features-iOS-14-Tele2
06 - 04 - 20203 min. leestijd

De nieuwe Apple iOS 14 update: release date en specificaties

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Pssttt iPhone-lover!  Wist jij het al? Er komt weer een nieuwe software-update aan. Apple is bezig met de ontwikkelingen van het supergrootse iOS 14. En oh boy, mochten we de geruchten geloven? Dan zitten er weer vette features in. Denk aan: fotowedstrijden in de Foto-app, een spiksplinternieuwe fitness-app, een augmented reality app én meer. Benieuwd naar alle ins en outs? Lees hier alles over de specificaties en de release date.

Maak kennis met iOS 14

Dat Apple regelmatig software-updates uitbrengt, weten we natuurlijk allemaal. Vaak genoeg krijg je op je iPhone een melding dat er weer een aantal verbeteringen zijn, zoals deze iOS 13.4 update van laatst. Maar één keer per jaar komt Apple met een echt grootse update. Vorig jaar was dat iOS 13 met onder andere de Dark Mode-functie en Siri-updates. Dit jaar is het zijn opvolger, iOS 14. Hoewel de software er nog niet is, doen er al genoeg geruchten de ronde over hoe vet ‘ie wordt. Benieuwd naar de features? Let’s gooooo.

Achtergrond-iOS-14-Tele2

De nieuwste features in iOS 14

Van een nieuwe Fitness-app tot verbeteringen voor het weergeven van apps: de software-updates van Apple zitten altijd vol grote en kleine vernieuwingen. Wij doken even in de huidige rumours en vonden de volgende, waarschijnlijke features van iOS 14 die jij zeker alvast wil weten.

Nieuwe Fitness-app

Hou je wel van wat beweging? En gebruik je altijd je smartphone bij al je work-outs? Goed nieuws: straks heb je geen andere apps meer nodig, maar gebruik je gewoon de fitness-app die al op je iPhone staat. Volgens MacRumors gaan de geruchten namelijk dat Apple voor iOS 14 bezig is met een gloednieuwe sport-app. Hierin zou je complete how to-video’s kunnen vinden over hoe je een bepaalde oefening moet doen. Van fietsen tot roeien en van dansen tot yoga. Wij kunnen nu al niet wachten ;-)!

Op zoek naar handige work-out apps voor tijdens deze dagen thuis? Check deze lijst met sport apps.

Nieuwe wallpapers

We houden ervan als onze telefoon mooi is! Zo wisselen we vaak ons hoesje, maar switchen we ook regelmatig van achtergrond. In iOS 14 zal Apple nog meer vette achtergronden toevoegen aan de huidige collectie, zo beweert 9to5Mac. De wallpapers worden waarschijnlijk opgedeeld in categorieën als Maan, Bloemen of Abstract. Ook zou er een mogelijkheid komen voor artiesten om hun eigen creaties te uploaden. Tijd om die telefoon te laten stralen!

Shot on iPhone-challenges in de Foto’s-app

Het is iets wat Apple steeds vaker uitprobeert: challenges! Zo organiseerde het afgelopen jaar twee keer de Shot on iPhone-wedstrijd waar deelnemers hun beste nachtfoto’s konden delen. Mogen we de geruchten geloven, dan gaat Apple dit nu nog groter aanpakken. Zo zal, volgens 9to5Mac, de Shot on iPhone-challenge toegevoegd worden aan de Foto’s-App. Hierdoor kunnen iPhone-fans nog sneller hun kiekjes delen en meedoen aan de wedstrijden.

Nieuwe weergave van apps

Dat standaard beginscherm met al je apps? Die verandert volgens 9to5Mac in iOS 14 misschien wel. Zo kijkt Apple naar alternatieven voor de app-weergave. Een mogelijke optie hierin is om apps alfabetisch te laten ordenen. Of filters toe te voegen waardoor je apps die notificaties hebben direct ziet. Wat de keuze hierin wordt en of het gaat veranderen, is dus niet definitief. Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd, jij ook?

Nog iets vets in iOS 14: de augmented reality app

Yes yes yes! Ook gaan de geruchten dat Apple bezig is met een augmented reality app. Al eerder gingen er rumours over de AR-bril waar Apple aan werkt, dus dit zou een mooie combinatie zijn. Wat je volgens 9to5Mac waarschijnlijk met de bril en app kan? Direct informatie winnen van een product waar je bij staat. Gewoon live op straat! Geruchten gaan dat het Amerikaanse bedrijf dit nu met Starbucks aan het testen is. Dat belooft dus wat!

iOS 14 release date: wanneer komt ‘ie uit?

Goed nieuws! Je kunt iOS 14 nu al downloaden op je telefoon én direct gebruik maken van alle toffe, nieuwe features. Probeer jij eerst de nieuwe Fitness-app uit? Of customize jij je home screen meteen?

En wil je iOS 14 optimaal beleven? Check de software dan op de allernieuwste iPhones: de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Nu al te bestellen bij Tele2. Waar wacht je nog op? 😉

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt