iOS 15: deze nieuwe functies krijgt je iPhone straks!

Alle iPhone lovers opgelet! Apple werkt weer aan een gloednieuwe software-update voor je smartphone. iOS 15 komt er binnenkort aan. De aangekondigde verbeteringen zijn nú al om van te smullen. Van een functie voor meer concentratie tot een nóg betere Weer-app. Dit kun je straks allemaal verwachten voor je iPhone.You ready?

Wat is iOS 15?

Dé nieuwste software voor je iPhone! Ieder jaar kondigt Apple weer een gloednieuwe software-update aan. Deze barst vaak van de te gekke nieuwe features en verbeteringen. Zo lanceerde de fabrikant vorig jaar iOS 14 met onder andere een geheel vernieuwde interface en een slimmere Siri. Ook dit jaar staan er weer een heleboel toffe dingen op ons te wachten. Een aantal features van iOS 15 kondigde Apple al aan tijdens haar recente WWDC-event. Wij zetten de vetste voor je op een rij!

iOS 15: deze vernieuwingen komen naar je iPhone

Van nieuwe features voor tijdens het facetimen tot het maken van nóg leukere compilaties via de Foto’s-app. Hieronder ontdek je welke vernieuwingen er binnenkort allemaal naar je iPhone komen. Ja, dus ook naar jouw iPhone 11 of iPhone 12

ios-15-update-Tele2Blog

Focus: functie voor meer concentratie

Ben jij snel afgeleid? Straks niet meer! In iOS 15 komt een nieuwe Focus-functie om nóg beter op je taken te concentreren. Of je nu dat verslag uittypt, of gewoon even een spannend boek wilt lezen: via deze functie stel jij zelf in wanneer je wel of niet gestoord wilt worden. Selecteer welke notificaties je uitzet en welke apps je misschien tijdens het studeren nog wilt gebruiken. Anderen zien via de Berichten-app zelfs dat jij in volle concentratie zit. Oftewel: jij kunt je gewoon 100% storten op die ene taak. 

Een spiksplinternieuwe Weer-app

Zeg maar dag tegen die natte spijkerbroek tijdens het fietsen! iOS 15 krijgt een gloednieuwe Weer-app. Hij ziet er niet alleen mooier uit, maar je kunt er ook nog concreter de weersvoorspellingen zien. Ontdek precies hoe en waar de zon staat en wanneer er regen valt. Wil je net op je bike springen, maar begint het te gieten? Dan ontvang je hiervan een melding. Jij komt nooit meer als een verzopen kat bij die vrienden aan. ;-)

Nieuwe features in FaceTime

Videobellen op je iPhone wordt nóg chiller. Facetime jij vaak samen met je hele squad? Dan kun je elkaar straks allemaal tegelijk in beeld zien. Heel relaxed! Ook is er een nieuwe Portretmodus waarmee jij je achtergrond kunt vervagen. De camera focust dan nog meer op je eigen gezicht. Handig als je bijvoorbeeld je kamer niet opgeruimd hebt, maar wel dat belangrijke gesprek hebt met je baas. Verder klinkt geluid tijdens het videobellen straks nóg beter dankzij ruimtelijke audio en worden achtergrondgeluiden nog beter gefilterd. 

Vernieuwde notificaties 

Pling! Je hebt weer een nieuw appje binnen. Een andere iOS 15 feature is dat je notificaties er een stuk anders uitzien. Zo verschijnen bij binnenkomende meldingen nu ook foto’s. Zie de profielfoto van je lover bij een berichtje of een icoon van Instagram bij een nieuwe reactie. Extra fijn: je kunt ook zelf instellen van welke apps je op welk tijdstip wel of niet een notificatie ontvangt. Handig als je ’s avonds in bed nog een serie wilt streamen, maar niet telkens gestoord wilt worden. 

Nog leukere compilaties via Foto’s-app

It’s throwback time! Maak je ook graag van die leuke compilatievideo’s van oude herinneringen uit je Foto’s-app? Deze worden nóg toffer. Je kunt straks namelijk niet alleen de standaard deuntjes onder een filmpje toevoegen. Ook kun je in iOS 15 muziek vanuit Apple Music onder een filmpje plaatsen. Zo breng je met dat ene liedje gelijk die stapvakantie uit 2015 weer tot leven. 

iOS 15 release date: wanneer komt de update uit?

Ook niet onbelangrijk: wanneer komt iOS 15 uit? Apple heeft nog niks over de release date losgelaten. Wel weten we dat de voorgaande software-updates rond september gelanceerd werden. Voor die tijd komt er nog een iOS 15 bèta, waarbij app-ontwikkelaars de software helemaal testen. Zo weet je zeker dat je iPhone straks alleen het beste van het beste krijgt. Wij kunnen al niet wachten!