iPhone X iPhone 8 en iPhone 8 Plus bij Tele2
13 - 09 - 20173 min. leestijd

Alles over de indrukwekkende nieuwe iPhone X en andere iPhones

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oh yeah! Gisteren was het ‘Apple Night’. En wat voor een avond was het. Op zijn Apple Event kondigde de fabrikant namelijk een heleboel nieuwe producten aan. Met als grote publiekstrekkers de iPhones. Apple kondigde niet een, ook niet twee, maar liefst drie nieuwe telefoons aan. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zien er al heel tof uit, maar de iPhone X is helemaaaaaaal iets bijzonders.

iPhone X, alsof ‘ie uit de toekomst komt!

Misschien wist je al dat het dit jaar alweer tien jaar geleden is dat Apple de eerste iPhone aankondigde. Om daar bij stil te staan, ontwikkelde de fabrikant speciaal de iPhone X. Niet alleen om de eerste iPhone te eren, maar ook om zijn visie te geven op hoe smartphones de komende tien jaar eruit gaan zien. En ja, eerlijk toegegeven: dat resulteert in een wel heel opvallende telefoon. Laat de toekomst dus maar beginnen 😉

Bij de iPhone X loopt het scherm helemaal door tot aan de randen van het toestel. Dit resulteert in een futuristische look, wat wij persoonlijk echt een toffe eye-catcher vinden. ‘Gone’ is de herkenbare startknop onder het scherm met de ingebouwde vingerafdruksensor. Nu horen we je denken: geeft dat geen problemen in de besturing van de iPhone X? Zeker niet. Je ontgrendelt ‘m door middel van technisch zeer hoogstaande gezichtsherkenning. Bovenaan de voorkant van de telefoon zitten namelijk een heleboel slimme sensoren, zoals een dot-scanner die je gezicht op meerdere punten scant, en een infraroodcamera. Zo kan je ook in het donker de telefoon ontgrendelen. Met de iPhone X open je het startscherm door van onderaf naar boven te vegen. Je schakelt tussen apps door tijdens het omhoogvegen kort te pauzeren. Het mooie daarvan is dat het heel logisch werkt, waardoor je er niet aan hoeft te wennen.

Prachtig scherm en een krachtpatser qua hardware

De iPhone X heeft een OLED-scherm, terwijl vorige iPhones een LCD-display hadden. Dat is een mooie vernieuwing, want dit schermtype is dunner, weergeeft kleuren mooier en is nog een stuk helderder ook. Kortom: een grote vooruitgang. Hij is met 5,8 inch super groot en de resolutie is met 2436 x 1135 pixels ook hoger dan ooit. Daarmee biedt het scherm gewoon een bizar goed totaalpakketje.

Apple zat onder de motorkap ook niet stil, want de iPhone X barst van de goede hardware. Hij wordt aangestuurd door de nieuwe Apple A11 Bionic-processor. Deze heeft zes kernen die het rekenwerk doen en daardoor starten jouw apps in no-time op. Ook hapert de telefoon niet en hoef je je geen zorgen te maken om het opslaggeheugen. De keuzes? 64 en 256 GB. Meer dan genoeg om al je favoriete series en muziek offline op te slaan. Ook verleden tijd: het verwijderen van foto’s bij ruimtegebrek. Chillings!

iPhone X Augmented Reality Tele2Bijzondere extra’s

Face ID is niet de enige bijzondere extra die de iPhone X biedt. Zo ondersteunen de camera’s Augmented Reality. Dit is een soort tussenvorm van Virtual Reality en onze eigen ‘real’ reality. Hierbij voeg je dus VR toe aan de echte werkelijkheid. Dat doe je door de iPhone-camera ergens op te richten, de telefoon voegt daar dan VR aan toe. Zo kun je bijvoorbeeld de telefoon ‘s nachts naar de hemel richten. De iPhone X toont dan waar welke sterrenbeelden zich bevinden. Maar het biedt natuurlijk ook hele toffe mogelijkheden voor games. 😉 Battles uitvechten op de picknicktafel? Go for it!

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: prachtige pronkstukken

We zouden het bijna vergeten, maar Apple kondigde ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aan. Dit zijn de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Ze lijken qua ontwerp op het eerste gezicht redelijk veel op hun voorgangers, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo zijn de voor- en achterkant gemaakt van glas. En ja, hierdoor zien de nieuwe telefoons er gewoon net wat gelikter uit!

Het schermformaat is ongewijzigd gebleven, maar een mooie nieuwe functie is TrueTone. Met deze techniek, die ook in de iPhone X zit, past de kleurenweergave zichzelf automatisch aan op de verlichting van de ruimte waarin jij je bevindt. Hierdoor is de kleurenweergave altijd realistisch en dat biedt gewoon een betere ervaring. Kortom: kudo’s voor Apple!

Ook de iPhone 8 en 8 Plus hebben de indrukwekkende Apple A11 Bionic-processor. Deze telefoons zijn dus net zo snel als de iPhone X en bieden dezelfde hoeveelheid opslaggeheugen. Kortom: ook twee pareltjes van telefoons!

Wanneer zijn de nieuwe iPhones verkrijgbaar?

Helaas zijn deze twee toptelefoons van Apple niet meer beschikbaar bij Tele2. Je kunt wel een van de opvolgers van deze toestellen kopen. Wat dacht je ervan om de iPhone 13 of iPhone 13 mini te kopen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt