zo-doe-je-dat-iphone-batterij-vervangen-Tele2Blog
06 - 09 - 20215 min. leestijd

Je iPhone batterij vervangen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Nee, hè! De batterij van je iPhone, zoals de iPhone 11, gaat niet meer zo lang mee als vroegah. De aftakeling is begonnen. Beeldbellen met je bestie of een vette vlog kijken op YouTube: het wordt een hele uitdaging voor je batterij. Tijd om je iPhone batterij te vervangen! Lees hier hoe je weet wanneer je iPhone toe is aan een nieuwe. En hoe je dit precies doet. Wel zo handig!

Hoe weet ik of ik mijn iPhone batterij moet vervangen?

Niets is voor altijd. En dat geldt ook voor je iPhone batterij. Heb je een vermoeden dat je iPhone batterij vervangen moet worden? Doe dan deze snelle check: 

 • Ga naar de ‘Instellingen’-app op je iPhone.
 • Scrol naar beneden en kies voor ‘Batterij’.
 • Ga dan naar ‘Batterijconditie’.
 • In het volgende scherm zie je het percentage staan bij ‘Maximumcapaciteit’.

Is het percentage lager dan tachtig procent? Dan geeft je telefoon aan dat de iPhone batterij vervangen moet worden. 

instellingen-iphone-batterij-vervangen-Tele2Blog

Een minder snelle iPhone door een minder goede batterij

Een iPhone batterij die snel leeg gaat. Dat is dubbel balen! Natuurlijk omdat je minder tijd hebt om te appen, videobellen of je favoriete game te spelen. Maar ook omdat je iPhone langzamer wordt. Huh? Ja, helaas. Vanaf een batterijconditie van 75% of lager, wordt je telefoon trager en trager… Dat komt omdat de processorsnelheid dan automatisch mee keldert. Het kan dus kloppen als je vindt dat je iPhone de laatste tijd langzamer is geworden. Wat je dan moet doen? Als je er niet tegen kunt: een nieuwe batterij regelen. Zo kan de processor weer op volle snelheid werken. Wil je jouw batterij niet vervangen ook al gaat hij snel leeg, lees dan hier onze tips voor als je iPhone batterij snel leeg is.

Ik wil mijn iPhone batterij vervangen, hoe doe ik dat?

Je kunt op twee manieren je iPhone batterij vervangen. Welke? Ontdek ze hieronder!

iPhone batterij vervangen via Apple

De beste manier is om via Apple de vervanging van de batterij aan te vragen. Je hebt dan twee keuzes: 

 • Optie 1: Regel het vanuit huis 
  Vraag een speciale verpakking aan en stuur de iPhone op voor reparatie.
  • Klik op Stuur op voor reparatie
  • Je voert het serienummer in van je telefoon en selecteert in het volgende scherm wat het probleem is. Kies voor Batterij moet worden gerepareerd. Er volgt een reparatievoorstel met gekoppelde prijs. Vul – als je akkoord bent met de prijs – je NAW-gegevens in, kies een verzendmethode (UPS die je iPhone komt ophalen, of je krijgt een verpakkingsdoos toegestuurd). Rond de betaling af en het proces wordt gestart!
 • Optie 2: Ga naar de Apple Store 
  Geen zin in al dat opstuurgedoe? Snappen we! En Apple begrijpt dat ook. Je kunt daarom ook terecht bij de Apple Store bij jou in de buurt. Schrik niet: misschien wordt ter plekke je iPhone batterij vervangen. Is je iPhone ook beschadigd? Dan kan het langer duren. Dan wordt je telefoon naar het reparatiecentrum gestuurd. Het goede nieuws? Na acht dagen heb je een iPhone terug die aanvoelt als nieuw!  

Honderd procent zeker weten dat je iPhone batterij vervangen kan worden op het moment dat je in een erkende Apple Serviceprovider bent? Ga naar deze website en maak een afspraak:

 • Klik op Batterij en opladen
  • Kies voor Batterijvervanging
  • En ga voor Inleveren voor reparatie
  • Voer je serienummer in of klik op de getoonde iPhone
  • Kies jouw locatie en zie welke erkende Apple Serviceproviders er tijd hebben voor een reparatie. 
  • Kies een tijdslot op een bepaalde dag en je hebt een moment gereserveerd om je batterij te vervangen
  • Nu moet je er alleen nog naar toe! 

PS. Hier vind je meer info over het repareren van je telefoon of wanneer de home-knop van je iPhone kapot is!

De iPhone batterij vervangen bij de telefoonwinkel om de hoek

Natuurlijk kun je ook even koekeloeren bij de dichtstbijzijnde telefoonreparateur. Of we dat aanbevelen? Nee. Een reparatie van een iPhone (en alle andere Apple-producten) kun je beter via Apple zelf uitvoeren. Zo weet je zeker dat het volgens het boekje gaat en kom je niet voor een nare verrassing te staan als het vervangen niet helemaal goed gaat. 

Hoeveel kost het vervangen van je iPhone batterij? 

Word je iPhone gedekt door garantie, bijvoorbeeld met AppleCare+? Dan vervangt Apple je batterij gratis. Weet je niet of je iPhone onder de garantie valt? Doe hier een check of je AppleCare+ hebt. Je voert dan het serienummer in van je iPhone en je hebt het antwoord. 

Als je geen garantie hebt, of de garantietermijn is verlopen, dan betaal je € 55 of € 75 voor een nieuwe batterij. Hieronder zie je wat de kosten zijn per iPhone:

 • € 75: iPhone XR, X, Xs, Xs Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12 Mini, 12, 12 Pro, 12 Pro Max,
 • € 55: iPhone SE derde generatie, iPhone 8 Plus en ouder (tot en met iPhone 5s).

Zo blijft je iPhone batterij extra lang goed

Voorkomen is beter dan genezen. Hoe zorg je extra goed voor je batterij? Dat kan simpel door een nieuwe, slimme instelling van Apple: geoptimaliseerd opladen. Bij iOS 13 en hoger staat deze al standaard ingeschakeld. Is dit nice? Jaa, want deze instelling zorgt voor een langere levensduur van je batterij en belast ‘m ook nog minder. 

Hoe dat werkt? Machine learning. Apple gebruikt kunstmatige intelligentie om je oplaadpatroon te herkennen. Laad jij je iPhone bijvoorbeeld iedere nacht op? Dan stopt Apple het opladen bij tachtig procent. Zo laadt je telefoon niet de heeeeeeele nacht op en slijt de batterij veel minder snel. En als je wekker elke werkdag om dezelfde tijd rinkelt, hervat je iPhone even hiervoor het opladen. Zodat jij wakker wordt met een voor de volle honderd procent opgeladen iPhone.

Vind je dit niet handig? Of ga je op onregelmatige tijden uit je bed? Dan is geoptimaliseerd opladen niet iets voor jou. Schakel de instelling dan uit, of laad je telefoon overdag helemaal op in plaats van ‘s nachts.

Zo zet je geoptimaliseerd opladen uit:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Ga naar ‘Batterij’.
 • Druk op ‘Batterijconditie’.
 • Schuif de slider naast ‘Geoptimaliseerd opladen’ naar links.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt