16 - 09 - 20223 min. leestijd

Je iPhone opladen? Met deze tips gaat je batterij langer mee

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je nieuwe iPhone slim opladen: op welke manieren kan dat en hoe laad je ’m zo snel mogelijk op? Dat verschilt per iPhone. In dit blog check je alles wat je moet weten!

iPhone 14: sneller dan snel opladen

De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn stuk voor stuk pareltjes van telefoons. Én ze laden ook nog eens supersnel op: in een half uur voor de helft!

Je iPhone draadloos of bekabeld opladen?

Je kunt je telefoon van Apple opladen met of zonder kabeltje. Bekabeld opladen klinkt misschien een beetje out of date, maar is wel de snelste manier om je batterij weer helemaal op groen te krijgen. Een ander voordeel van bekabeld opladen? Je kunt een snellader gebruiken! Zo is je telefoon nóg sneller weer helemaal charged. Draadloos opladen is alleen wel een stukje makkelijker. Kabeltje vergeten? Geen stress! Leg je telefoon gewoon op het oplaadstation en laden maar.

5 do’s voor het opladen van je iPhone

Benieuwd hoe je je iPhone het best én het snelst kunt opladen? Wij selecteerden een aantal slimme iPhone oplaadtips.

Gebruik de officiële lader

De officiële oplader van Apple is dé allereerste stap voor een gezonde iPhone batterij. Natuurlijk kun je bij een heleboel winkels en webshops een goedkopere versie scoren, maar vaak zijn deze niet zo goed voor je accu. Hoe dit komt? Je Apple oplader is helemaal afgestemd op jouw iPhone. Zo stopt-ie met opladen zodra je telefoon vol is en wordt-ie niet onnodig warm. Iets wat bij een goedkopere versie vaak het tegenovergestelde is.

Verwijder je iPhone case

Laad jij je telefoon op met je supersonische bumpercase? Dan kan het zijn dat je telefoon sneller oververhit raakt, wat niet goed is voor je batterij. Liever opladen zonder hoesje dus!

Laad je telefoon niet op tot 100%

Wist je dat het minder goed voor je batterij is als je ’m in één keer oplaadt tot 100%? De batterij die nu in je iPhone wordt gebruikt, slijt veel sneller als je deze van 0% naar 100% laadt. Je telefoon een hele nacht aan de oplader hangen? Beter van niet! Wanneer je dan je iPhone het beste kunt opladen? Het liefst als-ie niet helemaal leeg is. Je kunt je smartphone beter in kleine beetjes opladen. Bijvoorbeeld tot 50%. Het klinkt misschien niet veel, maar hierdoor houd je je batterij wel veel langer goed.

Check de software-updates

Nog een handige tip voor het opladen van je iPhone? Zorg ervoor dat je telefoon altijd up-to-date is. Apple verwerkt in haar software-updates vaak slimme technologieën die batterij besparend zijn. Krijg je de volgende keer dus een reminder dat je weer moet updaten? Gewoon even doen! Alles voor die goedwerkende batterij natuurlijk. #omdathetkan

iPhone opladen via je computer? Zorg dat alles aan staat!

Belangrijk bij het opladen van je iPhone batterij via je computer is dat je computer aan staat. Zet je ’m in slaapstand of op stand-bymodus, dan kan het zijn dat de batterij van je iPhone juist leegloopt. En dat willen we niet natuurlijk! Powerknop altijd op ‘on’ it is!

Welke iPhone telefoons kun je draadloos opladen?

Alle iPhone telefoons vanaf de iPhone 8 kunnen opgeladen worden zonder kabeltjes. Staat jouw iPhone ertussen?

Wanneer kun je je iPhone het beste opladen?

Gebruik je je telefoon de hele dag en wil je niet omkijken naar je batterij? Dan is het ‘t slimst om je telefoon op te laden wanneer je ’s avonds op de bank ligt te bingen. Vaak is een halfuurtje tot een uurtje al genoeg om weer op 80% te komen. Zo kom je de volgende dag wel door! Ga je juist ’s avonds de hort op? Zorg dan dat je je telefoon onder werk- of schooltijd een uurtje aan de oplader legt.

Slimme instelling: geoptimaliseerd je iPhone opladen

Wil je alles uit je batterij halen wat erin zit? Dan is deze gouden tip een echt cadeautje. Heeft je iPhone iOS 13 of hoger? Dan kun je ‘geoptimaliseerd opladen’. Met deze instelling wordt je batterij minder belast en wordt de levensduur ervan verlengd! Hoe dan? Nou, met deze slimme setting leert je iPhone wat je dagelijkse oplaadroutine is. Op basis daarvan laadt je telefoon pas verder dan 80% wanneer je je iPhone nodig hebt.

Zo stel je deze handige instelling in:

  • Ga naar de Instellingen app.
  • Klik op ‘Batterij’.
  • Klik op ‘Baterijconditie’.
  • Klik op ‘Geoptimaliseerd opladen’.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt