iPhone 8 geruchten Tele2
16 - 08 - 20172 min. leestijd

iPhone 8 geruchten: dit zijn de belangrijkste ‘rumours’

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De iPhone viert dit jaar alweer zijn tiende verjaardag en als traktatie zou Apple al dit jaar met de iPhone 8 komen. Over deze smartphone doen al wilde verhalen de ronde. Hoog tijd om de belangrijkste iPhone 8 geruchten voor je op een rijtje te zetten!

Futuristische uiterlijk met ultradunne randen

Eén van de meest hardnekkige iPhone 8 geruchten is de metamorfose die de smartphone zou ondergaan. In de afgelopen tien jaar had de iPhone verschillende designs, maar alle telefoons leken wél duidelijk op elkaar. Dikke randen aan de boven- en onderkant en onder het scherm een startknop: dat beschrijft het ontwerp van vorige iPhones in een ‘nutshell’.

Hoe anders wordt het waarschijnlijk met de nieuwe iPhone. Volgens de laatste iPhone 8 geruchten krijgt de nieuwe telefoon een randloos ontwerp. Hierbij loopt het scherm door tot en met de rand van het toestel. De smartphone ziet er hierdoor een stuk futuristischer uit dan zijn voorgangers.

Gaat Apple voor een andere schermtechnologie?

De iPhone 7 heeft misschien wel een van de beste smartphonedisplays. Toch zou Apple de grenzen willen verleggen. Hiervoor heeft het bij nota bene concurrent Samsung massaal Super Amoled-schermen ingeslagen. Dit is een nieuwe schermtechnologie dat ten opzichte van LCD-displays een hogere helderheid, betere kleurweergave en beter kleurcontrast heeft. Daarmee zouden bij de iPhone 8 de kleuren van het scherm spatten!

3D-camera met Augmented Reality-mogelijkheden

iPhone 8 geruchten Augmented Reality camera Tele2

Apple zou met de iPhone 8 het beste van zichzelf willen laten zien. Hiervoor heeft het onder andere een nieuwe 3D-camera ontwikkeld. Dit is een camera met twee lenzen waardoor de cameramodule diepte kan zien. Handig, want kan de iPhone als het goed is gezichten zo goed herkennen dat ontgrendeling door middel van gezichtsherkenning mogelijk wordt. Vergeet vingerafdrukken: face recognition is de way to go!

Maar de 3D-camera zou meer dan dat alleen kunnen. Het is waarschijnlijk een superslimme camera die objecten kan herkennen. Zo doen er wilde geruchten de ronde dat je de iPhone 8 camera kunt richten op een gebouw en dat de telefoon je dan vertelt welk gebouw dit is. Hoe vet is dat!?

Andere iPhone 8 geruchten en mogelijke specificaties

De iPhone 8 zou, net als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, stof- en waterdicht worden. Er is dus geen man overboord als je ‘m na een leuk avondje uit per ongeluk in de plee laat vallen. Ook kun je de telefoon straks draadloos opladen en beschikt ‘ie over extra veel batterijbesparende mogelijkheden. De smartphone draait op iOS 11, dat Apple op dit momenteel druk aan het ontwikkelen is. Verder heeft de iPhone 8 als het goed is de Apple A11-processor, wat de snelste, zuinigste en krachtigste mobiele processor van Apple ooit moet worden. Daarmee wordt de iPhone 8 een echte krachtpatser die apps supersnel zou moeten opstarten.

Hoewel de geruchtenmachine op volle gang draait, zijn de bovenstaande iPhone 8 geruchten natuurlijk nog speculatie. Het is onduidelijk of de informatie écht klopt. Pin ons er dus niet op vast! 😉 Wanneer we meer weten? In lijn met voorgaande jaren zou Apple de iPhone 8 ergens volgende maand moeten aankondigen. September is namelijk traditiegetrouw de iPhone-maand. Vorig jaar kondigde Apple toen bijvoorbeeld de twee iPhone 7’s aan. In lijn met voorgaande jaren zou de iPhone 8 dan ergens in oktober te koop zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe iPhone? Schrijf je dan nu in via deze link!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt