iphone resetten: zo doe je dat
04 - 08 - 20222 min. leestijd

Zo kun je je iPhone resetten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hapert je iPhone tijdens het eindeloze swipen of loopt-ie vast als je iets te snel van de ene naar de andere app switcht? Don’t panic. Een reset kan je uit de brand helpen. Benieuwd hoe je je iPhone kunt resetten? Lees het in dit blog.

Wat is het resetten van je iPhone?

Als je telefoon nergens meer op reageert, is het handig om ‘m te resetten. Met het resetten van je iPhone forceer je dat je telefoon helemaal opnieuw opstart, zonder dat je persoonlijke gegevens verliest. Dit is een softe reset. Niet een harde reset waarmee je alles kwijt bent.

Verschil tussen opnieuw opstarten en een reset

Bij het opnieuw opstarten van je telefoon houd je de aan-uitknop een paar tellen ingedrukt, waardoor je het ‘zet uit’ icoon in beeld ziet verschijnen. Je schakelt je telefoon hiermee uit. Daarna kun je ‘m zelf ook weer aanzetten. Bij een reset schakel je je telefoon helemaal uit én start hij automatisch ook opnieuw weer op.

Hoe reset je een iPhone?

Per iPhone verschilt het hoe je hem kunt resetten. Heb je een nieuwe generatie iPhone? Of gebruik jij nog één van de oldschool modellen? Check hier hoe je jouw iPhone een reset geeft.

iPhone 8 en nieuwer

Heb je een iPhone 8, iPhone X, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, iPhone SE 2020, iPhone 12, iPhone 13 of iPhone 14? Zo kun je ‘m resetten:

  • Klik kort op de volume plus-knop.
  • Klik kort op de volume min-knop.
  • Houd de aan-uitknop ingedrukt.
  • Zie je het logo van Apple verschijnen? Dan is de reset gelukt.

iPhone 7

Om een iPhone 7 te resetten, klik je tegelijkertijd op de volume min-knop en de aan-uitknop. Binnen enkele seconden zie je het logo van Apple verschijnen en voilà! De reset is done.

iPhone 6S en ouder

Heb je een iPhone 6S of ouder? Dan druk je de aan-uitknop en de thuis-knop tegelijkertijd in. Wacht even tot je het logo van Apple in beeld ziet verschijnen en je reset is gelukt!

Wanneer reset je je iPhone?

Het resetten van je iPhone is chill in verschillende situaties. Natuurlijk is het een goeie tip om je telefoon te resetten als hij nergens meer op reageert. Maar ook als je iPhone niet meer aan gaat, kan het helpen om je iPhone een reset te geven. Heb je problemen met software of hardware? Die issues kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen na een reset.

Op een andere manier je iPhone resetten?

Heeft de reset niet goed gewerkt en wil je je telefoon op een andere manier resetten? Zet je iPhone dan terug naar de fabrieksinstellingen. Zo verwijder je alle huidige instellingen en apps en begin je met een schone lei.

https://www.tele2.nl/blog/fabrieksinstellingen/
Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt