letters-lettertype-instagram-Tele2Blog
01 - 02 - 20212 min. leestijd

Ander lettertype op Instagram? Zo doe je dat

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een regenstorm aan nieuwe Instagram likes of volgers: we all want that! Maar hoe val je op tussen de rest? Nou, door je account eens flink wat persoonlijker te maken. Customize je posts, bio of Stories bijvoorbeeld met een ander font. Wij vertellen je hoe je een lettertype op Instagram aanpast. Shine bright like a diamond!

Ander lettertype Instagram posts en bio

Of je nu een nieuwe selfie plaatst of een foto van het oogverblindende uitzicht in Thailand: natuurlijk wil je dat zoveel mogelijk van jouw volgers stoppen met scrollen als ze je foto zien. Of dat nieuwe followers even je bio lezen (én getriggerd worden om op die follow-knop te drukken) als ze je account ineens bezoeken. Hoe je meer opvalt? Door onder andere je posts en bio wat persoonlijker te maken met een ander lettertype.

Hoe je dit doet? Very easy! Er bestaan namelijk een heleboel handige websites waarop je een lettertype voor Instagram kunt uitzoeken. Zoals bijvoorbeeld LingoJam. Typ je in het lege vak de tekst in die je bij je post of in je bio wilt plaatsen? Dan rolt diezelfde tekst er gelijk uit in meerdere tekststijlen. Hierna is het alleen een kwestie van de tekst kopiëren en daarna plakken in Instagram. Ga jij voor een cutiepie tekst met leuke symbolen? Of liever voor iets stoerders?

lettertype-instagram-Tele2Blog

Meer tools om je Instagram lettertype te wijzigen

Check hier nog meer handige Instagram tips.

Lettertype Instagram Stories aanpassen

In de ochtend plaats je een foto van je fotogenieke bak met havermout en in de middag een video vol met trucjes van je hond. Ben jij dol op het plaatsen van Instagram Stories? Ook deze kun je een stuk persoonlijker maken door zelf te spelen met verschillende lettertypen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instagram-app.
  2. Maak een nieuwe Instagram Stories aan.
  3. Tik op het scherm. Je kunt nu een tekst typen.
  4. Onderin verschijnt er een balk met alle lettertypen die er zijn: van klassiek tot modern.
  5. Kies je favoriet uit. Of speel met meerdere lettertypen en kleuren om er écht een opvallende Stories van te maken.
  6. Et voilà! Je Stories is klaar om gepost te worden.

Zo maak jij je Instagram nóg persoonlijker

Naast het aanpassen van een lettertype op Instagram zijn er nog meer manieren om je account een persoonlijke twist te geven. Ontdek hier bijvoorbeeld hoe je het maximale uit Instagram haalt door zelf een stijl te creëren, een pakkende bio te schrijven en meer. Of omarm je inner creative en geef je foto’s een persoonlijkere slag met deze Instagram foto bewerken apps. It’s time to stand out in the crowd!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt