iPhone-Xs-waterdichte-smartphone-Tele2
26 - 11 - 20182 min. leestijd

Is de iPhone Xs waterdicht?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je benieuwd of de iPhone Xs waterdicht is? Wij doken in specs-lijstjes en vonden het antwoord. Handig als je rondneust voor een nieuwe smartphone, want je hebt vást een wensenlijstje met dingen waar je toekomstige tellie aan moet voldoen. Steeds vaker kun je gaan voor een waterdichte boezemvriend. Check hier hoe dat zit met de iPhone Xs.

Speeddate met de iPhone Xs, dit is ‘m!

iPhone-Xs-waterdicht-Tele2Je weet pas zeker of jij en je nieuwe telefoon een match zijn als je eerst even kennismaakt. Bij deze. De iPhone Xs is een van de drie nieuwe toppers van Apple. Hij ziet er spic en span uit, want hij is gemaakt van glas en aluminium. #ooklekker: draadloos opladen is daardoor mogelijk! In de iPhone Xs zit het beste van het beste qua hardware. Oftewel: haarscherpe kiekjes, streamen in de hoogste kwaliteit en zó snel apps opstarten dat je ‘m nauwelijks bijhoudt. Daarmee is dit het ideale toestel voor je Unlimited-abonnement. Met de iPhone Xs zijn de mogelijkheden namelijk on-EIN-dig. Oftewel: GA VOOR GOUD! En laat dat nu nét een van de iPhone Xs kleuren zijn ;-).

Zeg ’t dan, is de iPhone Xs waterdicht?

Komen we nu bij de hamvraag: is de iPhone Xs waterdicht?

Ja!

Absoluut. Sure thing. Hij heeft er zelfs een officieel certificaat voor die de waterdichtheid onder bepaalde omstandigheden claimt te garanderen. Dit is het IP68-certificaat. Een telefoon verdient dit certificaat alleen als ‘ie een aantal tests overleeft. Nou, dat deed de waterdichte iPhone Xs glansrijk! Zo kan hij volgens het certificaat maximaal een half uur onder water blijven en dat tot een diepte van twee meter. Knoop dus in je oren: de iPhone Xs is waterdicht, maar alleen onder bepaalde omstandigheden. Want ‘m meenemen tijdens het duiken in Thailand? Nah, nee. Wel voorzichtig blijven dus.

Het voordeel van de waterdichte iPhone Xs

Dat de iPhone Xs waterdicht is, levert je een paar voordelen op. Wat te denken van nooit meer stressen als je ‘m per ongeluk in de plee laat vallen? Snel eruit vissen, droogmaken en doorgaan met appen/streamen/wat-je-ook-deed. En nu de herfst in volle gang is en Koning Winter zelfs voor de deur staat is het ook een fijne wetenschap dat de iPhone Xs daar tegen bestand is. Door regendruppels laat ‘ie zich niet afschrikken. Geen paniek dus als je drijfnat op school aankomt.

Andere voordelen? De iPhone Xs is niet alleen waterdicht, maar ook stofdicht! Dit betekent dat er geen stof en andere rommel in de buurt van de hardware onder de motorkap komt. Hierdoor blijft de hardware langer in topvorm en kun jij dus heel lang genieten van de iPhone Xs.

iPhone Xs waterdicht? Ja, maar handle with care

Het antwoord is duidelijk: de iPhone Xs is waterdicht. Toch drukken we je het graag op het hart: ga niet overdrijven. Zo kan de iPhone Xs bijvoorbeeld niet tegen zeep of andere vloeibare schoonmaakmiddelen. En neem ‘m dus niet mee als je een stukkie gaat zwemmen. Waarom zou je ook? Maar een spatje water hier en daar? Dan dreigt er geen gevaar. Op die manier geniet jij heul-mucho-macho-lang van je iPhone Xs.

Op welk moment was jij blij dat jouw telefoon waterdicht was?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt