water-iphone-11-waterdicht-Tele2
13 - 01 - 20201 min. leestijd

Hoe waterdicht is de iPhone 11 écht?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Tijdens het douchen kijk je nog even je serie af en in de gietende regen stuur je nog snel een appje naar je bestie dat je later bent. Steeds vaker zijn telefoons waterdicht en krijgen ze het IP68-keurmerk. Maar hoe goed kunnen ze écht tegen water? Wij gingen even op onderzoek uit en bekeken hoe waterdicht de iPhone 11 is.

Is de iPhone 11 waterdicht?Druppels-iphone-11-waterdicht-tele2

Spetter pieter pater, lekker in ’t water. Jep, ook Apple’s nieuwste pareltjes hebben een IP68-keurmerk gekregen. Dit betekent dat de iPhone 11iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max niet alleen stofdicht zijn, maar ook nog eens waterdicht. De vraag is alleen: hoe waterdicht zijn ze daadwerkelijk?

Krijgt een toestel een IP68-keurmerk dan betekent dit dat ze beschermd zijn tegen een langere tijd onderdompelen, maar wel tot een bepaalde waterdruk en voor ongeveer dertig minuten. Vaak worden deze telefoons tot 3 meter diepte getest. Valt je iPhone 11 dus in ’t zwembad, dan is er de kans dat ‘ie het na het snelle opduiken nog zonder schrammetje overleeft. Verdwijnt ‘ie in de diepte van de oceaan… Tja, dan is de overlevingskans natuurlijk anders.

Uiteraard kunnen we je er niet altijd van verzekeren dat je toestel een val in het water overleeft. Waterschade wordt niet gedekt door fabrieksgarantie en is geheel op eigen risico. Dus, voel jij the need om je iPhone even onder te dompelen in bad? It’s your own risk. 😉

Maar de iPhone 11 is stiekem meer waterdicht dan ooit!

Dus, de iPhone 11 is waterdicht voor dertig minuten en is tot ongeveer 3 meter waterdiepte getest. Klinkt al als een goede prestatie, maar de onderzoekers van CNET dachten daar anders over. Zo testte het team tot welke waterdiepte de iPhone 11 nu écht kon. En de resultaten zijn on-ge-loof-lijk. Check ’t zelf maar!

PS. Uittesten is op eigen risico #reminder

iPhone 11 waterdicht, welke toestellen nog meer?

Naast de iPhone 11 zijn er natuurlijk nog een heleboel andere toestellen die ook waterdicht zijn. Check maar eens de Samsung Galaxy Note10 Plus of de Samsung Galaxy S10. Je kan alle stof- en waterdichte telefoons herkennen aan het IP-keurmerk. Let wel op, niet iedere telefoon heeft de dezelfde gratie IP-keurmerk. Een toestel met IP67 kan bijvoorbeeld minder goed tegen water dan een toestel met IP68.

De iPhone 11 waterdicht, heeft die van jouw alle spatjes overleefd?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt