdens de pauze, onder werktijd, tijdens het eten en als je in de rij voor de kassa staat te wachten. Hoe dat werkt? Zodra je de app opent, vraagt hij welke activiteit je aan het doen bent. Afhankelijk hiervan biedt hij een passende meditatieoefening. Dit is mindfulness voor onderweg, voor de digital generation die altijd aan staat.

Buddhify is gratis te downloaden voor Android en iPhone.

> Wil je overall bewuster én gezonder leven? Dan komen deze stoppen met roken apps vast ook van pas. < 

Meditatie apps: Headspace

meditatie apps Headspace Tele2Headspace leert je mediteren en mindful te leven. Ook beginners kunnen direct aan de slag met deze app. Leuke extra aan Headspace is dat een van de oprichters voormalig monnik is, en jou als persoonlijke coach door de oefeningen begeleidt. Je kiest zelf je pakket, gewijd aan een bepaald thema zoals zelfvertrouwen, rusteloosheid of productiviteit. Ook kun je kiezen voor losse meditatiesessies, om mini mindfulness breaks aan je dag toe te voegen. Headspace is een veelzijdige app. Voor ieder wat wils dus!

Headspace is gratis te downloaden voor Android en iPhone.

Meditatie apps: Calm

meditatie apps Calm Tele2De reviews liegen er niet om: Calm is een geweldige meditatie app. Je start met een gratis 7-daagse cursus en daarna betaal je 35,99 euro per jaar voor een Calm-abonnement. Ja, wij dachten hetzelfde: wat duur! Maar volgens de reviews is het een koopje en totally worth it. Uiteraard kun je kiezen uit veel verschillende meditatiethema’s. Maar wat Calm anders maakt dan de eerdergenoemde apps, is dat hij ontzettend mooi en helemaal zen is vormgegeven. Natuurafbeeldingen, rustgevende video’s van kabbelende beekjes en bijpassende muziek. Ook yogi’s worden happy van Calm, want je kunt kiezen uit tientallen rustgevende natuurgeluiden voor tijdens je yoga practice. Zo ben je weer zen in seconds!

Calm is gratis te downloaden voor Android en iPhone.

> Niet alleen je hoofd, maar ook gelijk je smartphone opschonen? Hier een aantal tips voor een snelle smartphone! >

Voortaan neem jij tussen al dat vliegen door een lekker momentje voor jezelf. Toch?  Even helemaal zen worden. 😉 Want onthoud goed: een happy mind is een happy you!

Welke meditatie app gebruik jij om tot rust mee te komen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt