iPhone snel leeg Tele2
28 - 05 - 20183 min. leestijd

iPhone snel leeg? Zo fix je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het ZAL je maar gebeuren. Lange schooldag? Check! Favoriete vlog gestart op je iPhone? Check! Maar dan ineens… is je batterij op! Het kan gebeuren dat na een tijdje je iPhone snel leeg gaat, sneller dan toen je hem kocht. Tijd om erachter te komen hoe dat kan én natuurlijk wat je eraan doet.

Waarom is mijn iPhone snel leeg?

Er zijn twee hoofdredenen waarom je iPhone snel leeg kan gaan:

Reden 1: de batterij is oud

Als je je iPhone een paar jaar gebruikt, wordt batterijcapaciteit kleiner. Dat heeft te maken met de vele oplaadbeurten die de batterij al heeft gehad. De batterij is dan dus niet meer zo krachtig als toen je de iPhone net had. Irritant, want dat resulteert in een iPhone die snel leeg gaat. Maar geen paniek, hier kun je wat aan laten doen. Daarover zo meer!

Reden 2: je bent een app-monster

Zit je lange tijd volle bak te streamen en te appen? Je telefoon moet dan hard aan het werk en dat kost ‘m meer energie. Vergelijk het maar met een workout. Dat kost meer energie dan als je ‘m op het terras de pan uit chillt, toch? Om min of meer dezelfde reden gaat hierdoor je iPhone snel leeg. Wil je een langere accuduur? Dan mag je ‘m dus best wat meer rust gunnen!

Zo gaat je iPhone minder snel leeg!

Leuk natuurlijk, vertellen wie de schuldige is van die lege iPhone. Maar je kunt er natuurlijk zelf iets aan doen! In een ander blog over je iPhone batterij hielpen we hier al mee, maar nu is het tijd voor wat nieuwe tips:

Tip 1: iPhone batterij vervangen

iPhone snel leeg batterij vervangen Tele2We hadden het er net al over: de iPhone batterij neemt na verloop van tijd in capaciteit af. Dit kun je oplossen door de batterij te laten vervangen. Vrijwel elke stad of dorp heeft wel een reparatiezaakje voor wie dat een koud kunstje is. Je hebt daarna een volledig nieuwe batterij en hierdoor is je iPhone qua batterij-inhoud weer als nieuw.

Tip 2: apps managen

Je kunt allerlei app-instellingen van je iPhone aanpassen zodat apps minder energie verbruiken. Zo kun je het verbruik van apps op de achtergrond (bijvoorbeeld dat je Insta altijd up to date is) aan banden leggen. Apps doen dan niets als jij de app niet gebruikt. Dit regel je in het instellingenmenu van je iPhone door op de app te klikken waarvan jij vermoed dat het een energievreter is.

Wil je zeker weten welke app het meeste energie verbruikt? Daar kom je met een paar klikken zo achter. Ga naar het instellingenmenu van je iPhone en druk op Batterij. Je ziet hier een overzicht van welke apps hoeveel energie verbruiken. Zo weet je dus precies hoe het kan waarom je iPhone snel leeg is! Neem jij geen halve maatregelen? Dan kun je altijd je iPhone leegmaken door dit soort apps te verwijderen. Moet je kijken wat dat met je batterijduur doet!

Tip 3: energiebesparingsmodus inschakelen

Je telefoon gaat een stuk langer mee op een lading als je de energiebesparingsmodus inschakelt. En het mooie is: de iPhone heeft zo’n functie! Deze schakel je in het instellingsmenu onder Batterij in. Hier schuif je de slider naast Energiebesparingsmodus naar rechts. Oké, oké, hierdoor krijg je je mail niet meer automatisch binnen en worden alle apps niet meer automatisch ververst, maar… in ruil daarvoor gaat jouw iPhone batterij wel langer mee!

Je zult zien: met deze drie maatregelen is jouw ‘iPhone snel leeg’-problematiek verleden tijd. En anders kun je altijd nog een powerbank mee op pad nemen. Hoef je al die maatregelen niet te nemen en kun je alsnog streamen tot je erbij neervalt. Of kies gewoon een van de allernieuwste iPhones met een top batterij. Dan hoef je minder bang te zijn dat je telefoon leegraakt. Je kunt kiezen uit de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Wat is jouw beste energiebesparende smartphonetip?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt