Likes_Instagram_Tele2
25 - 06 - 20193 min. leestijd

#instafamous: zo haal je het maximale uit je Instagram

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Scrol je door je Insta-feed, lijkt iedereen alleen maar dé perfecte foto te plaatsen. How do they do that? Bestaat jouw Insta-feed op dit moment ook alleen nog maar uit wazige foto’s van dat epische stapavondje of overbelichte beelden van die belachelijk lekkere pizza margherita? Tijd om het roer om te gooien. Haal het maximale uit je Instagram met deze vijf tips.

Word jij dé nieuwe Instagrammer?Hashtag_Instagram_Tele2

Wanneer je van Instagram een echt beroep wilt maken, is het belangrijk dat je hier van tevoren goed over nadenkt. Het lijkt allemaal eenvoudig, maar er komt best wel wat bij kijken. Zo’n zwoele zomerfoto met 4593 likes lijkt misschien erg spontaan, maar vaak zit er een slim bedachte tactiek achter. Dit zijn onze tips:

Tip 1: zorg voor een pakkende bio

Als je dacht dat je bio gewoon een random plek was om wat tekst te plaatsen… you are wrong. Zie het als de plek waarop je jezelf voorstelt. Wat kunnen mensen verwachten wanneer ze jou gaan volgen? Wie ben je, wat doe je het liefst en waar gaat jouw Instagram over? Een pakkende bio zorgt ervoor dat mensen je willen volgen. Dus… tijd om die bio even op te pimpen!

Tip 2: creëer je eigen stijl

Een foto van dat verrukkelijke ontbijtje, de zonsondergang of je eigen moestuin die in bloeit staat: het liefst plaats je ze allemaal. Voorkom dat je Insta-feed een zooitje wordt. Kies een specifieke doelgroep waar jij je op wilt richten en hou het hier ook bij. Er zijn ontzettend veel leuke thema’s waaruit je kunt kiezen. Dat kan van alles zijn: van katten tot koffie en van ontbijt tot natuur. Als je zorgt dat je foto’s één geheel vormen, zal je sneller een vaste doelgroep aanspreken.

En wil je toch die leuke selfies van je stapavondjes blijven plaatsen? Overweeg om een nieuw Instagram-account aan te maken. Zo hoef je je nooit in te houden. 😉

Tip 3: gebruik hashtags en locatietags

Kom je erachter dat je vaak op verschillende locaties foto’s maakt? Voeg eens een locatietag toe. Of dit nu de exacte locatie van een restaurant is of een dorp of stad waar je bent. Door locatietags ontdekken mensen of een plek de moeite waard is. Grote kans dat ze dus zo op jouw account terecht komen.

Een andere slimme truc voor vindbaarheid zijn hashtags! Door het toevoegen van een hashtag, word je namelijk vindbaar voor potentiële volgers. Je kunt veel hashtags toevoegen, maar het is beter om voor een aantal specifieke, populaire hashtags te gaan. Bedenk geen eigen hashtags, want de kans is klein dat iemand daarop zoekt. Maar maak ze wel concreet. Je kunt #food bijvoorbeeld specifieker maken door voor #organicfood te kiezen, als dit tenminste je niche is. Het is even een kwestie van uittesten, maar je zal zien dat het werkt!

Tip 4: zorg voor interactie

Jij wilt misschien dan wel je Instagram een boost geven, maar onthoud goed: dit doe je niet alleen. Geef eens liefde aan je volgers of mede-gebruikers. Je zult merken dat je hierdoor je doelgroep beter leert kennen en ook nog eens een band met ze opbouwt. Like en reageer op anderen hun foto en zelfs op de comments die ze onder jouw foto’s hebben achtergelaten. Zo creëer je engagement! En heb je Instagram-live wel eens geprobeerd? Mensen zijn er dol op om jouw gezicht te zien en stem te horen.

Of ga op zoek naar accounts die dezelfde niche hebben. Je zult zien dat je hier niet alleen extra inspiratie van krijgt, maar ook nog eens nieuwe volgers. Dus, zorg voor die interactie en plaats jezelf écht in de spotlight!

Tip 5: maak je account openbaar

We geloven best dat het spannend kan zijn, maar gooi je account openbaar. Mocht iemand je Instagram ontdekken, worden ze toch vaak af geschrokken als er een slotje bij staat. Dus, wil je echt het maximale uit je Instagram halen? Vergeet die jaloerse ex-bestie of lover en zet hem openbaar. Je zal zien dat mensen veel eerder geneigd zijn om op die volgknop te drukken.

Binnenkort zijn er waarschijnlijk zelfs nieuwe Instagram updates beschikbaar. Check ze om ook in de toekomst het maximale uit je Instagram te halen.

Met welke Insta-tip ga jij als eerst gebruiken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt