Medicijnen app: vergeet nooit meer je medicatie

Of je ze nu dagelijks gebruikt of maar een bepaalde periode: het innemen van medicijnen kan soms best ingewikkeld zijn. Moest je ze nu tijdens het eten innemen? Of toch op een lege maag? En hoe zat het ook alweer met de bijwerkingen?No panic! Met een medicijnen app heb je altijd grip op jouw medicatie. Ontdek hier de fijnste apps.

Medicijnen app: MedApp

MedApp-medicijnen-app-Tele2

Een handige all-in-one medicijnen app? Dat is MedApp. Via deze app kun je namelijk alles beheren rondom jouw medicatie. Stel reminders in wanneer je jouw medicijnen moet innemen, krijg een seintje als je medicatie op is en bestel gemakkelijk herhaalrecepten. Je kunt zelfs uitleg vragen of vragen indienen bij professioneel opgeleide apothekers. Zo ben je altijd op de hoogte van jouw medicatie. En heb je binnenkort een gesprek bij de dokter? Via het dagboek kun je alvast je bevindingen opschrijven en jezelf voorbereiden op het gesprek. Handig!

Download on App StoreGet it on Google Play

Medicijnen app: Service Apotheek-app

Service-Apotheek-medicijnen-app-Tele2

Nog een medicijnen app die altijd at your service is, is de Service Apotheek-app. Via deze app heb je een actueel overzicht van je medicijnen op zak. Handig voor als je naar het buitenland gaat óf een ziekenhuis bezoekt. In de app kun je eenvoudig zien welke medicatie je gebruikt en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Je kunt zelfs via informatieve video’s nog meer te weten komen over de medicijnen. Bijvoorbeeld over hoe je ze in moet nemen en op welk moment. Een ander handig extraatje zijn de inname-herinneringen. Deze kun je zelf instellen op een bepaalde dag en tijd, waardoor je zelfs op een drukke dag je medicatie nooit zal vergeten.

Download on App StoreGet it on Google Play

Medicijnen app: MyTherapy

MyTherapy-medicijnen-app-Tele2

Nog een fijne medicijnen app is MyTherapy. Ook in deze app kun je notificaties instellen voor het innemen van je medicijnen. Vergeet je het toch? Dan is je familie er altijd om te helpen. In de app kun je namelijk familieleden toevoegen om je te supporten tijdens je behandeling. Waar deze app zich in onderscheidt? Je kunt ook je gewicht, bloeddruk en hartslag bijhouden. Daarnaast kun je ook opschrijven hoe jij je dagelijks voelt. Zo creëer jij dus een compleet plaatje over je gezondheid. 

Download on App StoreGet it on Google Play

myPill-app

myPill-medicijnen-app-Tele2

Ben je specifiek op zoek naar een app voor de pil? Dan is myPill meer iets voor jou. Hiermee kun je alles rondom je menstruatie en de pil precies bijhouden. Krijg een reminder wanneer je 'm in moet nemen, zie wanneer je stopweek is en ontdek gemakkelijk wanneer je weer een nieuwe strip moet bestellen. Je kunt in de app zelfs toevoegen wanneer je menstruatie begint en van welke extra symptomen je last hebt. Zo heb je altijd een overzicht van jouw menstruatiecyclus.

Download on App StoreGet it on Google Play

Op zoek naar nog meer handige apps? Check dan deze menstruatie-apps.