Tele2 Blog

De áller leukste Kerst films die je écht niet mag missen

Santa Clause is coming to town! En daarmee ook die heerlijke (kneuterige) Kerstfilms. Wij brengen je graag alvast in de hoogste Kerstsferen en zochten uit wat nou de leukste Kerst films evah zijn.

Home Alone 1 (en 2 natuurlijk ook)

“KEVIN!” Onze all-time Komische Kerstfilm is Home Alone. En natuurlijk niet alleen deel 1, maar óók numero twee: Home Alone 2: Lost in New York. In deze classics wordt Kevin McCallister tot twee (!) keer toe vergeten door zijn familie. Boeven Marv en Harry hebben in het eerste deel snode plannen om in het huis van Kevin in te breken, maar onze jonge held steekt daar een stokje voor. In deel twee zinnen ze op wraak. Twee échte classics die ook dit jaar weer op tv zijn en die – speaking for ourselves – onderdeel zijn van onze eigen Kersttraditie. Géén Kerst zonder Home Alone voor ons!

Love Actually

Zin om lekker tegen je BAE aan te kruipen? Love Actually is dan de absolute aanrader. Deze film biedt het beste van wat Britten je te bieden hebt: een mooi potje romantiek in combinatie met een goede dosis Britse humor. De film volgt verschillende verhaallijnen van allerlei Britse mensen, van de premier tot een koppel newly weds. Al die verhaallijnen zijn subtiel met elkaar vervlochten en dat resulteert in een bitterzoete, heerlijke Kerst-romcom. LOVE. IT!

Bad Santa

Tijd voor het stoutere werk! In Bad Santa wordt duidelijk dat de Kerstman niet altijd de grootste kindervriend is. Willie is een low-life crimineel die op Kerstavond winkels wil leegroven. Zijn dekmantel? Spelen als Kerstman! En tja… Dat is niet écht zijn ding. Het perfecte recept voor een van de beste Kerst-komedies ooit!

The Holiday

Een Kerst-kraker met Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law én Jack Black? Graag! Je kunt The Holiday daarmee gerust zien als een heuse Kerst-blockbuster. Het is een heerlijke romantische comedy voor het ultieme feel good-gevoel. Precies wat je voor Kerst nodig hebt! Amanda (Diaz) en Iris (Winslet) hebben de nodige guy troubles en komen via internet met elkaar in contact. Ze willen allebei even lekker weg en besluiten tijdelijk van huis te ruilen. En zo lopen ze allebei een onverwachte liefde tegen het lijf. Heer-lijk!

Elf

Will Ferrell als Kerstelfje? Dat kan alleen maar lachen, gieren, brullen worden. Klopt! Ferrell speelt hierin de elf Buddy, een jongen die opgroeide op de Noordpool en als Kerstelf is opgeleid. Echter valt ‘ie gezien zijn grote omvang nogal op. Op een gegeven moment mag ‘ie van de Kerstman op zoek naar zijn vader, die in New York woont. Alleen heeft die geen idee dat hij een zoon heeft, omdat de Kerstman vindt dat ‘ie stout is geweest. Hoe vergaat het Buddy in de Big Apple? Wij duimen dat Elf weer op tv komt deze Kerst!

Kerst films op tv

In de aanloop naar Kerst zijn er een heleboel Kerst films op tv. Welke precies? Check hiervoor de tv gids app op je telefoon of de gids in onze Tele2 Online TV App! Ook zijn er veel Kerst films on demand te zien. Ideaal als je Kerstochtend nog niets te doen hebt en in de hoogste Kerstsferen wil komen!

Welke Kerst films ga jij ab-so-lúút kijken?

Reacties