Duikbril_iPhone8_waterdicht_Main
10 - 09 - 20182 min. leestijd

Is de iPhone 8 waterdicht?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek je voor je nieuwe abonnement een waterdichte smartphone en overweeg je de iPhone 8? Snel verder lezen, want in dit blog zoeken we voor je uit of de iPhone 8 waterdicht is. Wel zo handig als je jouw smartphone per ongeluk in bad laat vallen.

Dit is de iPhone 8

WCiPhone_Inline_iPhone_waterdichtDe iPhone 8 is een van de toptelefoons van Apple. Hij kwam in 2017 uit en is een echte topper, zeker in combinatie met een Unlimited-abonnement! Waarom precies? Omdat je er standaard lekker veel opslaggeheugen mee hebt: 64 en als je wilt zelfs 256 GB! Perfect om alle ontvangen foto’s, video’s en snapjes te bewaren. Een mooie nieuwe extra aan de telefoon is de glazen achterkant. Hierdoor kun je ‘m heel fancy draadloos opladen.

Is de iPhone 8 waterdicht?

Goed, altijd fijn om even kennis te maken. Maar is de iPhone 8 waterdicht of niet? Hij kan zeker tegen water! Hij heeft zelfs een speciaal IP68-certificaat, wat zou garanderen dat de telefoon zeer stof- en waterdicht is. Volgens dit certificaat kan de iPhone 8 voor 30 minuten een meter onder water blijven. Ligt je iPhone 8 langer of dieper in water? Dan bestaat de kans dat ‘ie dat niet overleeft. Altijd voorzichtig blijven dus!

-> Tip: lees hier wat nog meer goede waterbestendige telefoons zijn

Voordelen van de waterdichte iPhone 8

Dat de iPhone 8 waterdicht is levert je een paar voordelen op.

Bellen onder de douche!

Je kunt bijvoorbeeld prima bellen als je onder de douche staat. Voor de telefoon is dat geen probleem, want dit kan hij gewoon aan. Oké, misschien is het niet altijd even handig. Bijvoorbeeld als je je moet inzepen. Je kunt de telefoon echter ook ergens in de douche neerleggen en het gesprek op speaker zetten. Je mag ‘m wel overslaan met inzepen, want daar kan je telefoon dan weer niet zo goed tegen #schuimparty.

Geen kaduke telefoon na wc-ongelukje

Waarom wij heel blij zijn dat de iPhone 8 waterdicht is. Geen paniek meer als je telefoon per ongeluk in de wc valt! Gewoon eruit vissen en goed afspoelen, grote kans dat de iPhone 8 het overleeft. Ja, wij weten het zeker: wij zijn dól op waterdichte smartphones.

Hardware blijft langer goed

De iPhone 8 is niet alleen waterdicht, hij is ook stofdicht. Dit betekent dat er geen stof of ander klein spul bij de hardware kan komen. Hierdoor raakt de hardware minder snel beschadigd en gaat je iPhone 8 langer mee. Vinden wij ideaal: zeker nu strandfeestjes tijdens de Indian Summer in aantocht zijn.

Wanneer is de iPhone 8 niet waterdicht?

Hoewel de iPhone 8 waterdicht is, blijft het soms opletten. Zo kan de telefoon niet tegen zout water: in de branding blijft het dus oppassen. Ga ook niet dieper dan een meter onder water met de iPhone 8 en blijf niet langer dan een half uur met je telefoon onder water. Is je telefoon nat? Dan is het altijd slim als je ‘m toch even droog maakt.

Waarom is een waterdichte iPhone 8 voor jou een must?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt