iPhone 8 vs iPhone X vergelijken tele2
26 - 06 - 20184 min. leestijd

iPhone 8 vs iPhone X: welke topper past bij jou?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Welke iPhone past beter bij je, de iPhone 8 of toch de iPhone X? Niet zomaar een vraag als je een nieuwe iPhone voor bij je Tele2-abonnement gaat uitzoeken. Daarom gaan we deze twee Apple-helden met elkaar vergelijken. Tijd om te kijken welke het beste bij je past!

Voorstelrondje: iPhone 8 vs iPhone X

iPhone 8 vs iPhone X toppers vergelijken tele2Voordat de vergelijking begint, stellen we de toppers eerst aan je voor. De iPhone 8 kwam eind vorig jaar uit en is de opvolger van de iPhone 7. Hij heeft een herkenbaar Apple-uiterlijk en zit vol met allerlei pluspunten, zoals een goede camera en een glazen ontwerp. De iPhone X is een volledig nieuwe iPhone die Apple ontwikkelde om het tienjarig bestaan van de iPhone te vieren. Zijn uiterlijk is totaal anders en met bijvoorbeeld Face ID heeft ‘ie gezichtsherkennende technologie die geen enkele andere telefoon heeft.

iPhone 8 vs iPhone X: herkenbaar tegenover nieuw design

Het mooie is dat je met de iPhone 8 en iPhone X de keuze uit het beste van twee werelden hebt. Ga je voor het herkenbare, stijlvolle uiterlijk dat je van Apple gewend bent? Of wil je juist iets vollédig anders dat totaal nieuw is? Met de iPhone 8 kies je voor herkenbaarheid, met de iPhone X voor iets totaal nieuws. Beide telefoons bieden qua ontwerp genoeg voordelen, zoals een fraai ontwerp van aluminium en glas plús een certificaat dat claimt dat de telefoons een half uur waterdicht zijn!

iPhone 8 vs iPhone X: wie heeft het beste scherm?

Ook qua display is er genoeg te kiezen in deze iPhone vs iPhone X-vergelijking. De displays van de iPhone 8 en iPhone X verschillen namelijk nogal van elkaar. Zo gebruikt de iPhone 8 de IPS LCD-schermtechnologie en heeft de iPhone X een oled-display. Het voordeel van dat laatste type is dat ‘ie een hogere helderheid en fellere kleurenweergave heeft.

Ook genoeg verschillen op het gebied van andere display-elementen. Wat te denken van het formaat? De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm, de iPhone X een met maar liefst 5,8 inch! Dit is dus een stuk groter, maar door het randloze ontwerp is de iPhone X maar iets groter dan de iPhone 8. Ook de resolutie verschilt: die van de iPhone X is met 1125×2436 pixels toch best wel wat scherper dan de 750×1334 pixels van de iPhone 8. Dat betekent dat je jouw favoriete vlogs met de iPhone X in een hogere beeldkwaliteit kunt kijken.

iPhone 8 vs iPhone X: echte snelheidsduivels!

Mede dankzij iOS en de zelfgemaakte processor, behoren iPhones altijd tot de snelste smartphones waar je uit kunt kiezen. Met de twee toptelefoons die we vergelijken is dat niet anders. Ze hebben allebei Apple’s A11 Bionic-processor, een chipset met zes kernen die superzuinig en effectief werken. Je raadt het daarom al: in snelheid zijn de iPhone 8 en iPhone X écht aan elkaar gewaagd. Wel heeft de iPhone X iets meer werkgeheugen: 3 tegenover 2 GB. Hierdoor schakel je met deze telefoon net een toefje sneller tussen die ene en andere favoriete app. Een verschil waar je nu niet veel van merkt, maar over een jaar of anderhalf misschien wel.

iPhone 8 vs iPhone X: camerafeestje in je broekzak!

Natúúrlijk vergelijken we de twee Apple’s ook op cameragebied. En nee: dat is zeker niet appels met peren vergelijken. Er zijn genoeg verschillen te ontdekken die we je graag voorleggen. De iPhone X heeft bijvoorbeeld een dubbele camera aan de achterkant en de iPhone 8 niet. Het voordeel van die extra lens? De iPhone X kan optisch inzoomen, net als een telelens! De iPhone 8 kan dit dus niet (zijn grote broer, de iPhone 8 Plus, trouwens wél).

Het verschil in kwaliteit is overigens niet groot: beide telefoons maken topfoto’s die het uitprinten meer dan waard zijn. Voorkom je wel dat ze bij Albelli niet overspannen raken? 😉 Daarnaast zijn de camera’s speciaal voor Augmented Reality ontwikkeld. Met zowel de iPhone 8 als iPhone X kun je dus perfectemundo apps gebruiken die AR-functies bieden. De vloer van je slaapkamer transformeren tot AR-battleground? Check!

iPhone 8 vs iPhone X: wie biedt je de beste extra’s?

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal: tijd om de extra’s van de iPhone 8 en iPhone X te bespreken. De iPhone 8 heeft een vingerafdruksensor in de startknop onder het scherm. Handig om snel en soepel de telefoon te ontgrendelen (en snel je Tikkie te betalen)!

Bij de iPhone X is de vingerafdruksensor in geen velden of wegen te herkennen. Sterker nog: hij heeft niet eens een startknop! Is dat erg? Nee hoor, want Apple bedacht een alternatief die rechtstreeks uit een sciencefictionfilm komt: Face ID! Dit is de meest geavanceerde gezichtsherkenning in een telefoon OOIT. EVERRR!

Wat is deze? Face ID bestaat uit een geheel van camera’s, infraroodsensors en dot-scanners. Deze werken als een geolied team samen om van jouw gezicht supersnel een scan te maken. Ben jij het inderdaad? Dan wordt de telefoon ontgrendeld. Ben je het niet? Of is het een foto van jou die Face ID ‘ziet’? Dan komt niemand de iPhone X in. The future is now baby!

iPhone 8 en iPhone X: op elk hun eigen manier de beste

Zoals we voor het begin van het gevecht al zeiden: de iPhone 8 en iPhone X behoren tot de allerbeste telefoons die jij voor je Tele2-abonnenemt kunt uitzoeken. Kijk je puur naar de genoemde feiten, dan is de iPhone X misschien de betere van de twee. Vooral als je het scherm en de geboden extra’s belangrijk vindt.

Maar er is natuurlijk ook nog iets als ‘smaak’. En daarover valt niet te twisten. Wie weet vind jij juist de iPhone 8 de betere van de twee, omdat je het ontwerp en het kleinere formaat zo prettig vindt. Kan persoon verschillen dus! Wil je nog meer te weten komen over de twee Apple-toppers? Eerder zochten we al de voordelen van de iPhone 8 uit en gaven we vijf redenen om de iPhone X te kiezen.

In de battle ‘iPhone 8 vs iPhone X’: voor welke topper ga jij?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt