iphone 14 camera

iPhone 14 camera’s: alles wat je moet weten

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De vier nieuwe iPhone 14 telefoons zijn de beste van Apple ooit. Ook op cameragebied zijn de nieuwe modellen echte show-stoppers. In dit blog check je alleins en outs over de functies en mogelijkheden van de iPhone 14 camera’s.

Dit zijn alle iPhone 14 camera’s

De vier nieuwe iPhone 14 telefoons maken foto’s in de hoogste kwaliteit. Zo til je je selfies, groepsfoto’s en kiekjes van je diner naar another level. Check hier alles wat je moet weten over de camera’s van de verschillende modellen van de iPhone 14.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus

Wil je een compacte telefoon die mooie foto’s maakt? Dan kun je het beste de iPhone 14 kopen. De iPhone 14 Plus is groter, maar heeft dezelfde camera’s. Wat vooral opvalt? De selfiecamera! Die heeft Autofocus. Je zelfportretten waren nog nooit zó effortlessly scherp!

 • Hoofdcamera: 12 megapixel, f/1,5 diafragma
 • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, f/2,4 diafragma
 • Selfiecamera: 12 megapixel, f/1,9 diafragma
iPhone 14

Wil je de nieuwste iPhone in huis halen? Koop hem snel bij Tele2.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars Apple iPhone 14 Geel

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max hebben wat camera’s betreft het beste van het beste. De ijzersterke camera’s aan de achterkant in combinatie met de selfiecamera aan de voorkant, zorgen ervoor dat je foto’s maakt als een pro, letterlijk en figuurlijk!

 • Hoofdcamera: 48 megapixel, f/1,78 diafragma
 • Groothoeklens: 12 megapixel, f/2,2 diafragma
 • Telelens: 12 megapixel, f/2,8 diafragma
 • Selfiecamera: 12 megapixel, f/1,9 diafragma
iPhone 14 Pro

Wil je de allerbeste telefoon van ’t moment? Zoek niet verder! Kies snel het exemplaar dat bij je past!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Deze verbeteringen hebben de iPhone 14 camera’s

De iPhone 14 heeft behoorlijk wat toffe verbeteringen. Leg je ’m naast zijn voorganger, de iPhone 13, dan valt dit meteen op:

 • Allereerst is de hoofdcamera van de iPhone 14 Pro (Max) gepromoveerd van 12 naar 48 megapixel. Daarmee zijn dit misschien wel de beste telefooncamera’s ooit! Perfect om foto’s te maken als een pro, want je mist geen enkel detail! De sensor is 65% groter dan die in de iPhone 13 Pro, zodat elk detail op de beste manier wordt vastgelegd.
 • De selfiecamera heeft in elke iPhone 14 nu Autofocus. Dit betekent dat je sneller dan snel superscherp jezelf vastlegt! Extra voordeel: je foto’s zijn bij weinig licht twee keer zo goed. Mooie pro voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max? De selfiecamera zit niet meer in een notch, maar is geplaatst op een funky en futuristisch Dynamic Island! Chill, want zo hou je een nog groter beeldscherm over. Ideaal voor het full screen bingen van je favo serie!
 • Met de verbeterde ultragroothoeklens maak je de vetste groepsfoto’s en panorama’s. Dankzij een groter diafragma ook bij minder licht! Tot wel twee keer zo goed als bij vorige exemplaren!
 • De hoofdcamera van de iPhone 14 (Plus) maakt tot 2,5 keer betere foto’s bij weinig licht.
 • De hoofdcamera van de iPhone 14 Pro (Plus) maakt tot drie keer betere foto’s bij weinig licht met de ultragroothoekcamera en tot twee keer betere foto’s met de hoofdcamera en telelenscamera.
 • De hoofdcamera van de iPhone 14 Pro (Plus) heeft een verbeterd diafragma. Een avondje stappen of een late night dinner bij kaarslicht? Piece of cake om vast te leggen!
iPhone 14 Pro Max

De beste iPhone van het moment in een extra groot jasje? Stel jouw perfecte iPhone 14 Pro Max samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Max Zwart Apple iPhone 14 Pro Max Goud Apple iPhone 14 Pro Max Paars Apple iPhone 14 Pro Max Zilver

Nieuwe mogelijkheden met de iPhone 14 camera

Naast de kekke verbeterpunten, hebben de iPhone 14 camera’s ook splinternieuwe snufjes. Check ze hier.

Verbeterde Night Mode

Het is logisch dat je met meer pixels scherpere foto’s schiet. Maar er is meer. Dankzij de Night Mode maak je namelijk in het donker alsnog supergoede foto’s. Zo leg je alles vast tot in ’t kleinste detail, zelfs in de nacht!

Autofocus voor selfiecamera

Voor het eerst in de geschiedenis van Apple krijgt de selfiecamera autofocus. Dit betekent dat je iPhone zelf scherp stelt op je gezicht, zonder dat je zelf op je hoofd hoeft te tikken. Goed nieuws, want zo worden je zelfportretten scherper dan ooit! Achteraf editen? Ook dat is niet meer nodig. Relaxed!

iPhone 14 Plus

De nieuwste iPhone met een extra groot scherm? Stel snel je favo exemplaar samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Plus Zwart Apple iPhone 14 Plus Wit Apple iPhone 14 Plus Blauw Apple iPhone 14 Plus Rood Apple iPhone 14 Plus Paars Apple iPhone 14 Plus Geel

Filmen in 8K

De verbeterde camera van de iPhone 14 Pro (Plus) kan opnemen in maar liefst 8K. Dat hoeft niet, want het kost veel opslagruimte. Deze resolutie komt vooral van pas als je Augmented of Mixed Reality op je telefoon gebruikt. Dankzij deze hoge resolutie is de kwaliteit daarvan tiptop in orde.

Inzoomen met de iPhone 14: dit is mogelijk

Eén van de dingen waar de iPhone 14 camera’s in uitblinken, is de zoomfunctie. Het maakt niet uit hoe ver je staat, met de zoomfunctie leg je ook alles in de verte op de gevoelige plaat vast.

Inzoommogelijkheden iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

Sta je op een afstandje, maar wil je toch foto’s maken alsof je super dichtbij staat? Check deze zoomfuncties!

 • 3x optisch inzoomen (met de telelens)
 • 2x optisch uitzoomen (met de hoofdcamera)
 • 6x optische zoom
 • Tot 15x digitale zoom
iphone 14 camera specificaties

Alle iPhone 14 camera’s op een rij

Wil je de camera’s van de verschillende iPhone 14 telefoons zelf vergelijken? Check dit overzicht!

 iPhone 14iPhone 14 PlusiPhone 14 ProiPhone 14 Pro Max
Aantal camera’s2233
GroothoekcameraJaJaJaJa
UltragroothoekcameraJa: 120 gradenJa: 120 gradenJa: 120 gradenJa: 120 graden
TelelenscameraNeeNeeJaJa
Optisch uitzoomen2x2x2x2x
Optisch inzoomenNeeNee3x & 6x3x & 6x

Welke iPhone past bij jou qua camera?

De vier nieuwe iPhone 14 telefoons beloven veel goeds als je een profi camera zoekt. De mogelijkheden voor het maken van kiekjes zijn endless! Zoek je een nieuwe iPhone en is fotograferen in de beste kwaliteit een must? Met de camera’s van de iPhone 14 Pro maak je foto’s op het hoogste niveau. Wil je die mooie plaatjes terugkijken op een extra large scherm? Dan is de iPhone 14 Pro Max jouw go to. Wil je gewoon mooie kiekjes maken uit de losse pols? Dan zit je al goed met de iPhone 14 of iPhone 14 Plus.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt