Tele2 Blog

Tijd voor een #gameallnighter: de Mario Kart app wordt le-gen-da-risch!

It’s-a Mario time! Maak alvast ruimte op je telefoon en tackle al je vrienden. Binnenkort speel jij de klassieke Mario Kart races gewoon op je smartphone. Rijd als je favoriete karakter over de beroemde racebanen en wordt een échte Mario Kart-koning. Dit kun je verwachten van de Mario Kart app. Here we go!

Dit is de Mario Kart appTrucks_Mario_Kart_App_Tele2

De app werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu komen ook echt de eerste beelden naar buiten van Mario Kart Tour. Nintendo verspreidde een bètaversie van de app in Japan, waardoor we veel beter weten hoe het spel eruit komt te zien. En we weten het zeker: de game wordt le-gen-da-risch! Iets waar de Mario Kart-fanaat zeker naar uit kan kijken. Of alle toepassingen echt doorgevoerd worden, is nog maar de vraag. Toch zetten we alvast de beste kenmerken op een rijtje:

Makkelijke gameplay

Of je het spel nu ooit via de Wii, Switch of zelfs GameCube hebt gespeeld. Iedere Mario Kart-fan weet hoe makkelijk het spel te bestuderen is. Ook de gameplay via de Mario Kart app zal je snel onder de knie krijgen. Houd je telefoon in portret-modus en swipe naar links en rechts om een richting op te rijden. Wil je een mushroom of shell gooien? Tik dan gewoon een keer op het scherm. Easy, toch?

Klassieke personages én racebanen

Natuurlijk mogen de klassieke personages niet ontbreken. Want geef nou toe: wat is een Mario-spel zonder Super Mario, Luigi, Peach of Bowser? Helemaal niets, dus. Ook in de Mario Kart app zijn je favoriete karakters van de partij. Race onder andere als Mario, Luigi, Peach, Bowser, Toad, Toadette of Dry Bones. Of ga voor een jongere variant met de personages Baby Mario of Baby Luigi. Niets is te gek!

De echte diehard Mario Kart-fan weet hoe gaaf sommige racebanen kunnen zijn. Ook in de app versie komen een aantal herkenbare locaties terug. Scheur bijvoorbeeld in 150 cc over SNES Choco Island 2, 3DS Toad Circuit of het 3DS Mario Circuit. Zeker weten dat je batterij tijdens het gamen niet ineens uitvalt? Check deze tips voor batterij opladen.

In-game geld en microtransacties

Eén van de grootste aankondigingen binnen de app is het in-game betalen. Wil je van jezelf een unieke speler maken? Voeg geld aan de app toe en koop bepaalde karakters, karts of gliders #blinkoutinthecrowd. Met sommige personages kun je zelfs tijdens de race nog extra voordelen kopen. Bijvoorbeeld als je met Toad op het 3DS Toad Circuit rijdt. Of Nintendo deze betaaloptie in de app houdt, is nog niet bekend. We wachten vol spanning af.

Bekijk hier de bètaversie. Of de app er ook écht zo uit komt te zien, is niet zeker.

Wanneer is de Mario Kart app beschikbaar?

Nu denk je vast: die Mario Kart app… hebben, hebben, hebben! Helaas, het is nog onbekend wanneer de app beschikbaar is. Al eerder kondigde Nintendo aan dat de Mario Kart app maart dit jaar uit zal komen. Tot op heden is dit nog niet gebeurd, maar het testen van de bètaversie belooft al veel goeds. Nog even geduld dus!

Mario Kart app: deze Nintendo apps wil je ook niet missen

Voorkom het onnodige wachten en vul je tijd vast met de andere Nintendo apps. Blijf in de Mario-sfeer en voltooi zoveel mogelijk levels in de Super Mario Run app. Of gooi het over een andere boeg en ontwikkel je hero skills in Fire Emblem Heroes. En ben je toch op zoek naar iets anders? Check dan deze tips over Fortnite spelen op je Samsung.

Super Mario Run is gratis te downloaden voor Android en iOS. Ook Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Ben jij al benieuwd naar de Mario Kart app?

Reacties