Boeken-luisterboeken-app-Tele2
30 - 03 - 20203 min. leestijd

Luisterboeken app: ideaal om in ontspanningsmode te duiken!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zeg nu zelf: er is niets chiller dan na een lange dag werken even weg te dromen in een goed boek. Of voor het slapengaan te unwinden met een kortverhaal. Zin in een goed boek, maar niet om te lezen? Dan komt een luisterboek goed van pas. Waar je dit soort boeken vindt? Zoek een chill spot in huis, zet je brein op standje zero en duik in een fijn verhaal met een van deze vijf luisterboeken apps.

Luisterboeken app: LuisterBiebLuisterbieb-luisterboeken-app-Tele2

Geen uitstapjes naar de bibliotheek meer nodig, want de LuisterBieb-app brengt deze naar jou. Deze luisterboeken app is opgericht vanuit de Openbare Bibliotheek, waardoor jij gegarandeerd altijd keuze hebt uit het beste aanbod. Van Gossip Girl tot De Meeste Mensen Deugen en zelfs kinderboeken als De Griezelbus: welk boek je ook zoekt, je vindt het in deze luisterboeken app. Mocht je lid zijn van de bibliotheek bij jou in de buurt, dan kun je zelfs uit nog meer luisterboeken kiezen. Dat klinkt als een echt luisterfeestje ;-)!

Het mooiste van alles? LuisterBieb heeft nu zelfs een speciaal aanbod met extra luisterboeken, omdat we de komende tijd door de huidige crisis binnenblijven. En, je hebt er geen lidmaatschap voor nodig. Nice!

LuisterBieb is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Luisterboeken app: TreesTrees-luisterboeken-app-Tele2

Is non-fictie meer jouw ding? En denk jij graag mee met verhalen? Dan is de luisterboeken app Trees meer voor jou weggelegd. Hoewel deze app niet per se boeken aanbiedt, luister je hier naar een serie aan verschillende rapportages die allemaal inspelen op de huidige tijd. Van anticonceptie tot drugs en burn-outs: de onderzoeksjournalisten van VPRO en Human bespreken onderwerpen die vooral jongvolwassenen aanspreken. Ook leuk is dat je na elke rapportage jouw mening kan geven én hier ook nog eens iets mee wordt gedaan. Jij denkt mee aan de invulling van de verhalen. Dus: free your inner journalist!

Trees is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Toch meer zin in een e-book? Check onze e-book apps.

Luisterboeken app: StorytelStorytel-luisterboeken-app-Tele2

Het wordt ook wel de Spotify onder de luisterboeken genoemd: Storytel! Ook dit is een luisterboeken app die jij gewoon op je smartphone kunt gebruiken. Plug je oordopjes in, kies een verhaal uit en start met luisteren. Je vindt op Storytel duizenden titels, waaronder ook bestsellers en boeken voor kinderen. Handig als jij voor het middagdutje even geen tijd hebt om je zoon of dochter voor te lezen. Om Storytel te gebruiken, heb je wel eerst een abonnement nodig. Voor € 11,99 per maand heb jij al een unlimited lidmaatschap én lees je dus alle boeken wanneer jij maar wil. Ideaal voor de echte boekenworm.

Storytel is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Luisterboeken app: bol.comBol-luisterboeken-app-Tele2

Of bol.com echt de winkel van ons allemaal is? Zeker wel! Ook hier vind je namelijk luisterboeken in alle verschillende genres en voor elke leeftijd. Zoek via de website naar het genre waar jij zin in hebt, bijvoorbeeld een thriller of een chicklit, en kies daarna een van de boeken uit. Heb je er een gevonden? Door deze af te rekenen en daarna aan de Kobo-app toe te voegen, kun je direct starten met luisteren.

Een handig extraatje? Je kunt ook boeken offline beluisteren. Heel fijn voor als je in bed even ongestoord wil wegdromen in dat spannende Harry Potter-verhaal. Vliegtuigmodus aan en gaan. Zonder gestoord te worden door appjes van je bestie!

Kobo is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Luisterboeken app: SpotifySpotify-luisterboeken-app-Tele2

We love Spotify! Je gebruikt deze app waarschijnlijk voor al je muziek en podcasts, maar wist je dat er ook luisterboeken op staan? Typ je ‘luisterboek’ in de zoekbalk in, dan vind je er een heleboel. Van Efteling-verhalen voor de allerkleinsten tot spannende verhalen als Terug naar huis: voor iedereen is er wel een passend verhaal te vinden. Je kunt ze gratis beluisteren, maar mocht je geen zin hebben in reclames dan is een abonnement wel handig. Voor € 9,99 per maand heb je er al een.

PS. Wist je dat Spotify Pets bestaat? Hiermee maak jij een leuke playlist voor je hond of kat, zodat hij of zij ook even in ontspanningsmode kan duiken.

Spotify is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Gebruik jij al een luisterboeken app? En zo ja, welke?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt