telefoon-iPhone-SE-2020-review-Tele2blog
09 - 07 - 20203 min. leestijd

iPhone SE 2020 review: alle meningen op een rijtje

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is Apple’s low-budget pronkstuk van dit jaar: de iPhone SE! Mag jij een nieuw toestel uitkiezen, maar twijfel je nog of deze telefoon bij je past? Goed nieuws: in deze iPhone SE 2020 review lees je alle meningen van onafhankelijke tech-experts. We zoomen in op de hardware, de camera, het scherm en meer. Ready?

iPhone SE review: ‘soepel switchen tussen apps’troffee-iPhone-SE-2020-review-Tele2blog

Het is misschien wel de opvallendste feature van de iPhone SE: de hardware! Apple verwerkte in dit toestel namelijk haar welbekende A13 Bionic-chip. Deze vind je ook terug in de toptoestellen van Apple, namelijk de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Hierdoor loopt het toestel volgens Wired als een zonnetje: “Het schakelen van app naar app verliep heel soepel tijdens het testen. Ook video’s starten snel op en het streamen gaat zonder te haperen.” Wil je dus volgende keer tijdens het bingen van je favo serie je bestie appen over die knappe bad guy? No problemo, met de iPhone SE kan het allemaal.

iPhone SE review: ‘neemt mooie foto’s bij veel licht’

Hoewel we nu vooral gewend zijn dat telefoons meerdere camera’s hebben, heeft de iPhone SE er twee in totaal: een 12-megapixelcamera aan de achterkant en een 7-megapixel selfiecamera aan de voorkant. Volgens The Verge schiet de camera aan de achterkant de beste foto’s bij veel licht. “Ze zijn zuiver in details, kleurecht én hebben precies de juiste hoeveelheid scherpte”, aldus de site.

Bij minder licht lijkt de camera minder goed te presteren. The Verge: “Er is geen nachtmodus en bij te weinig licht bevatten foto’s veel ruis.” Toch is de camera op de iPhone SE al veel vooruitgegaan ten opzichte van voorgangers. Mocht je hiervoor dus een iPhone Xr hebben, dan zie je volgens The Verge zeker verbeteringen. Verder kun je volgens de site bij goed licht ook mooie portretten, HDR-foto’s en 4K video’s met de iPhone SE schieten.

iPhone SE review: ‘ligt fijn in je hand’

Ben je niet zo’n fan van grote telefoons? En is een groot scherm niet voor je weggelegd? Dan is de iPhone SE een prima keuze voor je. Het toestel heeft een 4,7-inch scherm, dat net zo groot is als het scherm van de iPhone 7 en 8. Volgens TechRadar is het daarom de ideale smartphone voor mensen die van kleine telefoons houden: “Het scherm is groter dan de originele iPhone SE, maar het toestel blijft fijn om in één hand vast te houden. Dat is belangrijk voor mensen die graag een kleine telefoon willen.”

Qua technologie maakt de iPhone SE gebruik van een LCD-scherm. Dit is iets lager dan de huidige schermtechnologie die bijvoorbeeld in de iPhone 11 gebruikt wordt. Volgens Tom’s Guide haal je met de iPhone SE toch een prima toestel in huis: “Het iPhone SE-scherm is helder. Ik had buiten geen problemen met het kijken op het scherm of het bekijken van foto’s. Zelfs True Tone wordt ondersteund, waarmee je kleuren kunt afstemmen op je omgeving.”

iPhone SE 2020 kopen met abonnement bij Tele2

Ben je door het dolle heen? En denk je: yes, die iPhone SE moet ik in mijn pocket hebben? Je koopt de iPhone SE gemakkelijk met abonnement bij Tele2. Extra fijn is dat je zelf bepaalt hoeveel MB’s, sms’jes en belminuten je nodig hebt. It’s all up to you! Dus, waar wacht je nog op ;-)? Twijfel je? Overweeg dan de nieuwe iPhone die nu uit is. Die is nóg beter!

Check onze andere reviews

Ben je benieuwd naar wat de-tech experts van andere toestellen uit ons aanbod vinden? Ontdek hier onze iPhone 11 review, onze Samsung Galaxy S20 review én onze OnePlus 8 review. Zo maak jij gegarandeerd een weloverwogen keuze voor je nieuwe abonnement.

Wat vind jij van de iPhone SE?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt