26 - 06 - 20173 min. leestijd

Inzicht in dataverbruik: zo weet je hoeveel MB’s je verbruikt

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Elk jaar verbruiken Nederlanders meer MB’s aan mobiele data. Maar hoe krijg je inzicht in dataverbruik van je telefoon? Zo zie je hoeveel MB’s je verbruikt!

Inzicht in dataverbruik? Zóveel MB’s verbruik jij!

Een internetbundel van 1 GB? Daar had je vroeger misschien wel genoeg aan, maar grote kans dat je daar nu niet meer van rondkomt. Elk jaar verbruiken Nederlanders namelijk meer en meer MB’s via mobiel internet. Maar weet jij eigenlijk hoeveel MB’s je verbruikt?

Inzicht in dataverbruik Nederland: zoveel data verbruiken we

inzicht in dataverbruik AFM Tele2Mobiel internetten, we hebben het er druk mee. Inmiddels zijn er in ons kikkerlandje al meer dan 13,6 miljoen mobiele abonnementen met een internetbundel. En deze mensen zijn stuk voor stuk echte dataknallers. Vorig jaar verbruikten we na drie kwartalen met 129 miljard MB al meer data dan in héél 2015. In het derde kwartaal alleen al verbruikten we met z’n allen ruim 50 miljard MB’s. Dat waren er in hetzelfde kwartaal in 2015 maar een ‘schamele’ 31 miljard, aldus de knappe koppen van de Autoriteit Consument & Markt.

Waarom verbruiken we steeds meer data?

Volgens de ACM stijgt het dataverbruik vooral omdat we tegenwoordig via 4G vrijwel alles op onze smartphone kunnen regelen. Kijk er je eigen startscherm maar op na: met één en hetzelfde apparaatje upload je video’s naar Instagram, schiet je selfies met Snapchat en deel je de rekening van het borrelen met Tikkie. Zelfs superbelangrijke zaken, zoals via Mijn Overheid kijken of je geld terugkrijgt, kan nu via je telefoon. Altijd en overal!

Zoveel MB’s verbruiken deze apps

App Dataverbruik Dus?
YouTube SD 1 MB per minuut Het kijken van een filmpje van 5 minuten kost ongeveer 5 MB
YouTube HD 9 MB per minuut Het kijken van een filmpje van 5 minuten kost ongeveer 45 MB
Spotify 1,2 MB per minuut Het luisteren van een album van 45 minuten kost ongeveer 55 MB
Bellen met WhatsApp 700 KB per minuut Een belletje van 10 minuten kost je ongeveer 7 MB
Beeldbellen met WhatsApp 3 MB per minuut Een videobelletje van 10 minuten kost je ongeveer 30 MB

Hoeveel MB’s verbruik jij? Zo krijg je inzicht in dataverbruik!

inzicht in dataverbruik Tele2 Unlimited Tele2

Waar een paar jaar geleden een bundeltje van 1 GB wel prima was, gebruik je nu waarschijnlijk wel meer data. Wil je inzicht in dataverbruik van je abonnement hebben? Daar kom je met de MijnTele2 app makkelijk achter! Je ziet hiermee in een oogopslag precies hoeveel MB’s je nog hebt en hoeveel minuten je nog kunt bellen.

Hoe voorkom ik dat mijn internetbundel te vroeg op is?

“Is mijn internetbundel nu al op? Hoe dan?!” Misschien is het je weleens gebeurd. Laat jij je niet verrassen? Met een data monitor-app krijg je écht inzicht in dataverbruik. My Data Manager voor Android en iOS houdt elke MB bij die jij verbruikt. Daarbij ziet de app ook het verschil tussen MB’s die je via wifi en via mobiel internet verbruikt. In deze app geef je ook aan hoe groot je internetbundel is. Je kunt de app zo instellen dat hij je waarschuwt als je internetbundel, gezien je verbruik, eerder op dreigt te gaan. Dat scheelt weer verrassingen!

Tele2 Unlimited

Met Tele2 Unlimited kun je natuurlijk onbeperkt internetten. Unlimited. Oneindig. Wat jij wilt. De hele nacht Tinderen? Helemaal prima! Is Unlimited ook echt onbeperkt? Ja, dat is in Nederland echt onbeperkt. Om de kwaliteit van het netwerk te garanderen, vragen we je bij gebruik van meer dan 5GB per dag een sms te sturen voor extra data. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en dit kun je zo vaak doen als je wilt!

Kom je nog niet in aanmerking voor Tele2 Unlimited omdat je nog niet kunt verlengen? Dan kun je, als je internetbundel op is, een extra internetbundel kopen.

Ben jij een echte datavreter? Met welke app verbrand jij de meeste MB’s? En zou jij met een Unlimited-bundel het hele internet leegtrekken? 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt