iphone-laadt-niet-op-tips-Tele2Blog
29 - 06 - 20213 min. leestijd

Je iPhone laadt niet meer op? Volg deze tips!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is er mooier dan een iPhone? Een iPhone met een volle batterij! Eindeloos series streamen, muziek luisteren, vette games spelen: je doet het met een gevulde accu de hele dag, zonder zorgen. Maar stel: je iPhone laadt niet meer op en je batterij loopt alsmaar leeg. Wat doe je dan? Onze handige tips volgen natuurlijk! Hieronder check je hoe je je toestel weer een nieuwe energieboost geeft. 

iPhone laadt niet op: 5 handige tips

Het kan zomaar ineens voorkomen: je iPhone laadt niet meer op. Voor je gevoel heb je alles al geprobeerd. Wat moet je nu met een lege batterij? Geen 24/7-app-sessies meer met je lover. Of leuke videobel-avonden met je vrienden. Een lege batterij voelt als een verjaardag zonder taart. Maar no worries, in de meeste gevallen kun je zelf je batterij gewoon weer aan de praat krijgen. Hieronder zetten we een aantal tips op een rij. 

Gebruik een andere oplader

Voordat je die iPhone SE, iPhone 12 Pro of iPhone 12 helemaal als defect verklaart, is het slim om naar je oplader te kijken. Is deze nog wel heel? Soms kan het zijn dat je oplader is verouderd en hij niet goed meer werkt. Of dat ie is beschadigd en er bijvoorbeeld een scheurtje in zit. Het is dan verstandig om eens te testen of je telefoon wel oplaadt met een andere oplader. Ook handig: gebruik altijd de meegeleverde opladers van Apple zelf. Namaak-opladers kunnen nog weleens voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld dat je smartphone niet meer oplaadt dus. 😉 

apple-iphone-laadt-niet-op-Tele2Blog

Probeer een ander stopcontact

Een andere reden waardoor je iPhone misschien niet meer oplaadt? Je stopcontact werkt niet goed meer. Ja, het moment is echt daar: het is tijd om alle stopcontacten in huis te testen. Wie weet is dat naast je bed gewoon kapot en vult een ander stopcontact je iPhone wel gewoon weer met extra energie.

Maak je lightning-poort schoon of laad draadloos op

Gebeurt er nog steeds niks? Dan kan het zijn dat er wat troep in je lightning-poort zit. Je neemt die iPhone tenslotte ook overal mee naartoe: een dagje wandelen, je road trip, dat etentje met vrienden. Grote kans dat er dus wat viezigheid in zit. Voor het schoonmaken van je lightning-poort is het belangrijk dat je altijd zachte voorwerpen gebruikt, zoals een wattenstaafje. Je wilt natuurlijk niet dat er iets beschadigd raakt en ie voor reparatie weggebracht moet worden. That takes toooo long!

Ook kun je proberen om je iPhone draadloos op te laden. Hiervoor hoef je de lightning-poort niet te gebruiken, maar leg je het toestel gewoon op de draadloze oplader. Dit kan vanaf een iPhone 8 of nieuwer. 

Herstart je toestel

Als je iPhone niet meer oplaadt, kan dit ook komen door een softwarefout. Een handige manier om dit te fixen, is door je iPhone te rebooten. Oftewel: je start ‘m helemaal opnieuw op. Geen zorgen, je raakt hierbij geen foto’s, appjes of andere belangrijke dingen kwijt. Zo start je je iPhone opnieuw op:

  1. Druk de homeknop en powerknop tegelijk in voor minimaal 10 seconden. Bij nieuwere iPhones druk je kort de volumeknop omhoog in, daarna die omlaag. Hierna houd je de powerknop vast.
  2. Wacht even. Het Apple-logo verschijnt nu in beeld. 
  3. De iPhone start opnieuw op. 

iPhone laadt niet op: Kalibreer je iPhone-batterij

Soms blijft het percentage van je batterij hangen, waardoor het lijkt alsof ie vol is, maar eigenlijk al bijna uit gaat vallen. Je kunt dan je iPhone-batterij kalibreren. Met andere woorden: je geeft ‘m een reset. Dit doe je als volgt: 

  1. Hang je iPhone aan de oplader en plaats ‘m daarna in het stopcontact.
  2. Druk de homeknop en powerknop tegelijk in. Bij nieuwere iPhones druk je kort de volumeknop omhoog in, daarna die omlaag. Hierna houd je de powerknop vast.
  3. Laad je telefoon nu helemaal op. Je laat ‘m in totaal anderhalf uur aan de lader liggen.
  4. Daarna kun je ‘m weer gebruiken. 

iPhone laadt niet op: contact Apple! 

Heb je alle bovenstaande stappen geprobeerd, maar laadt je iPhone nog steeds niet op? Sad story! Het kan dan zijn dat er meer met je telefoon aan de hand is. In dit geval is het slim om contact op te nemen met Apple, of de shop waar je je telefoon gekocht hebt. Wie weet kunnen zij het voor je repareren. Misschien zelfs zonder kosten als je nog iPhone garantie hebt. Handig om altijd van tevoren te checken. 

Succes!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt