Tele2 Blog

Tijd voor een #gameallnighter: de Mario Kart app is le-gen-da-risch!

It’s-a Mario time! Maak alvast maar ruimte op je telefoon en tackle al je vrienden. Vanaf vandaag speel jij de klassieke Mario Kart races gewoon op je smartphone. Rijd als je favoriete karakter over de beroemde racebanen en word een échte Mario Kart-koning. Dit kun je verwachten van de Mario Kart app. Let’s-a-go!

De Mario Kart app wordt ge-wel-digvlag-mario-kart-app-Tele2

De app werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar is nu dus ook écht uitgekomen. Wereldwijd. De Mario Kart app heet Mario Kart Tour en uit de testversie van de app weten we al meer hoe het spel eruit komt te zien. En we weten het zeker: de game is nu al le-gen-da-risch! Iets waar de Mario Kart-fanaat zeker zijn lol mee op kan. Hieronder check je de belangrijkste pluspunten van de Mario Kart Tour app.

Makkelijke gameplay

Of je het spel nu ooit via de Wii, Switch of zelfs Game Cube of Nintendo 64 hebt gespeeld: iedere Mario Kart-fan weet hoe makkelijk het spel te bestuderen is. Rest assured: Mario Karten via Mario Kart Tour krijg je ook snel onder de knie. Houd je telefoon in portretmodus en swipe naar links en rechts om een richting op te rijden. Wil je een mushroom of shell gooien? Tik dan gewoon een keer op het scherm. Easy, toch?

Klassieke personages én racebanen

Geef toe: wat is nou een Mario-spel zonder Mario himself, Luigi, Peach of Bowser? Niets natuurlijk! Daarom ontbreekt de Nintendo-familie ook niet in de nieuwe Mario Kart app. Je favoriete karakters zijn gewoon van de partij. Race als Mario, Luigi, Peach, Bowser, Toad, Toadette of Dry Bones. Of ga voor een jongere variant met de personages Baby Mario of Baby Luigi. Niets is te gek!

De echte diehard Mario Kart-fan weet hoe gaaf sommige racebanen kunnen zijn. Ook in de app versie komen een aantal herkenbare locaties terug. Scheur bijvoorbeeld in 150 cc over SNES Choco Island 2, 3DS Toad Circuit of het 3DS Mario Circuit.

Zeker weten dat je batterij tijdens het gamen niet ineens uitvalt? Check deze tips voor batterij opladen.

In-game geld en microtransacties

Eén van de grootste aankondigingen binnen de app is het in-game betalen. Wil je van jezelf een unieke speler maken? Voeg geld aan de app toe en koop bepaalde karakters, karts of gliders #blinkoutinthecrowd. Met sommige personages kun je zelfs tijdens de race nog extra voordelen kopen. Bijvoorbeeld als je met Toad op het 3DS Toad Circuit rijdt. Maar geld uitgeven tijdens het racen hóeft niet per se. Als het goed is, is het spel nét zo leuk als je nergens voor betaald.

Zo ziet Mario Kart Tour er uit!

Benieuwd hoe de app werkt? Nintendo lanceerde alvast deze trailer. #hyped.

Mario Kart Tour app downloaden

Nu denk je vast: die Mario Kart app… hebben, hebben, hebben! Goed nieuws: de app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Verzamel je vrienden alvast voor een good old Mario-party. Smeer de motor van je kart nog even extra goed in met olie, bestudeer de shortcuts van elk circuit en gaan met die banaan. Lights out, away we go!

Mario Kart app: deze Nintendo apps wil je ook niet missen

De Mario Kart app is niet de eerste game app van Nintendo. Benieuwd naar de andere Nintendo apps? Blijf in de Mario-sfeer en voltooi zoveel mogelijk levels in de Super Mario Run app. Of gooi het over een andere boeg en ontwikkel je hero skills in Fire Emblem Heroes. En ben je toch op zoek naar iets anders? Check dan deze tips over Fortnite spelen op je Samsung.

Super Mario Run is gratis te downloaden voor Android en iOS. Ook Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Ben jij al benieuwd naar de Mario Kart app?

Reacties