Pro-iPhone-13-camera-Tele2Blog
24 - 09 - 20214 min. leestijd

iPhone 13 camera’s: dit kunnen ze allemaal

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ze zijn nog maar net uit en nú al bij ons verkrijgbaar: de nieuwe iPhone 13-telefoons. Stuk voor stuk zijn ze subliem op alle fronten. Zo maken ze ook de mooiste foto’s en video’s. Benieuwd wat de iPhone 13 camera’s allemaal kunnen? Hou je vast, want de mogelijkheden zijn écht om van te smullen. Tijd om in alle vette camera-opties te duiken. 

Hallo nieuwe pareltjes!

We kunnen het haast nog niet geloven. Apple lanceerde vorige week weer een aantal nieuwe iPhones. Maak kennis met de iPhone 13iPhone 13 miniiPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. De opvolgers van de eerdere iPhone 12. Alle vier hebben ze de beste hardware, de slimste software en een heleboel verbeteringen. Zo gaf Apple de nieuwe iPhones een grotere batterij, maar ook een verbeterd scherm. Ook op cameragebied hebben ze veel voor je in petto. Of je nu dol bent op het maken van selfies, of het schieten van video’s. Hieronder vertellen we je meer over de briljante iPhone 13 camera’s.

Ontdek in dit blog alle nieuwste iPhone 13 verbeteringen

Korte speeddate met de camera’s 

De iPhone 13 en 13 mini verschillen misschien in grootte, toch hebben ze precies dezelfde camera’s. Een hoofdcamera en ultragroothoeklens van 12 megapixel aan de achterkant. En een selfiecamera van 12 megapixel aan de voorkant. Allemaal maken ze de scherpste en meest gedetailleerde foto’s. Op elk moment van de dag. 

Ook de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max lijken qua camera’s veel op elkaar. Ze hebben dezelfde hoofdcamera’s en selfiecamera als de gewone iPhone 13, maar een extra telelens en LiDAR-scanner aan de achterkant. Deze scanner kan extra goed diepte inschatten. Via een dieptescan van 5 meter meet hij de omgeving rondom je telefoon. Hierdoor vindt hij altijd de beste camera-instelling om een foto te maken. Oftewel: je legt elk beeld vast in de beste kwaliteit.   

iPhone-13-camera-Tele2Blog

Alles over de iPhone 13 camera’s 

De iPhone 13 camera’s zijn, vergeleken met die van de iPhone 12, flink verbeterd. Wat voor moois ze allemaal in hun mars hebben? Ontdek het nu. 

Cinematic mode 

Een mooie functie die de nieuwe iPhones hebben, is Cinematic mode. Met deze filmmodus neem je je eigen movie-like video op. Ja, het is écht waar: je filmpje lijkt net op een bioscoopfilm. De modus is zo gemaakt dat je iPhone heel soepel kan focussen tussen de voor- en achtergrond. Extra cool: kijkt het onderwerp, bijvoorbeeld een persoon, in de camera en dan ineens weg? Dan is het systeem slim genoeg om zelf de focus te veranderen. Jij creëert echt de coolste filmpjes. Op naar Hollywood! 

Check het hier. 

Nieuwe Sensor Shift-technologie

De iPhone 12 Pro Max had het al, maar nu hebben alle nieuwe iPhone 13-telefoons het ook: Sensor Shift. Dit is een technologie die zorgt voor een extra goede beeldstabilisatie. Met andere woorden: beweeg jij je iPhone en maak je een foto of video? Dan zorgt Sensor Shift ervoor dat je beelden alsnog heel scherp en onbewogen zijn. Ideaal dus als je graag foto’s of filmpjes uit de losse pols schiet.  

Videobellen tijdens het streamen

Ook kun je videobellen tijdens het streamen via SharePlay. Je facetimet dan gewoon met je mattie, terwijl je een serie of film kijkt. Het leuke hieraan? Diegene kan met je meekijken. Handig als jullie allebei commentaar willen geven bij die ene spannende scène. “Deed ze dat nú echt!?”, “Nooooh”. SharePlay wordt volgens de website van Apple later dit jaar uitgerold.

Verbeterde ultragroothoeklens

Dol op het maken van groepsfoto’s of panorama’s? Goed nieuws, de ultragroothoeklens is bij de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max flink verbeterd. De grootste upgrade van het pro-camerasysteem ooit. De lens heeft een flink groter diafragma, van niet f/2,4 maar f/1,8. Hierdoor kun je nog beter foto’s in het donker maken. Hallo prachtige kiekjes onder de sterrenhemel.

Editen tot je een ons weegt 

Voor iedereen die graag foto’s maakt als een echte pro is er ProRAW. Hiermee maakt Apple het extra makkelijk om je foto’s te bewerken. Schiet je foto’s in dit formaat? Dan worden deze onbewerkt en onverkleind opgeslagen. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om het beeld aan te passen zoals jij dat wilt. Edit je liever video’s? Schiet dan eens in ProRes. Ook hiermee kun je makkelijker je beelden bewerken. Voeg meer kleur toe of geef je video juist meer contrast. Het kan allemaal. Apple rolt deze functie later dit jaar voor de nieuwe iPhone 13 Pro-toestellen uit.

Goed om te onthouden: foto’s en video’s in deze formaten nemen extra opslagruimte in beslag. Slim dus om een iPhone met extra opslag te kiezen, mocht je hiermee aan de slag willen. 

Nog betere cameraonderdelen

Nog iets nieuws aan de iPhone 13 camera’s? Ze hebben een grotere cameramodule. Deze maakt de telefoons net iets dikker dan hun voorganger. Dankzij deze grotere module is er meer ruimte voor betere cameraonderdelen. Waar je dit uiteindelijk in merkt? De kwaliteit van je foto’s. Deze is beter dan ooit. 

iPhone 13 camera’s: specificaties op een rij

Wil je alle specificaties van de iPhone 13 camera’s nog eens relaxed bekijken? Dat kan. Hieronder check je ze per iPhone.

iPhone 13 pro camera specificaties

Bestel je favoriet nú met abonnement

Of je nu het liefste TikTok-filmpjes maakt, of gewoon graag je meest dierbare momenten vastlegt: alle vier de iPhone 13-telefoons lenen zich er perfect voor. Het is maar net wat je zelf het liefste wilt. Ga je voor twee camera’s met de iPhone 13 of iPhone 13 mini? Of liever voor nog een extra telelens en LiDAR-scanner met de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max? Bestel jouw favoriet nu gemakkelijk met abonnement bij Tele2.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt