Wil jij je iPhone verbinden met je tv?

Je bent niet de enige! Want of je nu een YouTube-avondje wilt houden of dat je een programma wilt streamen naar je grote tv-scherm: er is altijd wel een reden te bedenken waarom ’t handig is. Daarom leggen wij haarfijn uit hoe je dat doet. Kleine sneak peek: er zijn heel wat meer mogelijkheden dan de welbekende Google Chromecast! Dus lieve iPhone-gebruikers, je iPhone verbinden met je tv doe je zo!

Via een kabel je iPhone verbinden met je tv

puzzel_iPhone_verbinden_met_tv_Tele2_blog_inline

Je kunt prima je iPhone verbinden met je tv via een kabel. Of je nu een oude hebt of een nieuwe Apple-telefoon. Welke kabel je hiervoor nodig hebt, hangt af van de tv die je hebt. De meeste televisies hebben een HDMI-aansluiting. Met een HDMI-kabel kun je zo apparaten op je tv aansluiten. Een HDMI-kabel past (helaas) niet in je iPhone, dus heb je een adapter nodig. Zoek of vraag naar een ‘Lightning naar HDMI-kabel’ en het is gefixt.

Heb je nog een oud bakbeest als televisie? #vintage! Dan moet je misschien gebruik maken van een VGA-kabel. Ook hiervoor geldt dat je wel een adapter voor je iPhone nodig hebt. In dit geval is dat een Lightning naar VGA-kabel. En dan is het een kwestie van aansluiten op je iPhone, kabel naar je tv trekken en je beeldscherm delen!

Wil jij je iPhone koppelen met je tv, dan heb je natuurlijk een chille iPhone nodig! Wat dacht je van de iPhone 12, iPhone 13 of iPhone 13 Pro? Deze nieuwste modellen zijn beide supersnel, heel krachtig en zien er ook nog ‘ns te gek uit.

Via Apple TV je iPhone aansluiten op je tv

Een wat modernere oplossing om je iPhone te verbinden met je tv is natuurlijk streamen. Via Apple TV kun je gemakkelijk naar je televisie streamen. De eerste stap? Apple TV aanschaffen. Deze mediabox sluit je aan op je tv en ontvangt draadloos (via wifi), de informatie die jij vanaf je iPhone verzendt. Handig toch!

Via Google Chromecast je iPhone koppelen aan je tv

Een laatste mogelijkheid is de Google Chromecast. Een populaire gadget, omdat het makkelijk in gebruik is én goedkoper is dan Apple TV. Enne, komt er iemand bij je thuis die iPhone-loos is? No probs! Via Google Chromecast kun je alle smartphones op je televisie aansluiten.

De Chromecast sluit je via HDMI aan op je tv. Via je iPhone, of Android-telefoon maak je verbinding met de Chromecast en kun je meteen beginnen met het streamen van video’s, filmpjes en foto’s. Makkelijk, snel en werkt op iedere smartphone!

Zat mogelijkheden dus. Wat stream jij het liefst?