Shoot-iPhone-selfie-tips-Tele2
25 - 11 - 20192 min. leestijd

iPhone selfie tips: maak de perfecte foto van jezelf

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je kent ‘t wel. Ben je he-le-maal on fleek en ready om een selfie te maken, mislukt hij telkens. Ligt het aan de belichting of werkt je lens gewoon niet goed? Of je nu de nieuwste iPhone 11 Pro, iPhone Xs of iPhone 8 Plus hebt. Met deze selfie tips voor je iPhone maak jij altijd dé perfecte foto van jezelf.

iPhone selfie tips: kies de juiste belichtingSchilderij-iPhone-selfie-tips-Tele2

Het breekt of maakt je foto: de belichting! Want is deze te fel of juist te donker, dan zorgt dat ervoor dat jouw gezicht anders kleurt op de foto. De nummer één regel voor een perfecte selfie is dan ook altijd: check de belichting.

Op je iPhone heb je hier een handige regelaar voor. Druk je namelijk met je vinger op het scherm, dan kan je makkelijk de belichting aanpassen. Voor een mooie selfie klik je dus altijd op je gezicht. Hierdoor focust de lens op jou, waardoor je selfie een natuurlijke teint krijgt.

Tip: is het een zonnige dag? Probeer dan eens een foto te maken tijdens golden hour (als de zon net ondergaat!). Je foto is hierdoor niet overbelicht en je hebt een sprankelende gouden gloed over je heen. #letsshine

iPhone selfie tips: focus 100% op jezelf

We benoemden het net al even, maar focus met je selfie ook écht op jezelf. Als er te veel op de achtergrond staat, kan het nog eens zijn dat je lens ergens anders op focust. Bij een goede selfie wil je natuurlijk voorkomen dat die tv op de achtergrond beter in beeld is dan jij. 😉

Gebruik daarom op je iPhone de AE/AF-vergrendeling. Via deze tool zet je de focus van je lens en de belichting vast. Hoe je dit doet? Druk op je gezicht op het scherm en wacht tot AE/AF-vergrendeling bovenin het beeld verschijnt. Als je de camera nu heen en weer probeert te bewegen, blijven de focus en exposure gewoon hetzelfde. Hallo prachtige selfie!

Check hier nog meer tips voor foto maken met iPhone.

Gebruik portretmodus

Voor alle gebruikers van de iPhone X of nieuwer: maak je selfie eens in portretmodus. Via deze fotografiestand op je telefoon, maak je namelijk de perfecte portretten. De focus zal met deze selfies altijd op jou liggen, dankzij het scherptediepte effect. Hierdoor kom je scherper in beeld en worden alle objecten en vormen op de achtergrond vervaagd. En wil jij écht je selfie een boost geven? Door tussen de verschillende effecten te swipen, maak je selfies in studiolicht, contourlicht of toneellicht.

Een next-level selfie? Maak eens een slofie!

Vind je zo’n standaard selfie saai? En heb je de nieuwste iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Max? Lucky you! Je kan dan namelijk een slofie maken. Wat dat is? Een bewegende slow-motion selfie. Je maakt deze foto door je cameramode naar slowmotion te schuiven. Check wel altijd op hij op selfiestand staat, anders maak je een gewone slomo video. Poseer, trek een gekke bek of toon je grootste lach: met een slofie maak jij de creatiefste selfies.  

Op zoek naar nog meer tips? Of heb je geen iPhone, maar een Android-toestel? Ook met deze fotografie tips maak jij altijd de perfecte foto met je smartphone. Of je nu een Android-telefoon hebt of de nieuwste iPhone 13 Pro of iPhone 13. #omdathetkan

Wat zijn jouw beste selfie tips voor een iPhone?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt