kamer-inrichten-app Tele2 Blog
12 - 01 - 20223 min. leestijd

Je interieur veranderen? Gebruik een app om je kamer in te richten

Deel dit artikel

Altijd al willen weten hoe die bank in je woonkamer staat? Of hoe dat kleed bij je bed past? Met een app die je helpt bij het inrichten van je kamer kom je het te weten. Hiermee kun je virtueel je interieur veranderen. Wat de beste apps zijn? Je ontdekt het hier. 

De leukste apps om je kamer in te richten 

Het fijne aan een app die je helpt om je kamer in te richten, is dat je het voor van alles kunt gebruiken. Je hebt apps waarmee je kunt zien hoe een meubel in je interieur staat. Apps die gelijk een andere kleur op de muur tonen. Of apps waarmee je zelf je droomhuis bouwt. Hieronder zetten we de beste op een rij, voor Android en iOS.

Home Design 3D

Home Design 3D kamer-inrichten-app Tele2 Blog

Home Design 3D is een app waarmee je een huis kunt inrichten. Je maakt allereerst een 3D model van je huis of droomhuis. Daarna kun je uit tweehonderd verschillende meubels en accessoires kiezen om het te decoreren. Je kunt zelfs van elk object de grootte, kleur of positie aanpassen. Klaar? Doe een 3D tour. Je loopt dan virtueel door alle gangen en ontdekt alvast hoe je nieuwe thuis aanvoelt. 

Wil je uit nog meer meubels kunnen kiezen? Er bestaat ook een betaalde versie van de app. Hiermee heb je nog meer ontwerpmogelijkheden.

App image
Home Design 3D
Rating starRating starRating starRating starRating star

The only complete app that allows you to create and customize your plans!

Magicplan

Geen tijd of zin om je hele huis eerst digitaal na te bouwen? Gebruik dan Magicplan. Hiermee maak je ook een plattegrond van je huis, maar dan gewoon met je camera. Open de camera-app op je telefoon, scan je omgeving en markeer alle hoeken van de kamer. Hierna maakt Magicplan er gelijk een digitale plattegrond van. Deze kun je dan weer gemakkelijk koppelen met Floorplanner. Dit is een app waarmee je je woonkamer of hele huis kunt inrichten. Voeg meubels en decoraties toe en creëer je ideale leefruimte.

Extra cool: heb je de nieuwste iPhone, zoals de iPhone 13? Dan kun je via de LiDAR-scanner nog nauwkeuriger je huis opmeten. Je weet precies of die tv wel of niet op de muur past.

App image
magicplan
Rating starRating starRating starRating starRating star

Maak en deel direct plattegronden, veldrapporten en schattingen.

Flexa Visualizer

Wil je een muur een andere kleur geven, maar twijfel je of het wel past bij de rest van het interieur? Geen zorgen, Flexa Visualizer geeft je gelijk het antwoord. Met deze app kun je heel gemakkelijk virtueel verf op je muur aanbrengen. Kies een kleur uit, richt je camera op een muur en zie gelijk hoe het verandert. Je kunt kiezen uit honderden kleuren van over heel de wereld. Dus pak die Xiaomi 11T er maar bij. Het is tijd om wat digitale verfblikken uit te testen.

App image
Flexa Visualizer
Rating starRating starRating starRating starRating star

See the effect of a new color in your room with your smartphone

IKEA Place

Ook IKEA heeft een speciale app om je huis mee in te richten. Heb je iets vets op de website of in de winkel gezien? Dan kun je met IKEA Place gelijk ontdekken hoe het product in je huis staat. Open de app, kies een meubel uit en richt je camera naar de plek waar je het item wilt plaatsen. Via Augmented Reality wordt het meubelstuk nu in ware grootte in je huis getoond. Toch een andere eetkamerstoel of bank proberen? In een klik kies je iets anders uit het assortiment. 

App image
IKEA Place
Rating starRating starRating starRating starRating star

Spark ideas to create a better life at home. IKEA Place lets you virtually place true-to-scal…

Palette Cam

Palette Cam kamer-inrichten-app Tele2 Blog

Welke app om een kamer mee in te richten ook zeker niet mag ontbreken? Palette Cam. Hier richt je misschien niet digitaal je huis mee in, maar het is wel heel handig voor het samenstellen van je interieur. Je kunt met Palette Cam zelf een kleurenpalet creëren uit je foto’s. Handig als je onderweg een keer een vette kleur hebt gespot. Maak een foto of selecteer er een uit je fotoalbum en Palette Cam pakt de HEX- en RGB-kleurwaardes eruit. Hiermee kun je straks nog gerichter op pad om bepaalde meubels of verfkleuren te zoeken. 

App image
Palette Cam
Rating starRating starRating starRating starRating star

Palette is a beautiful tool for designers and artists, used to create unique color palettes fr…

Kijkje in iemand anders zijn interieur

Voel je wel de kriebels om je interieur te veranderen, maar heb je eerst wat inspiratie nodig? Neem een kijkje in iemands anders huis. Nee, hiervoor hoef je niet bij de buren naar binnen te gluren. Dit kan gemakkelijk via een van de welbekende huizen apps. Op bijvoorbeeld Funda of Jaap.nl staan een heleboel foto’s van ingerichte huizen. Hieruit kun je heerlijk veel inspiratie opdoen. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt