auto's-mario-kart-app-Tele2
15 - 06 - 20203 min. leestijd

Tijd voor een #gameallnighter: de Mario Kart app is le-gen-da-risch!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

It’s-a Mario time! Maak maar ruimte vrij op je telefoon en tackle al je vrienden. Met Mario Kart Tour speel jij alle klassieke races gewoon op je smartphone. Rijd als je favoriete karakter over de beroemde racebanen en word een échte Mario Kart-koning. Dit kun je verwachten van de Mario Kart app. Let’s-a-go!

Mario Kart app: alle ins en outsvlag-mario-kart-app-Tele2

Racen als Luigi, Toad of Daisy, gooien met bananen, sliden door scherpe bochten: als Mario Kart fan zijn we er dol op. Heel fijn daarom ook dat dit in de Mario Kart app precies hetzelfde is gebleven. Wie gewend was aan de Nintendo-game op zijn spelcomputer, zal in de app veel gelijkenissen terugzien. Hallelujah! Toch leggen we graag nog even uit hoe Mario Kart op telefoon er dan precies uitziet. Ready? Ontdek hier alles over deze toffe app.

Makkelijke gameplay

Of je het spel nu ooit via de Wii, Switch, Game Cube of Nintendo 64 hebt gespeeld: iedere Mario Kart-fan weet hoe makkelijk het spel te bestuderen is. Rest assured: Mario Karten via Mario Kart Tour krijg je ook snel onder de knie. Houd je telefoon in portretmodus en swipe naar links en rechts om een richting op te rijden. Wil je een mushroom of shell gooien? Tik dan gewoon een keer op het scherm. Easy, toch?

Klassieke personages én racebanen

Geef toe: wat is nou een Mario-spel zonder Mario himself, Luigi, Peach of Bowser? Niets natuurlijk! Daarom ontbreekt de Nintendo-familie ook niet in de nieuwe Mario Kart app. Je favoriete karakters zijn gewoon van de partij. Race als Mario, Luigi, Peach, Bowser, Toad, Toadette of Dry Bones. Of ga voor een jongere variant met de personages Baby Mario of Baby Luigi. Niets is te gek!

De echte diehard Mario Kart-fan weet hoe gaaf sommige racebanen kunnen zijn. Ook in de Mario Kart mobile-versie komen een aantal herkenbare locaties terug. Scheur bijvoorbeeld in 150 cc over SNES Choco Island 2, 3DS Toad Circuit of het 3DS Mario Circuit.

Zeker weten dat je batterij tijdens het gamen niet ineens uitvalt? Check deze tips voor batterij opladen.

Multiplayer: speel samen met je vrienden

Je beste mattie uitdagen voor een potje klassiek racen? Oh yes! In de Mario Kart telefoon-app zit ook een multiplayer-functie verstopt waarmee je kunt racen tegen al je vrienden. Voordat je kan beginnen, moet je elkaars vriendencodes uitwisselen. Dit doe je door in de app naar Friends te gaan en daar op Add Friend te klikken. Hierna kun je een eigen ‘lobby’ aanmaken waarin je tegen elkaar kunt spelen. Zo doe je dat:

  1. Open de Mario Kart Tour app.
  2. Klik link onderin het scherm op Multiplayer.
  3. Klik op Create Room.
  4. Stel alles in: de snelheid, voorwerpen en of er computergestuurde racers meedoen. Et voilà, you’re ready to race!

In-game geld en microtransacties

Eén van de grootste aankondigingen binnen deze Mario racing app is het in-game betalen. Wil je van jezelf een unieke speler maken? Voeg geld aan de app toe en koop bepaalde karakters, karts of gliders #blinkoutinthecrowd. Met sommige personages kun je zelfs tijdens de race nog extra voordelen kopen. Bijvoorbeeld als je met Toad op het 3DS Toad Circuit rijdt. Maar geld uitgeven tijdens het racen hóeft niet per se. Als het goed is, is het spel nét zo leuk als je nergens voor betaald.

Zo ziet Mario Kart Tour er uit!

Benieuwd hoe de Mario Kart app werkt? Hieronder check je de trailer. #hyped.

Mario Kart Tour app downloaden

Nu denk je vast: die Mario Kart app… hebben, hebben, hebben! Goed nieuws: de app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Verzamel je vrienden alvast voor een good old Mario-party. Smeer de motor van je kart nog even extra goed in met olie, bestudeer de shortcuts van elk circuit en gaan met die banaan. Lights out, away we go!

Mario Kart app: deze Nintendo apps wil je ook niet missen

De Mario Kart app is niet de eerste game app van Nintendo. Benieuwd naar de andere Nintendo apps? Blijf in de Mario-sfeer en voltooi zoveel mogelijk levels in de Super Mario Run app. Of gooi het over een andere boeg en ontwikkel je hero skills in Fire Emblem Heroes. En ben je toch op zoek naar iets anders? Check dan deze games zonder wifi. Scheelt weer wat MB’s ;-).

Super Mario Run is gratis te downloaden voor Android en iOS. Ook Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Ben jij al benieuwd naar de Mario Kart app?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt