Vijf iPhone tips die je leven verbeteren

Hij gaat mee naar je werk, je bed en zelfs naar het toilet. We kunnen niet meer zonder: onze iPhone! Maar weet jij eigenlijk wel hoe alles werkt? En ken je alle handige features? Wij zetten een aantal iPhone tips en tricks op een rijtje die jouw leven met een iPhone nóg beter maken. #omdathetkan

iPhone tips: herstel tekst door te schuddenFoto-iPhone-tips-Tele2

Onze iPhone zit vol te gekke features. Zo kan je eindeloos swipen over het scherm en heeft hij een waanzinnige beeld- en geluidskwaliteit. Maar wist je dat je iPhone ook op beweging reageert? Typ maar eens een tekst in de Notitie-app en shake je toestel eens lekker door elkaar. Hierdoor kan je snel en gemakkelijk een getypt bericht herstellen. Handig!

Werkt deze feature niet bij jou? Dan moet je dit nog aanzetten in de Instellingen-app. Dit is hoe je dat doet:

 1. Open de Instellingen-app
 2. Selecteer Toegankelijkheid
 3. Ga naar Aanraken
 4. Zet de button bij Herstel door te schudden op groen en klaar is Kees!

iPhone tips: zet een muziektimer

Houd je ervan om in slaap te vallen met een fijn achtergrondmuziekje? Dan is deze iPhone tip jouw lifehack. Wist je namelijk dat je een muziektimer kunt instellen? Je favoriete tunes stoppen dan gewoon automatisch na een bepaalde tijd. Ideaal, als jij al lekker onder de wollige dekens ligt en geen zin hebt om nog op de pauzeerknop te drukken. Via de Klok app stel je dit gemakkelijk in.

 1. Ga naar de Klok app van jouw iPhone
 2. Selecteer onderin de menubalk de Timer
 3. Selecteer het aantal minuten waarna jij wilt dat je muziek stopt
 4. De tijd gekozen? Klik onderin op Als timer eindigt
 5. Scroll helemaal naar beneden en kies voor Stop afspelen. Et voilà! Slaap lekker alvast. 😉

iPhone tips: maak foto’s via Siri

Dat Siri onze fijne rechterhand is, wisten we natuurlijk al. Toch kan de virtuele assistent veel meer dan we denken. Zo kun je bijvoorbeeld ook sneller foto’s maken via spraak. Door aan Siri te vragen om de camera-app te openen, kun jij direct gave kiekjes schieten. Heel relaxt mocht je razendsnel een foto willen maken van een bewegend object.

Het handigste van allemaal? Siri kan ook de camera voor je instellen. Je hoeft alleen bij je opdracht te benoemen of je een foto in vierkant wilt schieten of een selfie wilt maken. Heb je bepaald waarvan je een foto wilt nemen? Dan moet je zelf nog wel even op de knop klikken, dit kan Siri namelijk nog niet. Misschien een toffe feature voor de volgende iOS update?

Maak écht opvallende foto’s met onze iPhone fotografietips.

Luister muziek met topgeluid

Van old skool songs tot nieuwe pophits. Mocht je echt een muziekliefhebber zijn, dan heb je zelf misschien wel eens gemerkt hoe de geluidskwaliteit kan verschillen. Zo klinken oudere liedjes vaak wat zachter dan gloednieuwe hits. Een simpele maar handige oplossing hiervoor? De muziek equalizer! Door dit in te stellen klinken al jouw liedjes in dezelfde kwaliteit en met hetzelfde volume. Dit is hoe je de muziek equalizer instelt:

 1. Open de Instellingen-app
 2. Ga naar Muziek
 3. Scroll naar beneden en zet de button bij Geluidcontrole op groen. Happy listening!

Laad je batterij sneller op

Misschien kende je deze lifehack al, misschien ook niet. Vind jij het ook zo vervelend dat je batterij snel leeg gaat én nog eens langzaam oplaad? Dan is deze voor jou. Je kan je iPhone namelijk sneller opladen door ‘m op vliegtuigmodus te zetten. Ideaal, mocht je snel de deur uit moeten maar vergeten zijn om je toestel aan ’t stroom te leggen.

En wist je dat het helemaal niet uitmaakt dat jij apps open laat staan? Soms kan het sluiten hiervan namelijk zelfs averechts werken. Door al je apps continu af te sluiten en weer opnieuw op te starten, gaat je batterij ook sneller leeg.

Op zoek naar nog meer tips? Check onze tips voor batterij opladen.

Welke handige iPhone tips en tricks ken jij nog?