kerstfilms-tele2
17 - 12 - 20182 min. leestijd

Vaste prik tijdens kerst: deze heerlijke kerstfilms kijken

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Kerstmis zonder kerstfilms is hetzelfde als een verjaardag zonder taart: niet compleet. Want zeg nou zelf, wat is er gezelliger dan tijdens de feestdagen jezelf te verliezen in een (kneuterige) kerstfilm? Nou…? Speciaal voor jou hebben de kerstfilmknallers van dit jaar verzameld. Good kerst vibes only!

Leuke kerstfilms op de buis of in de bios

kerstfilms-kijken-tele2Lekker in pyjama op de bank of met je kerstmuts op naar de bioscoop. Elk jaar komen er weer heel wat filmklassiekers langs op tv. Maar ook op het witte doek verschijnen films die je volledig in de kerstsfeer brengen. Kun je niet kiezen tussen tv of bios? Doe én-én. Dat is een win-winsituatie.

Op de buis: Home Alone 1 (en ja: 2 natuurlijk ook)

“KEVIN!” Onze all-time epic kerstfilm is Home Alone. En natuurlijk niet alleen deel 1, maar óók numero twee: Home Alone 2: Lost in New York. In deze classics wordt Kevin McCallister tot twee keer toe vergeten door zijn familie. Arm jong. Boeven Marv en Harry hebben in het eerste deel snode plannen om in het huis van Kevin in te breken, maar onze jonge held steekt daar een stokje voor. In deel twee zinnen ze op wraak. Twee échte classics die ook dit jaar weer op tv zijn.

Op de buis: The Holiday

Een leuke kerstfilm met Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law én Jack Black? Graag! The Holiday it is. Met deze heerlijke romantische komedie presenteert de winter zich op zijn charmantst. Precies wat je deze kerst nodig hebt! Amanda (Diaz) en Iris (Winslet) hebben de nodige guy troubles en komen via internet met elkaar in contact. Ze willen allebei even lekker weg en besluiten eventjes van huis te ruilen. In hun tijdelijk nieuwe omgeving lopen beide ladies een onverwachte liefde tegen het lijf. Oh zo romantisch.

Op de buis: Bad Santa

Tijd voor het stoutere werk! In Bad Santa wordt duidelijk dat de Kerstman niet altijd de grootste kindervriend is. Willie is een low-life crimineel die op Kerstavond winkels wil leegroven. Zijn dekmantel? Spelen als Kerstman! En tja… Dat is niet écht zijn ding. Zeg maar dag tegen een vredig kerstfeest.

In de bios: The Grinch

“Grrrrrr, ik háát kerst.” Ah, een uitspraak die perfect past bij chagrijn Grinch. Deze kersthater wordt helemaal leip van zijn dorpsgenoten die luid en duidelijk feestvieren. Om de feeststemming te verzieken heeft Grinch een list bedacht. Zal dat hem lukken om kerst te verpesten of weet het vrolijke meisje Cindy-Lou hem op andere gedachten te brengen?

The Grinch (in 3D) is nu te zien in de bioscoop.

In de bios: The Nutcracker and the Four Realms

Yehes, er draait een lekkere Disney klassieker in de bios: The Nutcracker and the Four Realms. Serieus, deze film wakkert het kerstgevoel helemaal aan. De beeldschone Clara krijgt op kerstavond een pop in de vorm van een notenkraker. Maar dit is een nogal magische pop… wanneer Clara op klokslag twaalf uur naar haar pop kijkt raakt het meisje verzeilt in een wonderlijke wereld.

The Nutcracker and the Four Realms is nu te zien in de bioscoop.

Check de tv-gids voor leuke kerstfilms

Rondom kerst zijn er nog veeeeeel meer kerstfilms en programma’s op tv. Welke precies? Check hiervoor de tv gids app op je telefoon of de gids in onze Tele2 Online TV App! Ook zijn er veel leuke kerstfilms on-demand te zien.

Welke film roept bij jou het ultieme kerstgevoel op?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt