iphone-gaat-niet-meer-aan-tips-Tele2Blog
01 - 06 - 20213 min. leestijd

Gaat je iPhone niet meer aan? Check deze 5 tips!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je hebt al tien keer op de aan- en uitknop gedrukt, maar nu weet je het zeker: je iPhone gaat niet meer aan. Help, wat nu? Straks ben je al die leuke appjes met je babe kwijt. Of al die foto’s van dat heerlijke weekendje weg. No worries, je personal rescue team is hier. Wij zetten een aantal tips op een rij om je telefoon zelf weer aan de praat te krijgen. #yourewelcome

iPhone gaat niet meer aan: 4 handige oplossingen

Of je nu een iPhone 12, iPhone 13 of de nieuwste iPhone 14 hebt: bij iedere telefoon kan het weleens voorkomen dat ie niet meer aangaat. Het beeld blijft gitzwart en op welke knop je ook drukt, hij reageert helemaal nergens meer op. Vervelend, maar niet getreurd! In veel gevallen kun je zelf het probleem gewoon oplossen. Met de tips hieronder kun jij je iPhone weer tot leven wekken.

Laad je iPhone op

Een van de eerste stappen om je iPhone weer aan te krijgen, is door ‘m op te laden. Dag in, dag uit gebruik je het toestel, dus er is een grote kans dat ie gewoon leeg is. Weet jij namelijk nog écht 100% zeker dat ie genoeg accu had? Voordat je alles uit de kast trekt, is het slim om je toestel eerst aan de lader te hangen. Komt er een rode accu op het scherm? Dan moet je even wachten. De iPhone heeft wat extra stroom nodig om weer op te starten. 

Herstart je toestel

Reageert je telefoon nog steeds niet? Dan is het tijd om ‘m eens flink te rebooten. Je behoudt hier al je apps, contacten en foto’s mee (halleluja!), maar wist wel onnodig geheugen. Het helemaal opnieuw opstarten van je toestel doe je als volgt:

  1. Druk de homeknop en powerknop tegelijk in. Houd minimaal 10 seconden vast. Bij de nieuwste iPhones druk je kort de volumeknop omhoog in, daarna die omlaag. Hierna houd je powerknop vast.
  2. Wacht tot je het logo van Apple weer in beeld ziet.
  3. De telefoon start nu opnieuw op. 

Herstel je iPhone via iTunes

Hebben de twee manieren hierboven ook niet geholpen, dan heb je nog een optie. Je kunt je iPhone namelijk ook herstellen. Dit doe je via iTunes, of via Finder op je MacBook. 

Allereerst sluit je je toestel aan via een kabel en synchroniseer je al je data en gegevens. Oftewel: je maakt een reservekopie. Zo zorg je ervoor dat je al die foto’s, video’s en apps niet kwijtraakt. Klaar? Bij het overzicht van je telefoon kun je nu op Herstel iPhone klikken. Nu kun je jouw iPhone herstellen. Let op: hierdoor raak je al je gegevens kwijt. Dus zorg er altijd voor dat je een back-up hebt gemaakt. Geeft iTunes of Finder je eerst de optie om je iPhone te updaten? Doe dit dan eerst! Ook dit kan het probleem soms oplossen.

Zet je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen

Stel, je hebt de update gedaan, maar je toestel reageert nog steeds niet. Wat nu? Dan kies je er dus voor om je iPhone helemaal te herstellen. Je doet dan een reset en zet ‘m terug naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor worden al je gegevens gewist. Je toestel een volledige reset geven doe je door, zoals in de optie hierboven beschreven, op Herstel iPhone te klikken. Je telefoon wordt nu helemaal opgeschoond. 

iphone-gaat-niet-meer-aan-Tele2Blog

iPhone gaat niet meer aan: neem contact op met Apple

Ben je echt radeloos? En heeft niks gewerkt? Dan kan het zijn dat er meer met je toestel aan de hand is. Of dat het zelfs helemaal kaduuk is. Het beste wat je dan kunt doen, is contact opnemen met Apple. Zij kunnen dan checken wat er met je toestel loos is en of het gerepareerd moet worden. Extra handig: check van tevoren of je nog iPhone garantie hebt. Dat scheelt je misschien een heleboel extra centen! 😉 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt