iphone leegmaken tele2
15 - 05 - 20203 min. leestijd

Je iPhone leegmaken: opfrisbeurt voor je smartphone!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Start je WhatsApp frustrerend traaaaaaaaaaag op? Is de camera van je iPhone niet meer vooruit te branden? En crasht je Instagram elke vijf minuten? Zó irritant! Gelukkig is deze struggle easy te fixen, namelijk: je iPhone leegmaken. Ontdek hier hoe je dit snel en gemakkelijk doet.

Door je iPhone leeg te maken, zet je jouw telefoon terug naar de fabrieksinstellingen en wordt alles van je telefoon verwijderd. Dit zijn dus je apps, foto’s, chats en andere data. Start met een back-up (altijd handig!) en ga dan voor de grote schoonmaak. Wij geven de nodige tips & tricks voor het leeghalen en compleet resetten en opschonen van je iPhone. Ook handig als je telefoon een nieuwe gebruiker krijgt. Goed om te weten: ook zonder simkaart kun je gewoon je iPhone leegmaken.

iPhone leegmaken? Eerst back-ups maken!

iphone leegmaken geheugen tele2

We snappen dat je alle late-night WhatsAppsessies met je crush niet kwijt wil. En dat die foto’s van de ontelbare avonden uit te chill zijn om weg te doen. Toch worden deze verwijderd als je telefoon leegmaakt. Hier kun je gelukkig – zoals je zelf misschien ook wel weet – vooraf wat tegen doen. Namelijk: back-ups maken. Zo kun je extern je foto’s bewaren met bijvoorbeeld Google Foto’s. En met WhatsApp kun je een reservekopie maken in iCloud. Een back-up van je contacten? Ja hoor! Dit kan via iCloud of Google. Scheelt straks weer, want dan hoef je niet iedereen (en zijn moeder) via Facebook om hun telefoonnummer te vragen.

Hoe kan ik mijn iPhone helemaal leegmaken?

Een telefoon leegmaken is zo gebeurd. Open eerst de Instellingen van je iPhone en druk daar op Algemeen. Scroll naar beneden en druk op Stel opnieuw in. Hier heb je allerlei keuze-opties. Het meest drastische is Wis alle inhoud en instellingen. Hiermee wordt al jouw informatie van de telefoon gehaald. Niet alleen je foto’s, maar ook telefoonnummers, apps en instellingen.

Is het wissen van alle inhoud en instellingen wat je wil? Je krijgt dan een melding waarin je de keuze hebt om eerst een reservekopie te maken. Dit kun je doen, maar hoeft niet als je bijvoorbeeld alleen je foto’s en WhatsApp-chats wil bewaren en daarvan al een back-up hebt gemaakt.

Je iPhone is leeggehaald, wat nu?

Nadat je jouw iCloud-wachtwoord ter bevestiging invoert, wordt de iPhone teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Zodra alles is verwijderd kun je de iPhone opnieuw instellen. Je kunt ‘m dan instellen als een nieuwe iPhone en je kunt een oude iPhone ‘terugzetten’ op de opnieuw ingestelde iPhone. Of dit handig is, is de vraag: waarschijnlijk komen alle apps en bestanden dan meteen weer op je telefoon te staan en is ‘ie al snel weer niet vooruit te branden.

Of je het nou wel of niet doet: je logt in met je Apple ID en via iCloud kun je daarna zaken terugzetten waarvan je een back-up hebt gemaakt, zoals de telefoonnummers van pa, ma én je lover.

Daarna kun je de telefoon weer gebruiken. Als het goed is, werkt je iPhone nu weer een stuk sneller. Dit komt omdat er minder rommel op de telefoon staat, minder apps die het werkgeheugen vullen en het geheel gewoon een opfrisbeurt heeft gekregen.

iPhone leegmaken voor verkoop

Ga je een oude iPhone legen voor verkoop? Bijvoorbeeld omdat je de nieuwe iPhone 13 gaat kopen? Dan is het slim om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Zo maak je je telefoon leeg. Hiermee voorkom je dat je nog ingelogd staat met je Apple ID én al je foto’s, contacten en e-mails nog op het toestel staan. Door de bovenstaande stappen uit te voeren in het instellingenmenu kun je de iPhone helemaal leegmaken. Hierdoor kun je het toestel weer fresh doorverkopen of weggeven aan je zusje. Zonder dat jij je dus zorgen hoeft te maken of er nog bestanden van je opstaan ;-).

Ga jij je iPhone leegmaken? Of ga je dan toch liever voor een nieuwe telefoon?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt