Tele2 Blog

Je iPhone leegmaken: opfrisbeurt voor je smartphone!

Start je WhatsApp frustrerend traaaaaaaaaaag op? Is de camera van je iPhone niet meer vooruit te branden? En crasht je Snapchat elke vijf minuten? Zó irritant!! Gelukkig is deze struggle easy te fixen, namelijk: je iPhone leegmaken!

Door je iPhone leeg te maken, zet je de iPhone terug naar de fabrieksinstellingen en wordt alles van je telefoon gehaald. Dit zijn dus je apps, foto’s, chats en andere data. Start met een back-up (altijd handig!) en ga dan voor de grote schoonmaak. Wij geven de nodige tips & tricks!

iPhone leegmaken? Eerst back-ups maken!

iphone leegmaken geheugen tele2We snappen dat je alle late-night WhatsAppsessies met je crush niet kwijt wil. En dat die foto’s van de ontelbare avonden uit te chill zijn om weg te doen. Toch worden deze verwijderd als je telefoon leegmaakt. Hier kun je gelukkig – zoals je zelf misschien ook wel weet – vooraf wat tegen doen. Namelijk: back-ups maken. Zo kun je extern je foto’s bewaren met bijvoorbeeld Google Foto’s. En met WhatsApp kun je een reservekopie maken in iCloud. Een back-up van je contacten? Ja hoor! Dit kan via iCloud of Google. Scheelt straks weer, want dan hoef je niet iedereen (en zijn moeder) via Facebook om hun telefoonnummer te vragen!

Hoe kan ik mijn iPhone leegmaken?

Het leegmaken van je iPhone is zo gebeurd. Open eerst de Instellingen van je iPhone en druk daar op Algemeen. Scroll naar beneden en druk op Stel opnieuw in. Hier heb je allerlei keuze-opties. Het meest drastische is Wis alle inhoud en instellingen. Hiermee wordt al jouw informatie van de telefoon gehaald. Niet alleen je foto’s, maar ook telefoonnummers, apps en instellingen. Dit is ook wat je moet doen als je jouw iPhone verkoopt.

Is het wissen van alle inhoud en instellingen wat je wil? Je krijgt dan een melding waarin je de keuze hebt om eerst een reservekopie te maken. Dit kun je doen, maar hoeft niet als je bijvoorbeeld alleen je foto’s en WhatsApp-chats wil bewaren en daarvan al een back-up hebt gemaakt.

En nu?

Nadat je jouw iCloud-wachtwoord ter bevestiging invoert, wordt de iPhone teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Zodra alles is verwijderd kun je de iPhone opnieuw instellen. Je kunt ‘m dan instellen als een nieuwe iPhone en je kunt een oude iPhone ‘terugzetten’ op de opnieuw ingestelde iPhone. Of dit handig is, is de vraag: waarschijnlijk komen alle apps en bestanden dan meteen weer op je telefoon te staan en is ‘ie al snel weer niet vooruit te branden.

Of je het nou wel of niet doet: je logt in met je Apple ID en via iCloud kun je daarna zaken terugzetten waarvan je een back-up hebt gemaakt, zoals de telefoonnummers van pa, ma én je lover.

Daarna kun je de telefoon weer gebruiken. Als het goed is, werkt je iPhone nu weer een stuk sneller. Dit komt omdat er minder rommel op de telefoon staat, minder apps die het werkgeheugen vullen en het geheel gewoon een opfrisbeurt heeft gekregen.

Ga jij je iPhone leegmaken? Of ga je dan toch liever voor een nieuwe telefoon?

Reacties