Je iPhone updaten naar iOS 16: dit is hoe
20 - 09 - 20223 min. leestijd

iOS update: zo blijft je iPhone goud waard

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je nieuwe functies op je iPhone? #yesplease! Download dan de nieuwste iOS update. Zo is je telefoon ook nog eens op en top beveiligd. In dit blog check je alles (maar dan ook echt ALLES) over het updaten van je iPhone naar iOS 16.

Hoe kun je de iOS update installeren?

Wil je je iPhone voorzien van de nieuwste, laatste, beste software-update? Met deze stappen installeer je iOS 16:

  • Open de ‘Instellingen’ app.
  • Klik op ‘Algemeen’.
  • Klik op ‘Software-update’.
  • Zie je iOS 16 staan? Klik dan op ‘Download en installeer’.

Je telefoon updaten, hoe zit dat?

Om de zoveel tijd staat er een update klaar voor je iPhone. Zoals op de iPhone 14. Dat heet een iOS update. Met deze update blijft je telefoon goed werken, goed beveiligd blijft en krijgt-ie nog nieuwe functies ook.

Wat er nog meer gebeurt tijdens een iOS update? Heel veel bugfixes. Kleine verbeteringen waarvan jij niets merkt, maar die wel zorgen dat je telefoon snel blijft werken en zuiniger wordt. Zodat je batterij bijvoorbeeld extra lang mee gaat. Hoe chill!

Dit is waarom je de iPhone update nodig hebt

Je iPhone updaten is om meerdere redenen belangrijk. Hieronder geven we je een paar redenen om dit te doen.

Nieuwe functies

Wil je dat je iPhone de nieuwste functies heeft? Dan moet je ’m updaten. Zonder een update zal je iPhone nooit de nieuwste functies krijgen. Als je ’m niet vernieuwd, heb je dus eigenlijk gewoon een oude iPhone.

Goed beveiligd

iOS updates houden je telefoon goed beveiligd. Dat komt omdat Apple 24/7 kijkt of je iPhone wel goed is beveiligd. Ontdekken ze iets dat nóg beter beveiligd kan worden? Dan nemen ze dat mee in de iOS update. Zo ben je met de nieuwste iOS versie altijd zeker van de best mogelijke beveiliging van dat moment.

Zo blijft hij goed werken

Zorgen dat alle bugs zijn verwijderd? Of dat je telefoon snel blijft? Ook daar is een iOS update voor nodig. Zo blijven apps ook goed draaien op je besturingssysteem. Nieuwe apps worden namelijk doorontwikkeld voor het steeds verder veranderende iOS besturingssysteem. Als je deze nooit updatet, krijg je kuren. De programma’s werken het beste op het best ontwikkelde besturingssysteem. En daarom is een iOS update belangrijk. 

Wanneer is iOS 16 beschikbaar?

Sta je te popelen op een software-update? Goed nieuws, want iOS 16 is al beschikbaar! iOS 16 is de allergrootste software-update van Apple van 2022. En daarna? Komen er nog genoeg kleine updates bij. Zo zorgt Apple dat je iPhone goed beveiligd blijft én dat je zo nu en dan toffe nieuwe functies krijgt op je telefoon. Neem je alle updates mee? Dan geniet je van een piekfijne iPhone!

Welke iPhone modellen krijgen de nieuwe iOS 16 update?

Alle iPhone telefoons vanaf de iPhone 8 kunnen de nieuwste iOS update installeren. Dit zijn alle telefoons op een rijtje:

Dit zijn de belangrijkste updates van iOS 16

Wat de nieuwste iOS update allemaal voor je in store heeft? Eén van de meest opvallende upgrades is dat je superveel mogelijkheden krijgt om je vergrendelscherm en startschermen te personaliseren. Kies bijvoorbeeld zelf het lettertype en voeg widgets toe voor apps die jij belangrijk vindt! De tussenstand van een belangrijke voetbalwedstrijd real time volgen? Dat kan met iOS 16 gewoon via je toegangsscherm!

Een ander handig snufje is dat je met de feature Focus supersnel kunt instellen van welke matties of apps je meldingen wilt ontvangen. De Gezondheid en Conditie app hebben er ook allemaal nieuwe toffe functies bijgekregen en met SharePlay kun je in iOS 16 samen met je vrienden tegelijkertijd de nieuwste aflevering van je favo serie bingen. De lijst gaat maar door!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt