telefoon-iphone-12-review-Tele2
07 - 12 - 20203 min. leestijd

iPhone 12 review: alles over de nieuwste iPhones

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vanaf dag één van lancering wist je het al zeker: die iPhone 12 MOET jouw nieuwe smartphone worden. Alleen nu het moment daar is … welk model moet je kiezen? Ga je voor de super-mega-ultra iPhone 12 Pro Max? Of liever de compacte iPhone 12 mini die perfect in je pocket past? No worries, je keuzestress is zo als sneeuw voor de zon verdwenen. In deze iPhone 12 review lichten we uit wat de experts van de nieuwe iPhones vinden.

Update: nieuwe kleur iPhone 12

Spring is coming! Let-ter-lijk, want Apple voegt een nieuwe lentekleur toe aan de huidige iPhone 12 line-up. Maak kennis met de iPhone 12 en iPhone 12 mini in het paars! Daarmee ga jij sowieso uitblinken tussen al je friends!

Iets voor jou? De pre-sale van de paarse iPhone 12 en iPhone 12 mini start op 23 april om 14:00 uur. Vanaf 30 april worden de toestellen uitgeleverd.

iPhone 12 review: ‘elegant design en next-level display’

Een telefoon die good looking is én ook veel kan. Wie wil dat nu niet? Volgens The Verge is de iPhone 12 elegant te noemen. Het toestel is niet alleen kleiner en lichter dan de iPhone 11, ook heeft ie platte zijkanten en een plat scherm. Dankzij de aflopende randen houdt ie, volgens The Verge, heel comfortabel vast. Switchen met één hand van app naar app? Dat doe je met gemak.

Een ander opvallend kenmerk van de iPhone 12? Volgens The Verge is het OLED-scherm next-level en een merkbare verbetering door het verbeterde contrast. Ook zijn de kleuren volgens hen nog altijd even fel en helder als altijd. Of je op het 6,1-inch scherm dus fijn je vlogs kunt kijken? Zeker te weten.

iphone-12-review-Tele2

iPhone 12 mini review: ‘klein design en fantastisch display’

Houd je niet van groter dan groot? Maar ga je liever voor klein maar fijn? We totally get it. En Apple ook! Want volgens Tech Radar is de iPhone 12 mini de ideale telefoon voor iedereen die altijd al een klein toestel wilde, maar niet op kwaliteit wilde inleveren. Het scherm is met 5.4 inch lekker compact, maar dankzij Super Retina XDR wel ontzettend scherp en veel beter dan het lcd-display van de iPhone 11. Aldus Tech Radar. Series streamen of games spelen in hoge kwaliteit? You can do it all!

Nog iets waardoor de iPhone 12 mini, volgens Tech Radar, zijn kwaliteit behoudt? Het toestel heeft, net als de andere iPhone 12-telefoons, de nieuwste A14 Bionic chipset die zorgt voor snelle prestaties. Jouw telefoon loopt hierdoor never nooit vast.

Alle features leren kennen? Duik hier in dé iPhone 12 specificaties.

iPhone 12 Pro review: ‘de beste camera’s in hun klasse’

Ben je meer op zoek naar een telefoon die de beste van de beste camera’s heeft? Dan kun je, als we Tom’s Guide moeten geloven, het beste voor de iPhone 12 Pro gaan. Volgens hen zijn de drie 12-megapixelcamera’s aan de achterkant de beste in hun klasse. Zo hebben ze een aantal upgrades die er echt uitspringen. Dankzij een groter diafragma komt er meer licht binnen in de lens, waardoor foto’s nog helderder worden. Hallo stralende kiekjes!

En schiet je graag beelden in het donker? Deze zijn volgens Tom’s Guide nu nog scherper en meer gedetailleerd. Zo maak je dus gemakkelijker foto’s en video’s van goede kwaliteit bij weinig licht.

iPhone 12 Pro Max review: ‘geweldige camera en enorme batterij’

Voor iedereen die houdt van een HUGE telefoon is daar de iPhone 12 Pro Max. Van de vier nieuwe iPhones is dit de grootste uit de reeks. Wat de experts hierover te zeggen hebben? Volgens The Verge heeft dit model echt een geweldige camera en een enorme batterij. Zo blinkt de iPhone 12 Pro Max echt uit met haar groothoeklens en telelens. De groothoeklens heeft een 47 procent grotere fysieke sensor die meer licht op kan vangen met minder ruis. En de telelens? Die heeft een nog betere beeldstabilisatie. Uit de losse pols de mooiste video’s schieten? Fluitje van een cent!

Hoe het dan zit met de batterij? Volgens The Verge is deze enorm. Volgens hen gaat de batterij echt uren achter elkaar mee in bijna elke setting. Wil je dus na het gamen nog een drie uur durende film kijken? Jouw batterij staat voor je klaar.

Bestel jouw favoriete iPhone 12 bij Tele2

Dus, vertel eens: zijn je twijfels al weg? Heb je al een keuze kunnen maken? De iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn nu te bestellen met abonnement bij Tele2. Net als de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel MB’s, sms’jes en belminuten je neemt. En in welke kleur jij je nieuwste pronkstuk wilt!

Twijfel je toch nog tussen twee toestellen? Aka zit je nog in een dilemma? Check dan ons iPhone 12 vergelijken blog.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt