iphone-geheugen-vol-fotos-niet-dubbel-opslaan-2-Tele2
27 - 11 - 20203 min. leestijd

iPhone geheugen vol? No way! Zelf leeg je het snel weer

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Opeens is het moment daar: je iPhone zit net zo vol als jij na een avondje all you can eat’en. De oplossing? Zelf je iPhone geheugen legen natuurlijk. For starters hier wat tips voor als jouw iPhone geheugen vol zit en je daar snel verandering in wilt brengen.

Nadeeltje van de iPhone: geen ruimte voor een Micro SD kaart

Nu denk je misschien: ik heb een simpele oplossing om mijn iPhone geheugen te legen. Kwestie van apps verplaatsen naar SD kaart en klaar is Kees. Jammer de bammerrr: iPhones hebben geen ruimte voor een Micro SD kaart. En dus kun je op die manier ook niet een boel vast opslaggeheugen besparen. Maar geen paniek: er zijn genoeg andere handige oplossingen, die wij graag voor jou listen.

iPhone geheugen vol: foto’s overzetten van iPhone naar PC of Mac

Gaan er in al die groeps-apps op jouw iPhone ook zoveel foto’s over en weer? Al die kiekjes stapelen zich na verloop van tijd behoorlijk op. En (mede) hierdoor is je iPhone na een poos misschien propvol. In dat geval kun je foto’s overzetten van iPhone naar PC of Mac. Je bent je foto’s dan niet kwijt, maar ze staan in ieder geval niet meer op je (overvolle) telefoon. Ook mogelijk: de originele foto’s die je met de iPhone-camera schiet, verplaatsen naar je computer en daarvan een kleinere kopie op je telefoon bewaren. Scheelt weer een boel MB’s!

iPhone opslag vol? Verwijder ongebruikte apps

Je iPhone is net je huis: soms moet je de boel gewoon écht even goed opruimen. Niet altijd leuk om te doen, maar als je klaar bent is het toch wel lekker. (Mam, dit zeiden we niet hardop!) In je huis kun je je kont weer keren en in het geval van je telefoon heb je weer een snelheidsmonster in handen. Kortom: gewoon even snel checken welke apps je al eeuwen niet hebt gebruikt. Het is tijd om apps te verwijderen van je iPhone. Vooral games nemen doorgaans nogal wat opslagruimte in beslag. Uitgekeken op die paar games? Weggooien, en gauw!

Foto’s niet dubbel opslaan

Is het telefoongeheugen van je iPhone nog steeds vol? Dan is het goed om ook eens naar instellingen van apps te kijken. Bijvoorbeeld die van de camera-app. Met een slimme aanpassing van deze instellingen bespaar je in het vervolg veel ruimte. Nieuwe iPhones, zoals de iPhone 11 of iPhone 12, maken foto’s met en zonder HDR. Jij denkt dat je een kiekje maakt, maar eigenlijk schiet je smartphone dus twee foto’s. Daar kun je een stokje voor steken. Ga daarvoor naar het instellingenmenu van de telefoon. Scroll naar beneden en druk op Camera. Schuif naast Bewaar normale foto de slider naar links. De foto met normale belichting wordt dan niet meer bewaard, het HDR-kiekje nog wel.

iPhone geheugen vol? Verwijder offline opgeslagen muziek en video’s

Gebruik je een stream-app om muziek te luisteren of films en series te kijken? Bij sommige apps kun je met een abonnement ook muziek offline opslaan. Handig als je bijvoorbeeld in het vliegtuig naar de zon zit, want ook dan kun je de muziek luisteren. Voor je het weet neemt dit al een heleboel ruimte in beslag. Niet nodig. Althans niet als je gewoon in Nederland bent, want met Tele2 heb je zo goed als overal in ons koude kikkerlandje supersnel 4G internet. En met een Unlimited bundel hoef je nou ook niet bepaald op je verbruik te letten. Verwijder in dat geval de muziek van je smartphone en stream het in het vervolg weer. Scheelt genoeg ruimte! Goed om te weten: met een nieuwe Apple telefoon hoeft dat niet, want die heeft standaard een heleboel GB’s opslaggeheugen.

Nooit meer je geheugen vol?

Ben jij het zat om te moeten puzzelen met het geheugen van je Apple
telefoon? Kies dan voor een van de nieuwste iPhone modellen. Bekijk hieronder
de nieuwste modellen met opslag geheugen.

Tot maximaal 1TB:

       iPhone 14 Pro Max

       iPhone 14 Pro

Tot maximaal 512 GB:

       iPhone 14

       iPhone 14 Plus

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt