Vier van de beste kleine smartphones

Krijg je vingerkramp van het typen? En moet je telkens overstrekken om die app linksboven in beeld te openen? No can do! Misschien wordt het tijd voor een kleine telefoon. Goede kleine smartphones zijn ietwat zeldzaam, juist omdat iedereen voor een XXL-model gaat, maar uitgestorven zijn ze nog niet. Integendeel! Wij zetten een paar van de beste kleine smartphones voor je op een rij!

Kleine smartphones: Apple iPhone SE

Verlang je terug naar de kleinere iPhones van back in the days? Daar heeft Apple wat moois op bedacht, de iPhone SE! Het scherm is met 4.7 inch net zo groot als bijvoorbeeld de iPhone 8. Deze telefoon heeft een kleine behuizing, maar dezelfde deluxe hardware als de iPhone 11 Pro Max, waardoor ‘ie sneller dan het geluid is. Gas op die lolly!voorbeeld-kleine-smartphones-tele2-blog

Kleine smartphones: Samsung Galaxy A41

Meer op zoek naar een kleine Samsung telefoon? Dan is de Samsung Galaxy A41 absoluut het overwegen waard. De telefoon is misschien niet de kleinste smartphone die er is, maar compacter dan de gemiddelde is ‘ie zeker. Volgens de specs is hij waterdicht. Hij heeft een 6,1-inch Full HD+-display en een krachtige processor: een MediaTek MT6768-chipset. Extra reden om de Samsung Galaxy A41 te kopen is zijn 48-megapixelcamera waarmee je sublieme foto’s maakt.

Kleine smartphones: OPPO A91

Een andere redelijk kleine telefoon? Dat is de OPPO A91. Deze compactere smartphone biedt twee grote voordelen: hij is hartstikke betaalbaar én heeft een beter scherm ten opzichte van zijn prijsgenoten. Zo heeft het toestel een OLED-scherm, terwijl de meeste telefoons van deze prijs een LCD hebben. Kleuren zijn nog feller en de helderheid is waanzinnig. Ondanks dat dit gemiddeld een kleine telefoon is, heeft het toestel wel een groot scherm. 20:9 is ie maar liefst. Vind je series streamen op groot scherm dus wel fijn? Dan is deze kleine telefoon iets voor jou.

Kleine telefoon: Apple iPhone 12 mini

Met een schermformaat van 5,4 inch behoort de Apple iPhone 12 mini tot de kleinste smartphones van dit moment die ook de best mogelijke hardware hebben. Deze super kleine telefoon heeft de megakrachtige, door Apple ontworpen, A14 Bionic-processor. Met de camera’s kun je haarscherpe foto’s maken en je hebt keuze uit maar liefst 64, 128 en 256 GB opslag. Andere pré’s van dit toestel volgens Apple: hij is water- en stofdicht en heeft gezichtsherkenning.  Chillings!