iPhone X of Samsung Galaxy Note 8 bij Tele2
18 - 09 - 20174 min. leestijd

iPhone X of Samsung Galaxy Note 8: welke past bij jou?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het najaar is aangebroken en daarmee ook de strijd der smartphonetitanen. De nieuwe iPhone X en de Samsung Galaxy Note 8 worden allebei – terecht! – dé smartphone must-haves van het moment genoemd. Maar uhm… welke past nou het best bij jou? Hoogste tijd om te bekijken welke meer on fleek is, welke de beste selfies schiet en welke het snelst switcht tussen jouw AliExpress-orderbevestiging, Pokémon Go en de Snapchat call met je BAE. iPhone X of Samsung Galaxy Note 8: welke past bij jou?

Design: on fleek én futuristisch

Eerlijk is eerlijk: designwise zijn de iPhone X en de Samsung Galaxy Note 8 allebei behoorlijk Instaproof. Dit zijn smartphones waarmee je gezien kan worden; op een feestje én op de werkvloer. Dankzij het futuristische uiterlijk met dunne randen behoren de iPhone X en de Galaxy Note 8 tot de meest eyecatching smartphones van dit moment. En niet alleen zijn de telefoons picture perfect, ook zijn ze dankzij het waterdichte design praktisch te noemen. Wel zo fijn met het Nederlandse najaar in het vooruitzicht. Wat ons betreft is er design technisch dan ook geen verkeerde keuze en zeggen wij, als het om iPhone X of Samsung Galaxy Note 8 gaat: “choose whatever floats your boat”.

Displays: ongekend OLED

Waar Samsung al jarenlang zweert bij Super Amoled en dit tot haar specialiteiten mag rekenen, is Apple met de iPhone X voor het eerst ook gezwicht voor dit schermtype. Zowel de Galaxy Note 8 als de iPhone X zijn voorzien van een OLED-scherm, wat gelijk staat aan super helder, kleurrijk beeld met een ongekend goed contrast. Beide smartphones zijn voorzien van een groot scherm met een hoge resolutie, waardoor je nóg relaxter naar je favoriete vloggers op YouTube kijkt. Knolpower – en al die dingen! Fun fact: wist jij dat Apple voor de iPhone X Samsung-schermen gebruikt?

Hardware: razendsnelle rakkers

Hoewel de Note 8 bij lange na niet zo gehypet wordt als de iPhone 8, is de Samsung Galaxy Note 8 qua specs op papier de betere keuze. De Note 8 heeft een krachtigere processor en meer werkgeheugen. Sneller is hij echter niet. Doordat de iPhone X iOS 11 heeft en de soft- en hardware perfect op elkaar afgestemd zijn, gaan ze qua (razende) snelheid gelijk op. iPhone X of Samsung Galaxy Note 8: in no-time tussen Facebook, WhatsApp én Insta switchen? Check!

Camera’s: haarscherp, zelfs in het donker

Smartphones van Apple en Samsung zijn standaard een #winner als het gaat om fotografie. Ze zijn vaak supersnel én haarscherp. De Samsung Galaxy Note 8 en de iPhone X zijn hierin geen uitzondering. De Note 8 heeft een uitstekende dubbele camera die uitzonderlijk presteert onder donkere omstandigheden (zo zijn je party pics, voor de verandering, wél scherp!). De iPhone X kan dit echter ook én heeft als extraatje dat ‘ie Augmented Reality ondersteunt. Als jij fan houdt van Tech-tools en je hart sneller gaat kloppen van Virtual Reality, kan dat een reden zijn om voor de iPhone X te kiezen.

Extra’s: Apple’s Face ID versus Samsungs irisscanner

Je merkt het al: de iPhone X en Galaxy Note 8 zijn allebei zó on fire, dat ze eigenlijk gelijk op gaan. Het zit ‘m echt in de details – lees: de extraatjes. Deze belichten we dan ook graag voor je! Apple heeft de iPhone X voorzien van Face ID, wat toch wel heel uniek en bijzonder is. De iPhone X heeft geen homeknop meer, dus Touch ID is verleden tijd en je vingerafdruk overbodig. De iPhone X scant je gezicht met Face ID, die volgens Apple zelfs met baard, sjaal of (zonne)bril werkt. Is dit net te James Bond voor jou? Dan vind je de Samsung irisscanner misschien net iets minder heftig. Wederom: geen vingerafdruk meer, maar een systeem dat jouw ogen scant en zo je telefoon ontgrendelt. Over hightech gemak gesproken! Hier worden de lazy girls en guys in ons heul blij van.

iPhone X of Samsung Galaxy Note 8: welke past bij jou?

Zeg jij het of zeggen wij het? Komt ‘ie hoor… als het gaat om de grote vraag ‘iPhone X of Samsung Galaxy Note 8’ is er gewoon écht geen verkeerde keuze. Qua design, display, snelheid en camera gaan deze vlaggenschepen volledig gelijk op. Alleen op het gebied technische snufjes zit er een ini mini verschil tussen de toptelefoons. Hecht jij waarde aan spot-on hardware, een razendsnel toestel en een haarscherpe camera, maar neem je James Bond-snufjes voor lief? Dan zit je met de Samsung Galaxy Note 8 helemaal goed. Wil jij al het voorgaande, maar zeg je ook zeker niet nee tegen alle CIA-achtige extra’s – en ben je misschien gewoon een Apple-addict? Kies dan voor de iPhone X met zijn Augmented Reality camera en Face ID.

Deze toestellen worden inmiddels niet meer verkocht bij Tele2. Maar je kunt wel een van hun opvolgers kiezen. Wat dacht je van de Samsung Galaxy S21, Apple iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt