iPhone 13 review tele2blog
05 - 10 - 20214 min. leestijd

iPhone 13 review: dit zeggen experts over de telefoon

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is niet gelogen: de nieuwe iPhone 13 is de allerbeste iPhone ooit. Overweeg je ‘m te kopen, maar weet je het nog niet zeker? No stress! Wij zochten uit wat de onafhankelijk experts van de telefoon vinden. Lees hier al hun meningen in dit iPhone 13 review-overzicht.  

Dit is de iPhone 13

De iPhone 13 is hét nieuwe pronkstuk van Apple. Het is de opvolger van de eerdere iPhone 12. Samen met zijn broertjes: de iPhone 13 miniiPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Allemaal zijn ze een lust voor het oog en barsten ze van de te gekke verbeteringen. Ze hebben een krachtige hardware, goede camera’s en een extra sterke batterij. 

Zeker weten of de iPhone 13 de ideale telefoon voor jou is? Duik met ons mee in alle iPhone 13-reviews. Zo weet je precies wat de experts van de nieuwe iPhone vinden én of het écht een match is. 

iPhone 13-review: dit zeggen experts over de batterijduur

Laten we allereerst kijken wat de experts vinden van de batterijduur. Deze heeft Apple, in vergelijking met de iPhone 12, flink verbeterd. Zo beweerde de fabrikant dat de iPhone 13-batterij twee en een half uur langer meegaat. De 13 mini zou anderhalf uur langer meegaan. Of dat écht zo is? Ja! The Verge noemt de batterij van de iPhone 13 uitstekend. De accu ging op een testdag van 07.00 uur tot middernacht mee. En dat met video’s kijken, foto’s maken, games spelen, werken en meer. Met iets minder gebruik haalde hij, volgens de site, zelfs de volgende dag. Geen stress dat je batterij snel leeg gaat dus. 

meningen iPhone 13 review tele2blog

Over de hardware: ‘de A15-chipset is ontzettend krachtig’ 

Hoe zit het met de hardware van de nieuwe iPhone? Tech Radar noemt de nieuwe A15 Bionic-chipset ontzettend krachtig. Waar je dit volgens de site in merkt? Voornamelijk in het laden van apps. Deze starten razendsnel op. Ook het switchen van app naar app gaat heel snel en soepel. Je wisselt met gemak tussen WhatsApp en TikTok, én andersom. 

Waar de hardware nog meer goed voor is? Gamen. Zo benoemt de site dat je op de iPhone 13 ook perfect spelletjes kan spelen. Deze laden ontzettend snel. Ook zien je games er geweldig uit, dankzij het OLED-display. Een extra groot pluspunt voor alle gamers onder ons dus. 

‘De camera’s zijn flink verbeterd’ 

De camera’s van de iPhone 13 zijn iets anders dan bij de iPhone 12. In plaats van verticaal is de cameraopstelling nu diagonaal. Waarom Apple dit deed? Om nog meer ruimte vrij te maken voor betere cameraonderdelen. Yas! Maar, wat vinden de experts van de camera’s?

Volgens AD zijn de camera’s flink verbeterd. Zo vangt de groothoeklens bijvoorbeeld meer licht op. Dit zie je achteraf terug in je foto’s. Ze zijn een stuk helderder en scherper. Zelfs als je kiekjes schiet in nachtmodus. 

Ook werken, volgens de site, de nieuwe ‘stijlen’ waarin je foto’s kunt maken goed. Apple bracht een nieuwe functie uit waarbij de camera berekent wat er in het beeld moet worden aangepast om ‘m nóg beter te maken. Dit kan bijvoorbeeld een hoger contrast zijn, maar ook warmere kleuren. Volgens de site zie je de voordelen hiervan vooral tijdens het maken van portretfoto’s. 

Wat er nog meer over de camera’s wordt gezegd? Je kunt volgens het AD professioneel ogende video’s maken. Dit doe je met de nieuwe Filmmodus. De camera kan heel soepel focussen tussen de voor- en achtergrond. Het legt hierbij automatisch zelf de focus op het belangrijkste onderwerp in het beeld. Je video’s lijken hierdoor net op een bioscoopfilm. 

Wat vinden de experts in het algemeen van de nieuwe iPhone?

Dus, even een korte round-up. Wat vinden de experts over het algemeen van de nieuwe iPhone? 

Hoewel de iPhone 13 geen grootse verandering is in de huidige Apple line-up, is hij volgens Tech Radar wel heel belangrijk. Hij heeft een verbeterde processor, een sterkere batterijduur en een betere camera-opzet. Volgens de site is de telefoon ideaal als je op zoek bent naar een snelle smartphone en het oké vindt dat je de Pro-functies niet hebt. The Verge voegt er nog aan toe dat de telefoon ook een veel betere opslagruimte heeft gekregen. Deze is veel groter. Je hebt dus altijd genoeg ruimte om al je favo foto’s, video’s en apps op te slaan. 

Bestel nu de iPhone 13

En, weet je het nu zeker? Is de nieuwe iPhone je ideale match? Goed nieuws: je kunt de iPhone 13 nu al bestellen met een telefoonabonnement bij Tele2. Extra fijn: hij is ook direct leverbaar. Zo kun je heerlijk thuis straks zelf alle snufjes uittesten. 

De iPhone 13 vergelijken?

Ben je benieuwd wat de andere iPhone 13-telefoons voor je in petto hebben? Of hoe de iPhone 13 verschilt van de iPhone 12 of iPhone 12 Pro? Begrijpen we. Daarom hebben we verschillende iPhones met elkaar vergeleken. Zo bepaal je helemaal zelf welke smartphone het beste bij je past. Bekijk hier alle vergelijkingen. 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt