02 - 01 - 20232 min. leestijd

Trucjes om je iPhone geheugen uit te breiden

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ja hoor, het is weer zover: je wil een fancy selfie maken met je bestie, maar je iPhone geeft aan dat je geheugen vol is. Moet je nou weer helemaal oude foto’s in de prullenbak gooien en apps verwijderen? Niet per se! Je kunt namelijk met een paar trucjes je iPhone geheugen uitbreiden. We leggen het je uit!

Hoe kun je je iPhone geheugen uitbreiden?

Je kunt het geheugen van je iPhone niet uitbreiden met een Micro SD-kaart, zoals bij veel andere telefoons wel kan. Maar, niet getreurd, want er zijn ook andere manieren. Die misschien nog wel handiger zijn! Zonder gedoe met een kaartje tóch meer ruimte op je iPhone!

iphone geheugen uitbreiden

iPhone geheugen uitbreiden via iCloud

Bij het instellen van je iPhone log je in met je Apple ID. Bij je account krijg je altijd gratis iCloud opslagruimte: 5 GB om precies te zijn. De iCloud kun je gebruiken om data in op te slaan, zoals je foto’s en video’s. Als je een echte instagrammer of tiktokker bent, nemen deze namelijk al snel een boel opslagruimte in. Je kunt dan de foto’s verplaatsen naar de iCloud en een verkleinde kopie bewaren op je iPhone. Zo kun je gewoon de foto’s blijven bekijken, maar nemen ze een stuk minder ruimte in beslag. Daarnaast heb je jouw eigen iCloud fotobibliotheek waar alleen jij toegang tot hebt. Is je iCloud opslag vol? Voor 99 cent per maand heb je 50 GB iCloud opslag!

Verplaats bestanden naar je pc of Mac

Oké, eigenlijk is dit geen tip om je geheugen uit te breiden, maar het is wel een handige truc om je geheugen te legen! Vooral foto- en videobestanden nemen heel veel plek in op je iPhone, helemaal als je ook al die memes uit groepsapps automatisch opslaat. Mede hierdoor is je telefoon na een tijdje misschien propvol. Wees slim en zet oudere bestanden over van je iPhone naar pc of Mac. Je bent die foto’s dan niet kwijt, maar ze staan in ieder geval niet meer op je overvolle telefoon. Ook een optie: net als met iCloud de originele foto’s die je hebt geschoten, verplaatsen naar je computer en daarvan een kleinere kopie op je telefoon bewaren. Scheelt weer een hoop MB’s!

Externe Micro SD koppelen

Ondanks dat je geen Micro SD-kaart in je iPhone kunt stoppen, is het wel mogelijk om er extern eentje aan te sluiten. Er zijn speciale Micro SD-lezers voor je telefoon, waardoor je toch een beetje extra opslag op je iPhone creëert. Naast de extra ruimte zorg je er met een Micro SD-kaart ook voor dat je bestanden minder snel kwijtraakt. Houden we van!

Level up naar een iPhone met meer opslag

Heb je al deze oplossingen geprobeerd, daarnaast ook nog eens je cache opgeschoond, maar stroomt je iPhone nog steeds over? Misschien is het dan tijd om te kiezen voor een nieuwe iPhone met meer opslagruimte. Ga bijvoorbeeld next level met de iPhone 14 Pro. Deze krachtpatser heeft wel 1 TB aan geheugen. Zo kunnen al je selfies, TikTok-filmpjes en favo apps gewoon op je telefoon blijven staan.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt