iPhone geheugen uitbreiden opslagcapaciteit vol cloud flashdrive hoesje tele2
13 - 06 - 20182 min. leestijd

iPhone geheugen uitbreiden kan wél, namelijk zo!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Moet je alwéééér foto’s van je iPhone verwijderen en apps deleten omdat je opslag vol is? Niet meer! Je kunt je iPhone geheugen namelijk ook gewoon uitbreiden. Hoe? Op een paar manieren. Namelijk deze!

iPhone geheugen uitbreiden: dat is niet zo gepiept

Het uitbreiden van je iPhone geheugen werkt op een iets andere manier dan bij de meeste Android-telefoons. Bij veel Android-smartphones is het zo gepiept: kwestie van een Micro SD-kaart in je telefoon steken en de klus is geklaard. Bij de iPhone kan dit niet. Bij geen een, niet bij de iPhone X en ook niet bij de iPhone 8. En dus moet je op andere manieren het iPhone geheugen uitbreiden. Wij weten hoe!

iPhone geheugen uitbreiden via de cloud

iphone geheugen uitbreiden in de cloud icloud tele2Bij het instellen van je iPhone log je in met je Apple ID. Bij dit account krijg je gratis iCloud-opslagruimte: 5 GB om precies te zijn! De iCloud kun je gebruiken om data in op te slaan, zoals foto’s. Als je een echte fotofanaat bent, nemen je kiekjes namelijk al snel de nodige opslag in beslag. Je kunt dan de foto’s verplaatsen naar de iCloud en een verkleinde kopie bewaren op je iPhone. Zo kun je gewoon de foto’s blijven bekijken, maar nemen ze een stuk minder ruimte in beslag. Daarnaast heb je jouw eigen iCloud fotobibliotheek waar alleen jij toegang tot hebt. Is je iCloud-opslag vol? Voor 99 cent per maand heb je 50 GB iCloud-opslag!

iPhone geheugen uitbreiden via een flashdrive

Geen zin om iets in de cloud op te slaan? Je kunt ook via een flashdrive van Sandisk bestanden van je iPhone opslaan op de flashdrive en deze makkelijk plaatsen op je computer. Zo’n iXpand-flashdrive heeft zowel een lightning-ingang voor je iPhone als een USB-ingang. Ideaal om gemakkelijk grote bestanden van je iPhone te halen!

iPhone geheugen uitbreiden met een beschermhoesje

Permanent je iPhone geheugen uitbreiden? Dat is ideaal als je iPhone geheugen vol is. Hoe je dat doet? Met een hoesje waarin extra opslag is ingebouwd. Hiermee sla je superslim twee vliegen in één klap: je telefoon heeft niet alleen extra veel opslag, maar hij is ook nog eens beter beschermd wanneer je ‘m per ongeluk een keer laat vallen! De iXpand Memory Case is hiervoor een aanrader. #tweakingprotip: je kunt ook nog eens kiezen uit een variant die een ingebouwde batterij heeft. Zo gaat je iPhone lekker lang mee: qua batterijlading én geheugen!

Op welke manier ga jij jouw iPhone geheugen uitbreiden?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt