iphone-opladen-Tele2Blog
19 - 04 - 20212 min. leestijd

iPhone opladen tips: zo gaat je batterij langer mee

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Series streamen, appen met je vrienden, checken of er nog een plensbui aankomt: we gebruiken onze iPhone 24/7. Niet gek dat we in de stress schieten als onze beste vriend niet volledig opgeladen is. Want een lege batterij is net als een feestje zonder goede muziek. He-le-maal NIETS. Daarom selecteerden wij een aantal slimme iPhone opladen tips voor je, waarmee je accu langer meegaat. 

iPhone opladen tip: gebruik de officiële lader 

Het klinkt misschien als een open deur, maar niets is minder waar. De officiële oplader van Apple is dé allereerste stap voor een gezonde iPhone-batterij. Natuurlijk kun je bij een heleboel winkels en webshops een goedkopere versie scoren, maar vaak zijn deze niet zo goed voor je accu. Hoe dit komt? Je Apple-oplader is helemaal afgestemd op jouw iPhone. Zo stopt ie met opladen zodra je telefoon vol is en wordt ie niet onnodig warm. Iets wat bij een goedkopere versie vaak het tegenovergestelde is. 

Kortom: wil je dat je iPhone-batterij lang meegaat, gebruik dan gewoon de meegeleverde lader. En is deze stuk gegaan, omdat je kat of konijn het laadkabeltje doorgebeten heeft? #shithappens Voor een paar tientjes extra uit je spaarpot heb je weer een originele lader én geniet je ook langer van je smartphone. 😉

iphone-opladen-tips-Tele2Blog

iPhone opladen tip: verwijder je iPhone-case

Roze, groen, paars, blauw: we houden ervan om onze iPhone te pimpen met een tof hoesje. Toch is een iPhone-case niet ideaal bij het opladen van je telefoon. Hoewel jij misschien wel van een lekker tropisch temperatuurtje houdt, doet je iPhone dat niet. Deze presteert het beste tussen de 16 en 22 graden. Laad jij je telefoon dus op met je supersonische bumpercase? Dan kan het zijn dat je telefoon sneller oververhit raakt, wat weer niet goed is voor je batterij. Liever opladen zonder hoesje dus!

Tip: kijk ook eens in de batterij app op je iPhone. Hierin zie je precies hoe het nu met je batterij gaat en waaraan ie al zijn energie verbruikt. Handig!

iPhone opladen tip: laad je telefoon niet op tot 100%

Een batterij die 100% vol is, dat klinkt toch perfect? Ja, maar ook nee! Wist je dat het minder goed voor je batterij is als je ‘m in één keer oplaadt tot 100%? De batterijen die nu in de iPhones worden gebruikt, slijten veel sneller als je ze van 0% naar 100% laadt. Je telefoon een hele nacht aan de oplader hangen? No way, Jose! Wanneer je dan je iPhone moet opladen? Het liefst als ie niet helemaal leeg is. Je kunt je smartphone beter in kleine beetjes opladen. Bijvoorbeeld tot 50%. Het klinkt misschien niet veel, maar hierdoor houd je je batterij wel veel langer goed. 

iPhone opladen tip: check de software-updates

Nog een handige iPhone opladen tip? Zorg ervoor dat je telefoon altijd up-to-date is. Apple verwerkt in haar software-updates vaak slimme technologieën die batterij besparend zijn. Krijg je de volgende keer dus een reminder dat je weer moet updaten? Gewoon even doen! Alles voor die goedwerkende batterij natuurlijk. #omdathetkan

iPhone opladen via je computer? Zorg dat alles aan staat!

Ken je dat? In alle haast hang je je telefoon aan je computer, maar nadat je ‘m eruit haalt is ie niet eens opgeladen. Hoe dannnn? Belangrijk bij het opladen van je iPhone-batterij via je je computer is dat je computer ‘aan’ staat. Zet je ‘m in slaapstand of op stand-bymodus, dan kan het zijn dat de batterij van je iPhone juist leegloopt. En dat willen we niet natuurlijk! Powerknop altijd op ‘on’ it is!

Check hier nog meer tips voor batterij opladen

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt