iPhone batterij snel leeg? Zo verbeter je batterijduur iOS 11!

iOS 11 barst van de handige verbeteringen en uitbreidingen aan Apple’s besturingssysteem, maar het kan zijn dat je batterij vanwege bepaalde instellingen sneller leeg gaat. Wat als je iPhone batterij snel leeg is? Met wat tricks en tweaks los je dat zelf op. Dus… aan de slag!

De update van je telefoon naar iOS 11 is een grote. Het kan gebeuren dat je telefoon bepaalde instellingen niet goed heeft overgezet. Hierdoor gaat misschien je iPhone batterij snel leeg. Komt dit je bekend voor? Tijd om de mouwen op te stropen, want met deze maatregelen los je dit helemaal zelf op!

1: Bluetooth, Persoonlijke Hotspot en Airdrop uitzetten

iPhone batterij snel leeg wifi Bluetooth uitzetten Tele2

Misschien gaat je batterij sneller leeg omdat er een paar instellingen weer aanstaan. Zo kan Bluetooth op je iPhone misschien weer ingeschakeld staan, terwijl je dit helemaal gebruikt. Ook als je Bluetooth niet gebruikt, terwijl het aanstaat, verbruikt het energie. Ditzelfde geldt voor je Persoonlijke Hotspot en Airdrop. Gebruik je deze functies niet? Beste is dan om ze uit te zetten, want daarmee gaat je batterij langer mee! Dit kan in het instellingenmenu of in het quick menu dat je ziet als je van onder het scherm naar boven veegt.

2: iPhone batterij snel leeg? ‘Hé Siri’ uitzetten!

Het kan ook geen kwaad om te checken of ‘Hé Siri’ aan- of uitstaat. Dit zie je in het instellingenmenu bij ‘Siri en zoeken’. Als ‘Hé Siri’ aanstaat, luistert je telefoon altijd of je iets tegen ‘m zegt. Hij kan dan meteen in actie komen als je na ‘Hé Siri’ een spraakopdracht geeft. Handig als je deze functie gebruikt, maar zonde van je batterij als je dit dus niet gebruikt. Scheelt op een dag ook zó weer een paar procentjes!

3: Apps handig instellen of uitzetten

Van sommige apps is het handig dat ze op de achtergrond actief blijven. Zo ontvang je bijvoorbeeld direct nieuwe berichten via WhatsApp en hoef je niet de app speciaal te openen om te zien of je crush nog reageerde op je avances. Van andere apps is het niet altijd nodig dat ze op de achtergrond werken. Dit kost bovendien energie. Ga in het instellingenmenu naar de app waarvan je dit wil uitzetten en schuif de slider naast ‘Ververs op achtergrond’ naar links.

4: Widgets uitschakelen

Als je op het startscherm van je iPhone van links naar rechts veegt, krijg je een aanpasbaar scherm te zien. Hierop kun je allerlei widgets plaatsen, zoals die van je favoriete nieuwssite, je agenda en van bijvoorbeeld de weersvoorspelling. Handig natuurlijk, want zo krijg je snel een update van dingen die je boeien. Helaas betekent dit wel extra werk voor je batterij. Gebruik je dit aanpasbare scherm nooit en gaat je iPhone batterij snel leeg? Druk in het scherm dan onderaan op wijzig om de widgets uit te zetten.

5: Locatievoorziening uitzetten

Sommige apps volgen je gps-locatie op momenten dat je de app niet gebruikt. Hoewel dit niet veel energie kost, kan dit nét het verschil maken of dat ding het einde van de dag wel of niet haalt. In het Privacy-gedeelte van het instellingenmenu kun je de locatievoorziening uitzetten als je niet wilt dat apps je volgen. Extra voordeel: je batterij gaat dan minder snel leeg.

iPhone batterij snel leeg? Een bonustip

Of je nou een iPad of iPhone met iOS 11 hebt, elk iOS 11-apparaat heeft een batterij besparende functie. Hiermee schakelt de telefoon een heleboel functionaliteiten uit, maar kun je jouw favoriete apps gewoon blijven gebruiken. Deze modus schakel je in het instellingenmenu in door bij ‘Batterij’ de ‘Energiebesparingsmodus’ aan te zetten. Ideaal voor de laatste loodjes van je batterij: zo hoef je thuis niet te sprinten naar de oplader!

Wat is jouw go-to tweak om de accuduur van je telefoon te verbeteren?