Tele2 internetsnelheid thuis
12 - 07 - 20172 min. leestijd

Keuzes, keuzes: welke internetsnelheid kies jij voor thuis?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ga je een nieuw interne tabonnement voor thuis nemen? Misschien heb je dan wel een wensenlijstje met waar het aan moet voldoen. Supersnel selfies delen bijvoorbeeld, of zonder te haperen series kijken en chillen… Maar hoe weet je welke internetsnelheid dan het beste bij jou past? Er valt nogal wat te kiezen, dus… where to begin? Met deze scenario’s helpen we je op weg!

Want ja, zeg nou zelf: voor het nemen van een internet abonnement zijn er veel opties. Je kunt voor ADSL-internet gaan of, als het op jouw adres beschikbaar is, glasvezel internet nemen. En daarna? Dan kun je drie verschillende internetsnelheden kiezen: 20, 50 en 100 megabit per seconde. Keuzes genoeg, dus. Maar welk type internet en snelheid past het beste bij jou en je gebruik?

Ga ik voor ADSL of voor glasvezel?

Bij ons heb je internet in twee smaken: ADSL of glasvezel. Ons ADSL-internet is zo goed als overal beschikbaar, maar glasvezel is dat nog niet. Met het doen van de postcodecheck weet je precies welk internet en welke snelheid er op jouw adres beschikbaar zijn. Wie weet kun je daarmee al een paar keuzes schrappen. Maakt het kiezen weer wat makkelijker!

Weet je welk type internet je kunt kiezen? Mooi! Halfway there. Je kunt nu een internetsnelheid kiezen.

Tot 20 megabit: snel WhatsAppen en Facebooken

Woon je in je eentje of samen met je vriend of vriendin? En gebruik je jouw internet eigenlijk alleen om the WhatsAppen, Facebooken en om met z’n tweeën een serietje te kijken? Dan is een internetsnelheid van 20 megabit per seconde voldoende. Je hoeft niet lang te wachten voordat een video op je telefoon is geladen en kunt als je wil ook redelijk snel apps downloaden. Gewoon goed!

Tot 50 megabit: zonder te haperen online gamen en video’s streamen

Ga jij voor meer, bijvoorbeeld omdat je online wil gamen tegen anderen? Dan heb je een hogere snelheid dan 20 megabit nodig. Met 50 megabit per seconde kun je prima op meerdere apparaten tegelijk internetten. Ideaal als jij op de bank het nieuwe seizoen van je favoriete serie kijkt en je vriend op de PS4 online aan het FIFA’en is met z’n vrienden.

Tot 100 megabit: probleemloos downloaden, uploaden, streamen én gamen tegelijkertijd

Dit is ons snelste internet. Ideaal als jij met meerdere huisgenoten in een studentenhuis woont of je een gezin met meerdere kinderen hebt! Waarom? Nou, met deze snelheid kan iedereen zonder te haperen op internet zijn eigen ding doen. Of jij nou aan het downloaden bent, de ene huisgenoot een game speelt en de ander wat studiebestanden uploadt naar Dropbox. Gamen zonder ‘lag’ en nooit meer een pauze door het ‘bufferen’? Deze snelheid is ideaal!

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je internet nemen. Voor je het weet zit je dan via ons te internetten als een malle!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt