ios-vs-android-Tele2blog
12 - 04 - 20214 min. leestijd

iOS vs Android? De beste telefoons vergeleken!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je nieuwe telefoon vinden voor je abonnement? We know: het vinden van je nieuwe beste vriend is een behoorlijke zoektocht. Want de keuze? Die is rrrrrrreuze! Daarom vergelijken we de beste iOS- en Android-telefoons met elkaar. Zo weet jij precies wat jouw beste keuze is met deze iOS vs. Android-vergelijking! 

iOS vs Android: de beste besturingssystemen

iOS en Android zijn de grootheden in de wereld van smartphones. Deze besturingssystemen hebben de beste mogelijkheden, meeste apps en fijnste functies. En alleen de meest awesome telefoons gebruiken Android en iOS. Alles weten over de verschillen tussen de besturingssystemen iOS en Android? Check het blog. Gaan wij snel verder met het vergelijken van iOS- en Android-telefoons.

iOS vs Android: iPhone 12 vs Samsung Galaxy S21 5G

De iPhone 12 en Samsung Galaxy S21 zijn twee bloedsnelle smartphones die je kunt kopen met abonnement. Hun scherm is ongeveer even groot – 6.1 om 6.2 inch – en datzelfde geldt voor de resolutie: 2532 x 1170 om 2400 x 1080 pixels. Wel ververst het scherm van de S21 5G twee keer zo snel met 120 Hz: perfect voor de streamers en gamers, want dit vergroot je reactiesnelheid en speelt beeld vloeiender af.

De iPhone 12? Dat is de beste keuze als je een smartphone met waanzinnige batterijduur wilt die ook supersnel is. De Galaxy S21 5G is perfect om te streamen en gamen. Ook heb je standaard 128GB opslaggeheugen met deze telefoon. Voor foto’s zit je het beste bij de Samsung. Die heeft een triple in plaats van duo camera. De selfies van de iPhone 12 zijn juist weer beter. 

ios-vs-android-telefoons-Tele2blog

iOS vs Android: iPhone 12 Pro vs OPPO Find X3 Pro

De iPhone 12 Pro is een extra luxe iPhone. Hij heeft alle gemakken van de iPhone 12, maar maakt nog mooiere foto’s. In deze topper zit een drievoudige 12-megapixelcamera aan de achterkant. Extra luxe is de LiDAR-scanner, voor extra realistische resultaten. Deze maakt voor elke foto een scan van je omgeving, waardoor je altijd optimale camera-instellingen hebt.

Wat de OPPO Find X3 Pro hier tegenover stelt? Genoeg! Een iOS vs. Android-vergelijking om van te smullen, want deze held heeft een waanzinnig Quad HD+-scherm. 6.7 inch groot met maar liefst 3216 x 1440 pixels. En een verversing van 120 Hz. Perfect om in de hoogste kwaliteit te gamen en streamen. Daar is genoeg ruimte voor, want je hebt standaard 256GB. Ja, zowel de iPhone 12 Pro als OPPO Find X3 Pro is écht van alle gemakken voorzien.

iOS vs Android: iPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

De iPhone 12 Pro Max en Samsung Galaxy S21 Ultra zijn misschien wel de beste iOS- en Android-telefoons van dit moment. Beide helden zijn gemaakt van de beste materialen en zijn stof- en waterdicht. 

Het zijn allebei snelheidsmonsters. Hun processor is gebakken op slechts 5 nanometer. De transistors zitten daarmee uber dicht op elkaar, wat ze superzuinig maakt. En snel, want de kloksnelheid van de Apple A14 Bionic-chipset is maar liefst 3.1 GHz en die van de Exynos 2100 in de Samsung 2.9 GHz. Apps staan zo altijd meteen voor je klaar. Ook Fortnite en andere vette, zware games.

Beide telefoons stelen de camerashow, maar de ene nog net wat meer dan de ander. De Samsung Galaxy S21 Ultra 5G heeft een waanzinnige 108-megapixelcamera die niets ontgaat. Dat combineert ie met drie andere camera’s die foto’s in 12, 10 en 10 megapixels maken. Close-ups, panorama’s, zoomshots: ze kunnen het allemaal. Selfies schiet je met deze topper in maar liefst 40 megapixel. Dat is heel wat meer dan de 12-megapixelcamera van de iPhone 12 Pro Max, al zijn de hoofdcamera’s van de iPhone ook super. Die hebben misschien niet veel megapixels. Dankzij optimale afstemming tussen soft- en hardware schiet je wel supersnel superrealistische resultaten. Ook in het donker! 

iOS vs Android: iPhone 11 vs OnePlus 8T

De iPhone 11 en OnePlus 8T zijn slimme keuzes als je een smartphone bij je abonnement zoekt met toegankelijke besturingssystemen. De iPhone 11 heeft het altijd chille iOS 14, de OnePlus 8T heeft Android met de OxygenOS interface. Het mooie daaraan? Het is Android zonder poespas, met de snelheid en het gemak die je kent van de originele Android-versie.

Dat maakt de twee telefoons superfijn om te gebruiken. De iPhone 11 blinkt uit in zijn zuinige, maar supersnelle werking. De OnePlus 8T heeft een groot scherm om te streamen. Dankzij OLED is de helderheid van dit scherm extra groot. Ook heeft het scherm een hoge verversingssnelheid van 120 Hz.

De OnePlus 8T is een megapixelknaller, maar het is de iPhone 11 die mooiere foto’s maakt. Dat komt omdat de camerasoftware beter is afgestemd op de hardware. Hierdoor zijn resultaten realistischer. Ook bij weinig licht.

iOS vs Android: iPhone 11 Pro vs OnePlus 9 Pro

De iPhone 11 Pro is de beste iPhone van 2019, de OnePlus 9 Pro is het nieuwste topmodel van OnePlus. Beide telefoons zijn letterlijk en figuurlijk grootheden. Hun displays zijn met 5.8 en 6.7 inch enorm. Ze gebruiken allebei OLED-schermtechnologie. Het mooie daaraan? De helderheid is hartstikke hoog en de kleurweergave super fel. Zo knallen de beelden tijdens het gamen, streamen en appen van het scherm.

De OnePlus 9 heeft sterk verbeterde camera’s, omdat ze Hasselblad-lenzen gebruiken. De iPhone 11 Pro heeft drie 12-megapixelcamera’s met onder andere een goede zoom- en panoramafunctie. Qua snelheid doen de telefoons niet veel voor elkaar onder en qua batterijduur ook niet.

iOS vs Android? Een foute keuze is er niet!

Het mooie aan deze iOS vs. Android-vergelijking? Je keuze kan niet fout zijn. Android en iOS zijn allebei awesome. Android vanwege zijn vele personalisatiemogelijkheden, iOS omdat het altijd supersoepel werkt. Android-telefoons knallen vaak met megapixels en snelle schermen, iPhones zijn juist weer lekker zuinig en hebben goede camerasoftware. Daarmee zijn toptelefoons van beide besturingssystemen waanzinnig allround. En is het vooral een kwestie van smaak: vind je iOS fijner of toch Android?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt